Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Róże Davida Austina 08:47, 17 lis 2017

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 08:44, 17 lis 2017

Do góry

Gosiu co to jest w środku kadru, czy to trzmielina prowadzona jak drzewko? Jak to robisz ? Możesz zrobić więcej zdjęć?
A i jeśli możesz to napisz coś więcej o tej opalarce chwastów, jaki szeroki strumień ognia daje? Czy to na gaz butlowy? A i czy wątrobowce też likwiduję? Może jakieś zdjęcie mogłabyś wstawić? Ja mam dużo ścieżek, czy nie zamęczę się tym opalać ?
Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 17 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

Ja zabiore się chyba pod koniec listopada za fryzurki trawkowe.
Podłoga rzeczywiście fajna, zakochana jestem w niej hehe.

miałam dziś pokoczyć w ogrodzie i pada ...ech
ale trochę fotek listopadowych smutnych pocykałam

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:35, 17 lis 2017

Do góry
Basilikum
Iza i u nas leje non stop, czasami słońce tylko się trafi, ale akurat czasu nie ma i nic nie robię ogrodowo.
Ogród generalnie nie najgorzej, choć mam sporo do przesadzania, nie zdążę, zatem wiosną, co do pięknie, jakby było co ja chcę mieć skończone, miałabym tylko pielęgnację ogrodu, ale zawsze ciut coś posuwa się do przodu, buź

Sylwia
to trafią w dobre ręce
mam nadzieję, że da radę, do donic kamyki na górę sypię, oczywiście nie skończyłam, dalii nie wykopałam, mieczyków też...
Jakby co, okryję je folią.no myślę póki co o zmianie, pewnie na tym się skończy

Kindzia

w pełni Cię rozumiem, co chcesz osiągnąć u Ciebie trawy super śmigająniech rosną, jak szalone, buziaki

Danusia z liliowego
Ale zazdraszczam, u nas tego cięcia od groma, chęci i siły nie te, ale jak tylko będziemy biesiadować, ogród zniknie pod chwastami i siewkami, no zawsze mogą być tylko drzewa, ha ha
Buź

zawilce w tym roku i białe i różowe wspaniale kwitły, część przesadzałam, zbierałam siewki takich niskich, kwitną teraz, a powinny wiosną
09/2017

no i już mnie czas goni
na razie spadam
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:19, 17 lis 2017

Do góry
Kasia73
Kasiu, ja zalatana, goście z Kanady odlecieli, teraz jest psiapsióła z Niemiec.
No i wnusia ma lenia do nauki, wiec ją motywuję, nie wyrabiam się czasowo, ani w domu, w ogrodzie nic nie robię, bo za zimno, powoli już o świętach myślę, jestem na etapie szukania prezentów.
Jak się marchwiak udał??
Z ambrowca będziesz zadowolonaściskam

Hania
Czyli podobnie zrobiłyśmy; myślę, że nie zmarzną, rok temu ogrodówki takie miałam i w tym roku zakwitły, mimo iż były w gruncie

ElżbietaFranka
pracowita kobietka z Ciebie, mnie zimno nie zachęca do robótek, wiązać traw mi się też nie chce, chyba je zetnę tak w połowie, a wiosną ponownie do prawidłowej wysokości; u mnie robota w ogrodzie jesienią chyba największa, choć sam już nie wiem, podobnie jak Ty, pozdrawiam

Margaretka40
Asiu, przy trawach nie ma pracy, za to je lubię
a Amazon M. wysiewa się bardzo, gdzie chce, zatem jak 1 kępę kupisz, pod koniec sezonu pełno siewek znajdziesz, nie da się ich przeoczyć; dzięki serdeczne

Gosia
Kochana dzięki
Aktualnie nadal liści moc, grabienie czeka, pogoda i czas nie sprzyja, ale co tam, w końcu nie samym ogrodem człek żyje, cosik zniechęcona jestem ogrodowo; aktualnych fot nie mam, wstawię zaległe, których nie pokazywałam, choć właściwie cały czas do znudzenia, to samo pokazuję

heliotropy pięknie mi kwitły w tym roku w gruncie
już wywalone
wrzesień 2017

pięknie kwitły trawy Miłki

i hosty pachnące
Moja codzienność - ogród Oli 07:36, 17 lis 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
[img size=360x[/img]

Olu , co to za niska trawa tutaj przed kostką ?.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 07:22, 17 lis 2017

Do góry
Pomarańcza -
Możesz zrobić skrzynie takie, aby wyglądało proporcjonalnie do wielkości ogrodu. Przede wszystkim napisz lub narysuj jaki placyk przeznaczyłaś na warzywa.

Minimalna wielkość skrzyń na warzywa nie jest nigdzie napisana ani wyznaczona. jakie zrobisz wg własnego uznania- takie będą dla Ciebie dobre.

Ale jak sprawdziłam, to Twój areał akurat jest odpowiedni. Małe skrzynie będą wyglądały głupio.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:38, 17 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:37, 17 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:37, 17 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:36, 17 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:35, 17 lis 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:34, 17 lis 2017

Do góry
Wytargałam ze strychu bombeczki które zostały mi z zeszłego roku.

Niektórym zrobiłam nowe zdjątka .

Wstawię kilka zdjęć - może komuś z Was się spodobają? wpadną w oko?
do każdego mam białe pudełeczko więc idealne na prezent

zbieram kaskę na wszystkie kolory muliny żeby zacząć haftować hahahahahahaha

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:22, 17 lis 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Ale piękne fotki zapodałaś Małgosia Hacone super, oczu nie mogę oderwać jakie piękne!! Hortensje ślicznie się przebarwiają, a z tym najstarszym Twoim buksem, to szok normalnie. Wygląda jak połączenie fantazji i photoshopa Masz rączkę do cięcia, oj masz

Kawa napisał(a)
Gosia
ale piękne hacone!!!!
w ogóle te kolory!

kasja83 napisał(a)
Ale masz potfora!!!Toż ta hakone zeżarła chyba 10 innych.

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa Hakone to kolejne moje oczarowanie to też odkrycie sprzed dwóch lat.
Tutaj 2015`
a tutaj 2017

i inne zdjęcia dla porównania - oczywiście z tych samych lat tj. 2015 i 2017

Na wiosnę muszę ją sobie troszkę rozmnożyć bo już wiem, że chcę jej więcej . Ma nadzieję, że się uda
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:56, 16 lis 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Na skarpie jak będziesz sadziła Ml to wsadż ją nieco niżej w taką małą nieckę i woda nie ucieknie spod rośliny.Twój buks jest cudowny choć wiem ile czasu i siły Ci zabiera cięcie .Ja swoje nieco zaniedbałam z cięciem/ chorowałam /Może następny rok będzie lepszy.Ciężkie jest tez dla mnie cięcie traw ale czego to ogrodniczka nie zrobi ????Pozdrawiam jesiennie idę na kawkę bo zasnę przed kompem;d
Halinko, tak zamierzam posadzić - no chyba że pomysł na obsadzenie skarpy jeszcze się zmieni
Halinko a ML mają system korzeniowy płytki czy raczej głęboko się korzenią?
Kulki czy obwódki bardzo szybko się tnie. Z tym największym to głównie kłopot, że trzeba ciąć z drabiny i dostęp do niego jest trochę utrudniony... Ale tak jak mówisz: czego to ogrodniczka nie zrobi ???
Ogrodowego tułacza zostawiam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:45, 16 lis 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Zagladam Gosiu do Ciebie ale zazwyczaj milcząco
Bukszpany masz niesamowite, takie zdrowiuśkie o urodzie nie wspomnę.
Czy jakoś je zabezpieczasz? Pytam bo moje, co prawda nie tak dawno kupowane, chorują niestety. Zastanawiałam się nawet czy je nie wykopać
Rozchodnikow nie mam jeszcze na rabatach (dostałam trochę sadzonek i próbuję je ukorzenić) , Twoje wyglądają super. Właśnie takie zdjęcia skłoniły mnie do ich przytulenia Do tej pory ich nie lubilam.
W ogóle pięknie masz w ogrodzie. Widać ogromna pracę, a ze czasami mamy nie taki nastrój jak byśmy chcieli, hmm, cóż, samo życie. Pozdrawiam serdecznie.
Jola, ja też zaglądam do Ciebie i też z reguły milcząco Zresztą nie tylko u Ciebie - niestety z reguły w głębokim niedoczasie jestem
Bukszpany do tej pory jakoś radziły sobie same - traktowałam je jako rośliny niekłopotliwe, które tylko trzeba przyciąć i tyle . Ostatnio jak czytam na forum częste wypowiedzi o kłopotach z nimi zaczęłam im się baczniej przyglądać... i tyle. Aż wstyd przyznać . Ale może czują, moje pozytywne wibracje skierowane w ich stronę i rosną sobie zdrowo . A tak poważnie to myślę, że zastosuj się do tego co doradzał Mazan w kwestii oprysków na buksy. Od wiosny spróbuj je dokarmić doglebowo i dolistnie Florowitem albo jeżeli masz to gnojówką z pokrzyw. Jeżeli przycinasz to staraj się to robić w suche ale niezbyt upalne dni. Może warto pomyśleć o dezynfekcji nożyc (ja tego nie robię, ale może o tym na wiosnę pomyślę)
Rozchodniki mam od niedawna - "odkryłam" je przed dwoma laty... i zapałałam do nich wielką miłością.
Od takiego krzaczka się zaczęło

obecnie ten krzaczek znacznie się rozrósł. Stał się też matecznikiem dla młodych roślinek.A i dokupiłam inne odmiany rozchodników.

Jeżeli tylko czas i zdrowie pozwoli na wiosnę chcę zrobić kolejne sadzonki i powstanie cały szpaler rozchodnikowy. Oczywiście ukorzeniają się bez problemu i dość szybko.
Wiosną gdy łodyżki miały już kilkanaście centymetrów, na próbę ścięłam około 1/3. Wsadziłam do doniczek. Wszystkie świetnie się ukorzeniły i na jesień już nawet kwitły. A krzaczek który tak "brutalnie" podcięłam ładnie się zagęścił i kwitł obficie
Migawki z ogródka 23:41, 16 lis 2017

Do góry
Dwa ogrody 23:41, 16 lis 2017

Do góry
Miro, koniec sezonu to koniec przesadzania, doniczek i innych drobiazgów. To co trzeba koniecznie było zrobić przed mrozem.
Pozostaje rozkładanie obornika, zbieranie liści, zwiezienie kompostu do okrycia najdelikatniejszych róż. Póki co przymrozków nie ma

Moja codzienność - ogród Oli 23:38, 16 lis 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Ogród cudowny i przeprzeprzeporządny!
A ta donica marzenie!

Aaaa! Zapomniałabym... fajne hakonki
Dwa ogrody 23:20, 16 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Piękna kolekcja!

Pelargonie 2 przechowam. Do zakończenia sezonu u mnie jeszcze trochę.

Mariola, pomiędzy żywopłotem a rabatą na przedpłociu jest pas trawnika? Będziesz tam kosić?

Ewo
, też zostawiłam dwie pelargonie, jedną białą z dużych donic i jedną fuksjową na sadzonki
Pomiędzy żywopłotem a rabatą jest trawa na szerokość dwóch kosiarek. Musi być dojście do przycinania żywopłotu.
kalina zaczyna

molinie świecą nadal

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies