Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:18, 31 paź 2016

Do góry
Piękny dzień. Słoneczny, bezwietrzny, ze znośną temperaturą. Ścięłam niskie astry. Opróżniłam pojemniki i koszyki z jednorocznych nasadzeń. Fuksje wyniosłam do garażu. Może uda się je przechować.
W ogrodzie wciąż kolorowo. Do kwitnienia szykuje się miskant Variegatus. Myślałam, że on w naszych warunkach nie kwitnie. Zakwitła pierwsza chryzantema.

Wszystkie miskanty powoli się przebarwiają.

Rośliny tworzą piękne, przenikające się plamy.

Gdzieniegdzie tworzą się silniejsze akcenty koloru.

Kamienny ogród patykiem malowany 19:58, 30 paź 2016

Do góry
Złapałam słoneczko, które pokazywało się na 3 sekundy co 5 minut i tak to wyszło.

Świecąca azalia

Miskant Strictus się przebarwia.

Hortensja Phantom już straciła kolor

Silverka też

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:49, 30 paź 2016

Do góry
Dzis przez chwilę świeciło słoneczko i poszlam coś cyknąć, ale niewiele tego juz mi zostało

Miotełki (Miskant Jos van den Palen)

No i będzie z czego dzielić na wiosnę kapuchę Lime Marmelade
Ogródkowe perypetie:) 15:10, 30 paź 2016

Do góry

tutaj wiadać, że miskant zjadł mi buka.. no muszę go przesadzić na wiosnę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:17, 30 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?

nie umiem sobie wyobrazić po bokach te półkola ... a w dalszej części to dokąd? niebieski odcień niefajny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 30 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pisząc o 40 cm murku wpisanym w obwodke bukszpanow pisałam przecież w ławeczce.no dobra nie użyłam tego słowa
Ale ja widzę ją tam gdzie bukszpan już zakręca czyli pod ambrowcem.
Wtedy też ten zakręcony bukszpan miałby uzasadnienie. No u siedzenie pod ambrowcem miałoby sens i nie było symetrycznie do ścianki wodnej

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:52, 30 paź 2016

Do góry
Co zostało + jesień. zapraszam

hortensje dębolistne 3 szt, po 25 zł/szt
miskant kleine Silberspinne do podziału, kępy 3 letnie, 25 zł/szt

Hostensje 3x Vanille Fraise, 3 letnie, 25 zł

Magda zawilce dla Ciebie: mam jeszcze 3 inne, wszystkie odcienie różu, 2x pełne i 1x zwykły najwyższy i pusty, bez fotek
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:32, 29 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Lubię jesień. Taką lubię! I bardzo lubię moją chorą brzozę... Nie mogę się zmusić do jej wycięcia...

Marta pięknie u Ciebie, ale to wiesz. Ale ten miskant z białymi piuropuszami to cudo. Wspaniały. Masz niesamowite wyczucie koloru. Podziwiam i zazdroszczę.
Twój ogród jest moją największą inspiracją. Chciałabym kiedyś stworzyć choć namiastkę tego co jest u Ciebie. Urzekł mnie od kiedy zobaczyłam go po zmianach i wciąż urzeka. Piękny-moje marzenie.
Anulajda w raju 15:46, 29 paź 2016

Do góry
Miskant Morning Light
Anulajda w raju 15:27, 29 paź 2016

Do góry
Wyjątkowo szybko w tym roku Kleine Fontane przybrał barwy jesienne

jak również miskant Rotsilber
tu za sosną czarną na pniu
Z Pszenicznej ... 18:01, 28 paź 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam

Aga raj na ziemi normalnie skrzydeł dodajesz hahaha
Dziś zamieć liściowa za oknem, normalnie kąpać się można w nich... będzie co robić w weekend
Z Pszenicznej ... 17:53, 28 paź 2016

Do góry
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:18, 27 paź 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?

Witaj Aniu w moim świecie

Za wiele Ci nie pomogę. U nas rośliny często gęsto sprzedawane są bez karteczek, dlatego nie pomogę w identyfikacji miskantów. A ten krzew to berberys o zielonych drobniutkich listeczkach.

Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:13, 27 paź 2016

Do góry
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:46, 26 paź 2016

Do góry
Rabata dług. 7 m. szer 3 m.

1.Hortensja
2.Modrzew
3.Miskant Gracillimus lub iglak kolumnowy
4.Berberys
5. Berberys
6.Róża różowa
7.Kostrzewa sina a w niej tulipany ziemnoróżowe
8.Trzmielina lub żółte jałowce płożące

9.Karłowe kuliste iglaki (malutkie kulki)

Ogród z widokiem na jezioro 18:28, 26 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?

Melaphartus (pisownia może być błędna)
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:11, 26 paź 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Wszystkie śliczne ale to jest moje miejsce - naj!

Jak się nazywa ten rozchylony w kulę miskant?

Dziękuję za zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies