Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kwiatholandii 21:49, 08 lis 2013

Danusiu, tym razem też w swojej metamorfozie będziesz wypełniac miejsca między kulami, czy jednak idziesz w strone bardziej surowej aranżacji? , choć jakoś chyba Do Ciebie Danusiu ta ciepła strona kompozycji mi pasuje. powodzenia
baraga1904 06:05, 09 lis 2013

...metamorfoza już niczego sobie...podglądam z ciekawością.... zazdraszczam tych cisów w Waszych szkółkach...no boskie .... u nas tylko o takich można pomarzyć a jak już są to cena powala... ale widac też i inne wypasione rośliny np choiny kanadyjskie a u nas tylko mikrusy...
...pozdrawiam Danuśka...
Gardenarium 07:45, 09 lis 2013

Welka napisał(a)
....miejsce się zmieniło - wydaje się, że jest tam duża przestrzeń. Z niecierpliwością będę czekała, jak pięknie to zmienicie.
Pozdrawiam

O to właśnie chodzi, o powiększenie przestrzeni.

Będą kolejne lustra, na razie jedno, ale dojdzie jeszcze kilka

Bo stosowanie ich w małym ogrodzie ma sens, służą oszukaniu widza, stworzeniu miejsc- niespodzianek, dodatkowych widoków, powiększeniu przestrzeni. To chcemy osiągnąć, a wczoraj podczas jazdy po cisy wymyśliliśmy z Witkiem, gdzie będzie kolejne 3 lustra i będą obok siebie ukośnie ustawione, Sama jestem ciekawa efektu, ale przez skórę czuję, że to będzie strzał w 10-tkę.

Robienie na siłę luster w dużych ogrodach czasem mija się z celem, bo nie sposób wykorzystać tych właśnie cech. Umieszczenie trzeba dobrze przemyśleć.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:51, 09 lis 2013

Witek zapakował wczoraj czyste donice i pojechał porządkować składzik u Babci Jasi.

Nieco ciemny poranek dzisiaj, widok przez okno

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 08:29, 09 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

To też coś nowego.. na rabaty czy do doniczek??

Resztę inni skomentowali. nic nie dodam nowego.. ale Zdzisława....mogę zawsze przygarnąć, nie wiem tylko co M na to.... i druciana ogrodniczkę też A nawet jedno i drugie.. piszę na wypadek jakby się Ci już do pomysłów nowych nie pasowali

Linie i wypełnienie... z niczym nie trafiłam w w wyobrażeniach.. bo jest obrzeże z kostki.. (i tu mi lepiej bo takie też mam.. ) .. a nie będzie kancików ... ale będzie miodzio....

Jarząba pomarańczowego, ślicznego przemilczam.. bo eMuś od razu by kupował... a kulki cisowe wypasione.... pocieszam sie że trzeba zawsze cenę do jakości i możliwości.... moje też będą wypasione... Muszę sie pocieszać, bo chociaż nie mam w naturze natury zazdrości ... to jednak coś sie porobiło i jak widzę wielkie kulki to mnie trochę tak nie ten teges.... nie powinnam, ale zazdroszczę

Ślicznie jest... a będzie ...... miodzio..... dziś sobota, to może coś wieczorkiem obejrzymy
makkasia 10:54, 09 lis 2013

Danusiu Ty jesteś mistrzynią iluzji niesamowicie już wygląda - czkam, ściskam, macham
boguslaw_r_ 11:17, 09 lis 2013

A jak pozbyłaś się krecika, ha.
dorciabe 11:25, 09 lis 2013

No właśnie Danusiu, te cyprysiki kulaste będą w doniczkach, czy gruncie? mam też takie dwa i zamierzam schować na zimę, chyba
Madzenka 11:39, 09 lis 2013

Bosze... Jak cudnie.... Jak ja lubię geometrie.... Na widok kul ścisnęło mnie w dołku, tak jak pisze Asc aż człowiekowi coś drga w środku. Jest tak pieknie, że nie sposób tego wyrazić. Dobrze, że mamy Izę, ktora nas reprezentuje słownie

I powiem za Sebkiem JAK ŻYĆ , GDZIE MIŁOSIERDZIE.... A ja dodam jak dożyć do wiosny w oczekiwaniu na możliwośc wykonania rewolucji u siebie w ogrodzie....

Nie mogę się doczekać na tę grę szarosci na żwirku. I w żaden sposób i nic mnie nie powstrzyma przed kopiowaniem ha ha wykroję sobie jakiś kawałek trawnika

Ps jak ktoś poczyta nasze grypsy ogrodowiskowe: bendom, bosze, oczów to chyba nie wie jak to zinterpretować . A my tak KOFAMY te slówka
Madzenka 11:40, 09 lis 2013

dorciabe napisał(a)
No właśnie Danusiu, te cyprysiki kulaste będą w doniczkach, czy gruncie? mam też takie dwa i zamierzam schować na zimę, chyba

W donicach i juź czekam na inspirację Xmas coby kopiować