Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:58, 31 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Lawenda.,Rozchodnik ,stipa - to połączenie jest cudne jak odmiana jeżówki tam jest ?
A w tej szerszej części z kulkami dałabym te evergoldy co pod parasolem i dodałabym rozchodniki obok tujki na pniu głazy dodały uroku ( ja się mało znam ,tylko swoje wizje przedstawiam )

Masz świetnie wszystko skomponowane

W rozchodnikach to jeżówka Green Jewel - moja wielka miłość
A evergoldy będą porozrzucane pod boksami ale to dopiero na wiosnę, teraz nie mam odwagi ich dzielić

Rozchodnik powtórzony przy tujce powinien ciekawie wyglądać. Jutro zrobię przymiarkę Dzięki za pomysł
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:49, 31 sie 2017

Do góry
Lawenda.,Rozchodnik ,stipa - to połączenie jest cudne jak odmiana jeżówki tam jest ?
A w tej szerszej części z kulkami dałabym te evergoldy co pod parasolem i dodałabym rozchodniki obok tujki na pniu głazy dodały uroku ( ja się mało znam ,tylko swoje wizje przedstawiam )

Masz świetnie wszystko skomponowane
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:48, 31 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
No, dobra, to ja tu się wetnę bo od wczoraj o tym myślę.
Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa bo bukszpany już są...
Tylko wiesz, ja się nie znam. Jeśli Tobie to gra to rób po swojemu bo umiesz i czujesz najlepiej.
Ufff...

Toś mnie zaskoczyła
Ale z decyzją poczekam do żwirku, myślę że tło będzie miało kluczową rolę. Powinno wszystko ładnie się zgrać. ... a jak nie to zawsze można zmienić

anna_t napisał(a)
Ola super wyszło az normalnie dumam czy w te swoje pole lawendowe jednak rozchodników znowu nie dać :/
świetne połączenie kolorów
głaz będzie wisienka na torcie!

Ja się rozkochałam w rozchodnikach a lawenda jest dla nich fajnym towarzystwem. Zawsze możesz dodać Do kostrzewy też świetnie pasuje
Dzięki

patrycja napisał(a)
Wczoraj pisałam że czekam na efekt końcowy. No i co?
Wyszło wielkie ŁAŁ Żebym miała wolne miejsce to bym zgapiła

Masz dużo miejsca, działaj !!!

Magleska napisał(a)
Normalnie jest cudnie , szczęka mi spadła stworzyłaś kolejną rabatę cudowną ,niesamowitą ( tylko żwirku mi tu brak i faktycznie jakiegoś głaza ) jest super brawo

Magda, żwirek będzie ale jeszcze nie teraz.

jazzy napisał(a)
Czasem co za dużo to nie zdrowo

pożyjemy zobaczymy a jakoś już mi się zaczęło podobać jak jest
Marta, niemożliwa jesteś z tym proroctwem A może to telepatia zadziałała ??

Zana napisał(a)
I ja się z Mrokasią zgodzę, chyba też bym była za tym, żeby pociągnąć to nasadzenie po całości. Mieszamy Ci, cooo?

Już za późno, wydałam resztę lawend jaka mi się ostała Nieszczególnie razi klorystyka tych roślin ale mogę się mylić

beata_m napisał(a)
a mnie się podoba! i to bardzo!

Kasia_CS napisał(a)
No to tak.. jestem u Ciebie pierwszy raz i podoba mi się bardzo ta ostatnia rabata! Muszę się cofnąć i poznać inne zakątki, bo zapowiada się uczta dla oczu zaznaczam do podglądania

Witaj Kasiu, cieszę się ze jesteś u mnie Szału to Ty się u mnie nie spodziewaj, Często błądzę
Zapraszam Cię częściej
Zielona przestrzeń 21:13, 31 sie 2017

Do góry
Cena zachęca i hortensja też A jeszcze zapytam bo zapomniałam wcześniej Trawka to stipa? Muszę się podszkolić w trawkach bo mi się podobają i chciałabym by pojawiły się także u mnie ale jeszcze nie wiem co do czego pasuje Taki mój "malutki" problem haha
Ogród w remoncie 09:41, 31 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
To pewnie u mnie czytałaś ale wiesz to tylko dlatego, że ja nie mam ręki do stipy ... a tak mi się podoba bardzo mi się podoba ... w dobrych rękach stipa kwitnie w pierwszym sezonie

Renia,nie przejmuj się. U mnie raptem jedna kwitnie jakimś cudem. Dobre i to,jest szansa,że się wysieje. Ty masz tak pięknie w ogrodzie,że co tam stipa
Ogród w remoncie 08:52, 31 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Gdzieś czytałam,że dopiero w drugim roku stipa zakwita ,u mnie zaczyna kwitnąć jednoroczna

Asia
To pewnie u mnie czytałaś ale wiesz to tylko dlatego, że ja nie mam ręki do stipy ... a tak mi się podoba bardzo mi się podoba ... w dobrych rękach stipa kwitnie w pierwszym sezonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:22, 31 sie 2017

Do góry
Fajnie gra werbena ze stipa
Enklawa w mieście 21:57, 30 sie 2017

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Piękna lawendą pająk niekoniecznie, u mnie pełno takich "rasowych" teraz w sierpniu. Co to za trawka na zdjęciu przed żywopłotem?

To stipa.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:44, 30 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)

Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa...
Czasem co za dużo to nie zdrowo
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:09, 30 sie 2017

Do góry
No, dobra, to ja tu się wetnę bo od wczoraj o tym myślę.
Zabij mnie Ola, ale jakoś teraz to te evergoldy mi tu nie grają... Najbardziej widziałabym tu pociągnięcie tego co jest w tej wąskiej części, bo wyszło Ci to genialnie... czyli rozchodniki, lawenda i stipa bo bukszpany już są...
Tylko wiesz, ja się nie znam. Jeśli Tobie to gra to rób po swojemu bo umiesz i czujesz najlepiej.
Ufff...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 06:07, 30 sie 2017

Do góry
Szerokie kadry piękne
Stipa fajnie się prezentuje. Szkoda tylko, że najładniejsza jest w pierwszym roku, ale i tak warto ją mieć w ogrodzie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:34, 29 sie 2017

Do góry
Stipa po deszczach już nie zachwyca.

Carex Amazon Mist
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:07, 29 sie 2017

Do góry
Jestem za glazem. ..A te dwie części połącz stipa. ...
Małymi kroczkami do celu... 21:29, 29 sie 2017

Do góry
Dzisiaj w końcu udało mi się podziałać ogrodowo wyplewilam rabatę przy tarasie, różankę jedna i druga,kurcze brakowało mi tego grzebania w ziemi czy mi się wydaje, że chwasty zaczęły wolniej rosnąć? Ostatnio plewilam przed roczkiem małej,a jakoś tragedi nie było przycielam też wierzbe hakuro, muszę zastanowić się nad nią w przyszłym roku, wiosna ładnie wygląda, ale teraz średnio. Jutro jak się uda walka z najdłuższa rabata, a tam mam już co robić zauważyłam,że strasznie sieje mi się stipa,ciekawa jestem jak będzie z nią po zimie.
Ogród Małej Mi 2017 10:30, 29 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..

Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą

U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..

Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)

Ten rozpław od Ciebie mi się nie zabrał, ślimaki go pożarły, a papryczki chilli też mam ciekawe małe stożki fioletowe teraz się zmieniają na pomarańczowe
S.skalną chyba przeniosę na frontową, była stipa, ale zarosła jakimś trawskiem czas na mały retuszyk

Molinie lubię..znasz obiedki szerokolistne...też są fajne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:21, 29 sie 2017

Do góry
malkul napisał(a)
i stipowo

Jaka to stipa?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:33, 27 sie 2017

Do góry
Nieeee!!! lawenda+ buksy+ stipa+ ew. rozchodnik !!!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:22, 27 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Olu, a może zrobić to przejście między evergoldami a lawendą z bergenii? Dalej dużo lawendy ze stipą ... no już jeśli chodzi o to połaczenie jesteś mistrzynią ... nawet nie śmiem Ci doradzać

A tą kulke na pniu daj może dalej gdzieś przy murze ... najwyżej przesadzisz, przecież to tylko tuja

PS Nie za gęsto te evergoldy dałaś?

Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.

Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)

Nie jestem przekonana ....
Tym bardziej do tego: (na próbę wsadziłam rozchodnika i stipę) Moim zdaniem stipa wypadnie, rozchodnik na żywo lepiej się komponuje ale czy moze tam w ogóle być ?

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 14:02, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Niezmiennie przepięknie u Ciebie... ten kadr jest jak z zaczarowanego ogrodu

Stipa robi swoje
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:55, 27 sie 2017

Do góry
Jeszcze szersze kadry - w sumie to stałym elementem będą róże - od lewej Louis odier, potem Cinderella i artemis tam gdzie stipa capillata teraz rośnie. Reszta w sumie do modyfikacji, choć lubię pas szalwii na przodzie - tuz za nią sesleria, z którą ma docelowo się przenikać. Po rabacie rozrzucona jest liatra fioletowa, jarzmianki biało-różowe. Jest jeden krzak lawendy, ale ona tam wsadzona dawno dawno i trochę od czapy tam siedzi

Od przodu

Rabata sąsiadująca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies