Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:33, 05 lip 2016

Do góry
Hej Gruszko

odwiedzam Twój wątek od jakiegoś czasu, więc wypada się przywitać
Masz piękny ogród z fajnym niewymuszonym klimatem.
Przez Twój taras prawie że upadł mój dotychczasowy projekt pergoliJest piękny. Pozdrawiam
Miejski ogród w wersji mini 14:19, 04 lip 2016

Do góry
Właśnie Dawyk ma zupełnie inny pokrój, choć też świetny. Mam taki zaplanowany obok domku narzędziowego. Dużo to Dawyck raczej nie zasłoni
A w którym miejscu masz go mieć? Muszę obejrzeć dokładniej Twój projekt
Miejski ogród w wersji mini 11:45, 04 lip 2016

Do góry
Kupuj, kupuj Atropurpurea powinna być wszędzie.
plusem jest też, że nie jest takie drzewo drogie.
Moje kosztowało chyba z 280 zł a jest naprawdę wyrośnięte .

Między czasie przeczytałam Twój wątek piękny projekt, wielkie postępy!

będę zaglądać
Norweski ogródek... 10:21, 03 lip 2016

Do góry
bardzo mnie korci zeby kupic projekt od najlepszych
Norweski ogródek... 09:35, 03 lip 2016

Do góry
Ogród wymyślisz sama czy kupisz projekt?
Nowoczesny ogród z lasem.. oby się udało.. 20:28, 02 lip 2016

Do góry
Tutaj miejsce, które mam do obrobienia

A poniżej moje "projekty"

Od strony skarpy z podkładów chciałam kilka drzewek na pieńku ale po wymianie zdań doszliśmy do wniosku, że nie chcemy oddzielać tej części od wjazdu, żeby przestrzeń wydawała się większa. Czymś wyższym musi być na pewno obsadzone miejsce gdzie jest śmietnik.
Przy samych podkładach chciałabym obramowanie z jakiegoś niskiego żywopłociku albo niskie rośliny. Chciałabym też, żeby coś je stopniowo zarastało.

Rośliny, które już rosną to : karagana syberyjska, wierzby hakuro i szpaler thuj (oznaczone na szkicu)
W miejscu gdzie są kreski mamy spadek terenu wysokości ok. 30 cm. Tam jest słońce dopiero po 15tej i chciałabym tam dać np rododendrony z jakimś podsadzeniem np żurawkami. Na chwilę obecną rosną tam thuje ale pójdą pewnie w inne miejsce (miejsce gdzie koparka ma łyżkę)

Projekt "na czysto"

A tutaj wersje
1. to raczej odpada bo jednak wprowadzimy podział ale to by mi się podobało najbardziej
- obwódka z czegoś zimozielonego do formowania
- miłorząb "w skarpecie" z bukszpanu a na przemian lawenda/jakaś trawa albo szałwia
- w narożniku (chcę go w każdej wersji ) podsypany żwirkiem na planie kwadratu albo klon palmowy albo jakieś bonzai ale to drugie to dość droga opcja
- tam gdzie hakuro bylinowa

2.
tutaj znów kulki na pniu ale może zamienić je na coś niskiego?
gubię się chyba

3.
najprostsza z wersji

Gosia
Norweski ogródek... 16:35, 02 lip 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Piękny projekt, myślę że pięknie wpisze się w otaczający krajobraz, będę podglądała, pozdrawiam

zapraszam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:37, 02 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Nadrobiłam i już jestem na bieżąco
Fajne porównanie
Trafiłam do Ciebie akurat jak czekałaś na projekt, a teraz już tyle zrobione
hej Mirellko to musiałaś dawno do mnie nie zaglądać-nagana zatem
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:38, 02 lip 2016

Do góry
Nadrobiłam i już jestem na bieżąco
Fajne porównanie
Trafiłam do Ciebie akurat jak czekałaś na projekt, a teraz już tyle zrobione
Biało różowy ogród za płotem. 09:07, 01 lip 2016

Do góry
Łukasz jakieś niedopatrzenie z mojej strony bo nie odnotowałam faktu założenia wątku z ogrodu siostry. Powtórzę za innymi- po prostu piękny. Strasznie dużo zrobiłeś i to prawie sam w tak krótkim czasie a pamiętam jak robiłeś projekt do tego ogrodu a tu już gotowe. Na pewno Artemisy będą pasowały do tak uporządkowanego ogrodu. Jak różne stylowo są te Wasze dwa ogrody. Łukasz a kiedy do Wojsławic się wybieracie? Czy na trawy ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:59, 01 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To tarasik Doczekałam się go w sierpniu zeszłego roku. Architektonicznie nawiązuje do ganku, a kolorystycznie do ram okien, rynien i podbitki. z tej strony mamy niestety bardzo blisko granicę działki. Nie przypuszczaliśmy wtedy, ze sąsiad też z tej strony zrobi swój taras. Zaczął budowę dwa lata po nas.Gdybym to wiedziała wcześniej, zmodyfikowałabym projekt domu i zrobiłabym taras od zachodu. A tak, póki drzewka nie podrosną, posiłkujemy się woalami

Witaj, czym malowaliście deski tarasowe kolor + firma? pięknie to wygląda mój też musi przejść metamorfozę.
System automatycznego nawadniania 23:14, 30 cze 2016

Do góry
Witek ocenił projekt, sprawdził i jest dobrze generalnie, jest jedno martwe pole zaznaczone kreskami.

Trzeba dodać jeden zraszacz. Pozostałe dobrze rozmieszczone. Co do marki nie wypowiadam się, bo za chwilę nie będę mogła kupić swojej ulubionej

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:32, 30 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Czy nie wlazę nazbyt w butach do domu, jeśli poproszę o więcej ujęć miejsca z pierwszego zdjęcia? Ta balustrada jest o b ł ę d n a ! ! !

To tarasik Doczekałam się go w sierpniu zeszłego roku. Architektonicznie nawiązuje do ganku, a kolorystycznie do ram okien, rynien i podbitki. z tej strony mamy niestety bardzo blisko granicę działki. Nie przypuszczaliśmy wtedy, ze sąsiad też z tej strony zrobi swój taras. Zaczął budowę dwa lata po nas.Gdybym to wiedziała wcześniej, zmodyfikowałabym projekt domu i zrobiłabym taras od zachodu. A tak, póki drzewka nie podrosną, posiłkujemy się woalami

Norweski ogródek... 09:22, 29 cze 2016

Do góry
Piękny projekt, myślę że pięknie wpisze się w otaczający krajobraz, będę podglądała, pozdrawiam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:15, 29 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
No i ważna sprawa- z okularowej muszę eksmitować róże- sztuk dwie. Obie żółte. Łącznie mam 5 sztuk, w tym cztery żółte (każda inna) i jedną różową. Według opisu są to:
Artur Bell
Bolero (reszty nie mogę odnaleźć)

Chciałam je przenieść na półkę, ale wszystko, co na półce musiałoby wylecieć, a póki co nie mam bladego pojęcia gdzie....

Mam zatem pomysł- albo pod półkę (tyle, że tam niestety nie ma miejsca, bo pod większą częścią półki nie ma rabaty w ogóle), albo między półkę, a choinkę- na zerwanej darni (czerwona strzałka). Między furtką, a półką, chcę hortensje.

Aniu, lawendę uwielbiam, ale na tym kwaśnym podłożu raczej nie da sobie rady...
W planowaniu rabat jestem słaba. Wciąż to przede mną i nawet nie próbuję się wgłębiać w temat, ale u Ciebie już fajne ramy ogrodu są, to wizje powinny się pojawiać przebłyskiem same. Okręgi to mój gust. Sama pierwszy projekt na papierze zrobiłam z cyrklem w ręku. Wiele zostanie przeniesione na ogród. Ale tak fajnej kostki to nie będę miała chyba nigdy... Będę oglądać efekty. Nie mogę się doczekać.
a czasem nie na temat ... 09:09, 29 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I mnie kwestia projektu zaciekawila
Asia - zedytowałam post wyżej i dopisałam o śś.

Tak, mam projekt, pierwszy rok było wymyślanie, przesadzanie, zmienianie, oddawanie roślin, kupowanie, przesadzanie, zmienianie, ciągle widziałam coś nowego wiec pomysł na kolejną rabatę pojawiał się jak coś odkryłam na o. jak posadziłam nie pasowało do tego co posadziłam poprzednio, no męka dla mnie. Ja nie mam polotu, - gorzej nawet - jak jestem odtwórcza - bo ja jestem tylko odtwórcza - to nijak nie wychodzi , potem pogadałam z Gosią nt projektów i jakoś poszło.
Norweski ogródek... 09:05, 29 cze 2016

Do góry
nie wiem czy to interesujące te wszystkie pozwolenia , papierki które nie ogarniam mam projekt domu póki co zatwierdzony , jak zacznie się dziać na polu będe fotografować krok po kroku

nie zaskoczę chyba nikogo jak powiem że dom typowo norweski w/g ich projektu nawet
a czasem nie na temat ... 09:01, 29 cze 2016

Do góry
Katio przepięknie już jest. Twój ogród ma niepowtarzalny klimat Czyli masz projekt ? Wszystko jest takie spójne - przepięknie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:39, 28 cze 2016

Do góry
Aghla2747 napisał(a)
Jestem gotowa na pracę! Oby dala efekty. Mam projekt od Elfir. Cudowny. Stworzony juz z uwzglednieniem tej gliny ale po kazdej wizycie na budowie i obejrzeniu ziemi mam chwile zwątpienia. Ale skoro ta nasza Ślęża taka gliniasta i Tobie się udało (i to jeszcze jak!) to może i ja dam radę

Oczywiście że dasz radę, jak my wszystkie z okolic Wrocławia
Wszystkie walczymy z gliną i raczej wygrywamy.
A jak nie, to wymieniamy na coś nowego
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:24, 28 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ponieważ ja robiłam ten projekt Any, może byśmy co innego wymyśliły?
Może pienne żółte cyprysiki podsadzone kulami z bukszpanu, jesli masz kule. Może za dużó juz tego motywu ogrodu nie tylko bukszpanowego, czyli trzech stożków? Będzie nudno, bo to samo.

Zrób rzut tej rabaty. Z góry i daj wymiary.

Dodam jeszcze, że ogród planuje się kompleksowo, nie pojedyncze, oderwane od siebie rabaty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies