Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

kasia_w 17:33, 05 lip 2016

Hej Gruszko

odwiedzam Twój wątek od jakiegoś czasu, więc wypada się przywitać
Masz piękny ogród z fajnym niewymuszonym klimatem.
Przez Twój taras prawie że upadł mój dotychczasowy projekt pergoliJest piękny. Pozdrawiam
Gabriela 00:02, 06 lip 2016

Ależ stron przybyło. Ze zdjęciami, co cieszy najbardziej. Więc troche pooglądałam i poczytałam.
Dobrze Ci tu piszą, że tworzysz piękny ogród, soczyste te rabaty, warzywnik, wypasione jak należy.
A z miejscem do życia, no cóż, nie można mieć wszystkiego, ja mam blisko do miasta samochodem, ale na nogach nie dojdę szybko, wobec czegoi mam trochę jak ta królewna z bajki - wszędzie trochę daleko.
Makusia 09:03, 06 lip 2016

HAniu poddaję pod publiczną krytykę!!!! Wczoraj nie odnotowały oczy me ani jednego zdjęcia z Twojego ogrodu- zestresowanam dzisiaj, bo Twoje zdjęcia mnie uspokajają!
Gruszka_na_w... 20:19, 07 lip 2016

Gosiek tak będzie z pewnością- w pidżamce po koperek i natkę.

Kasiu witam Cie w moim ogrodzie- oficjalnie Wybory zawsze niosą ze sobą sporą dawkę niepokoju. Jestem pewna, że dokonasz dobrego i będziesz mogła odpoczywać w miłym miejscu.

Gabrysiu, niesłychanie cieszy mnie Twoja wizyta na forum Dojrzewam do pogodzenia się ze światem- jakikolwiek by nie był Trudne to zadanie. Myślę, że trochę czasu mi to zajmie. Dziękuję za wsparcie słowne moich poczynań.
Dla Ciebie Madame Isaac- jest u mnie dzięki Tobie i urocza Swanny.

Makusiu, przebywałam poza zasięgiem sieci, ale nie czułam się jak ryba w wodzie.

Już się poprawiam.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:32, 07 lip 2016

Przycięta niedawno kocimiętka osiągnęła całkiem słuszny rozmiar. Wciąż kwitną jednoroczne ostróżki.

Hakonechloa zmieniła wiosną miejscówkę- wydaje mi się, że odrobinę przytyła. Liatra się otwiera.

Blaski i cenie życia ogrodnika

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:44, 07 lip 2016

I kwieciście wciąż, co mnie cieszy
U stóp tarasu

Zgrany kwartet róży NN, funkii, pysznogłówki i lawendy i duet kosmosu i rozchodnika.

Gosiek33 20:52, 07 lip 2016

piękne cienie... i nie tylko
Gruszka_na_w... 20:54, 07 lip 2016

Koper włoski wpasował się w tę część rabaty Na koniec frontowa podokienna.

zoja 00:03, 08 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Marzy mi się taki widoczek w moim ogrodzie...
Pięknie u Ciebie
Makusia 08:24, 08 lip 2016

HAniu cudnie- śliczne tawułki, a róża na pierwszym zdjęciu wymiata
Koper w sam raz do kapusty
A powojnik (bo to powojnik, tak?) to jakiś potwór! Olbrzym.
Co to za trawy są?
Hakone to all gold, czy aureola? Czy jeszcze jakaś inna?