Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:22, 22 gru 2017

Do góry
A kiedy narodzilo sie Dzieciatko, usiedli wszyscy przy ogniu i spiewali pierwsze na swiecie koledy

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:58, 22 gru 2017

Do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:56, 22 gru 2017

Do góry
Żeby nie było że ciągle off topic, trochę tajskiego zielska

Jurajski Ogród 11:47, 22 gru 2017

Do góry
Kochani, życzę Wam pięknych, pełnych ciepła i miłości Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2018

Ogród z łezką II 10:45, 22 gru 2017

Do góry
Jestem, żyję, mam się dobrze Jakaś taka nie planowana przerwa w forum mi wyszła...
Bardzo Wam dziękuję, że o mnie pamiętacie, zgłoszę się w najbliższym czasie (póki znowu mnie praca nie pochłonie na 6 tygodni zupełnie...) i ponadrabiam zaległości. A tymczasem wszystkim życzę cudownych Świąt Bożego Narodzenia, takich wymarzonych i wszelkiej pomyślności!!!

Kwiecie w starym sadzie 10:45, 22 gru 2017

Do góry
Długo mnie nie było na ale sprawy rodzinne nie pozwoliły mi na bycie tutaj .
Trochę może nie do końca jeszcze jest wszystko jak powinno ale zatęskniłam za ogrodowiskiem ...
Oto moje letnie rabaty , może trochę zaniedbane ale czasu brak było ....
Tajemniczy Ogród 09:01, 22 gru 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Pozdrawiam Wszystkich zaglądających serdecznie i wrzucam naszą tegoroczną choinkę Jeszcze chwila, jeszcze moment i będziemy mogli świętować ten najważniejszy moment w historii świata - narodzenie JezusaPozdrawiam ciepło!

O mamusiu, jak przytulnie i ciepło, pięknie. Jak w górskiej chatce zasypanej śniegiem
Pozdrawiam Cię świątecznie. Wesołych Świąt!
De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 00:50, 22 gru 2017

Do góry
Powoli kończy się spacer po ogrodzie - czy ja wiem czy spacer - takie jakby gospodarskie swojskie obejście ogrodu - takie jak to każdy czyni u siebie

ale jeszcze wciąż - tu hortensja dębolistna jakaś piękna odmiana

dochodzimy przed dom pod stodołę w której były sprzęty ogrodowe i stoisko z nasionami bajeczne małe torebeczki z nasionami które sama zebrała Joke i można było kupić za 1 euro.

w takiej scenerii

i tylko głos rozsądku przywoływał - czy chcemy jechać dalej? bo dziś dzień otwartych ogrodów

jeszcze była maleńka szkółka roślin które Joke rozmnażała i sprzedawała
dokonaliśmy zakupów, dziękujemy,komplementujemy ogród co najwyraźniej sprawiło radość Joke

kończę tę relację z nadzieją że i Wam się spodoba ten ogród

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 00:32, 22 gru 2017

Do góry
kolejna część ogrodu to stary sad i biały ogród i jest to stosunkowo spora część ogrodu tym razem z przestrzenią i trawnikiem

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 00:25, 22 gru 2017

Do góry
też się tam rozanieliłam i chciałoby się rzec Joke cudny ten ogród jak to robisz?

przechodzimy wzdłuż domu praktycznie pod oknami

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 00:18, 22 gru 2017

Do góry
Nie pokazałam domu od frontu więc czas najwyższy - to się klimat nazywa - pięknie
a my jesteśmy teraz z tyłu tej szopy czy stodoły można tak nazwać po lewej stronie
i to była dla mnie najpiękniejsza część ogrodu choć każda ciekawa

Aldona odwróć się, ależ tu pięknie

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 00:09, 22 gru 2017

Do góry
Po takiej dawce koloru czas na kawę i odpoczynek - w tym ogrodzie jak i w wielu innych kawa stała na stoliczku w termosach i można było sobie nalać a do pudełeczka włożyć 1 euro.
Bardzo mi się to podobało bo picie kawy ot tak w ogrodzie to co innego niż kawa w ślicznej kawiarni przy ogrodzie. No jak w domu.

Zostawiamy śliczny ogródek i podążamy dalej ścieżką wiodącą za zabudowaniami a także wzdłuż domu.

otwarta granica ogrodu od strony cieku wodnego czy małego kanału

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 23:57, 21 gru 2017

Do góry
dalie w tym czasie zachwycały porozrzucane po ogrodzie a nie sadzone w szpalerze

róż nie było wiele a może kilka i bardzo skromne

Moja działka na Dębowym Lesie 23:53, 21 gru 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu nie będę oryginalna,cudne rzeczyDoniczki mnie zachwyciły tym razem

Gosiu, ty , która tak cudnie cały ogród i dom udekorowałaś i moje doniczki ci się spodobały ???
Ja je lubię i mam ich dużo.Cyba wszystkie.Chyba,że są nowe i trafiają do poczekalni na mój czas do zrobienia.
Dziś też ukończyłam kolejne pudełko dla córci.
Nic o tym ne wie, ciekawa jestem czy jej się spodoba ??

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 23:51, 21 gru 2017

Do góry
kolejna część jest ogrodzona płotkiem i nazwałam ją ogródkiem babuni - tu kolory doszły do apogeum a zaczynaliśmy od zieleni

tutaj wchodziłam i wychodziłam

no i Ewa weszła mi w kadr - ale jak pięknie

Moja działka na Dębowym Lesie 23:45, 21 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Niestety nie mam dostępu do gałązek derenia.
Jestem zauroczona tym co pokazujesz, szkatułki cudowne, doniczki prześliczne, kulka bardzo pomysłowa. Zdradź więcej szczegółów z wykonywania tych cudeniek. Czy te doniczki są plastikowe?, jakiego używasz kleju?, w jaki sposób wykańczasz przyklejone serwetki i gdzie zaopatrujesz się w tak piękne serwetki. Jeśli internetowo to poproszę o namiar.

Dorotko jak miło mi czytać takie pochlebne słowa z ust takiej dekorawczyni
A widzisz dereń jest użyteczny i do tego rodzaju plecionek jest suuper.
Tak doniczki kupowałam plastikowe.Ale często i ceramiczne kupuję i ,,też nie zostawiam je gołe i ozdabiam,, jak to ja.
Klej zazwyczaj vicol, taki jak do drewna może też być.Ja kupuję 1l, bo zawsze do czegoś mi się przyda .
Serwetki w większości kupuję na allegro.Często też jak widzę u znających ciekawe, jo już zabieram.A często też oni sami mi nowe dają .
Nowa tegoroczna bombka świeża dzisiaj ukończona

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 23:44, 21 gru 2017

Do góry
to część łąkowa zaznaczona szpalerem z wierzb a wkoło nich dobrane byliny "świece"

Pszczelarnia 23:41, 21 gru 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie wkomponowane akcenty świąteczne, najbardziej przypadł mi do gustu pokój z przeszklonymi drzwiami zawieszonymi na nich zielonymi wiankami i piękną zimą w ogrodzie. Pozdrawiam

Specjalnie dla Ciebie, dzielna Dżedaj nr 1 (bo my teraz tak trochę w klimacie Gwiezdnych Wojen jesteśmy). Na powitanie kalendarzowej zimy.

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 23:38, 21 gru 2017

Do góry

w tej części leśnej mało robiłam zdjęć, chyba się gapiłam i zastanawiałam czy cały ogród taki będzie
szybko ścieżka "leśna" wprowadza w inny klimat

De Tuin van Joke Kuiperij - Holandia 23:33, 21 gru 2017

Do góry
No tak ale ja dalej lustruję otoczenie szklarenki a na widok rodochitonu serce bije mocniej

dlaczego tak - to pnącze jednoroczne które chciałam w tym sezonie pozyskać z nasion - pomimo gorliwości nie udało się - to bardzo kapryśne nasiona a tu zobaczyłam taki okaz.
Rósł w donicy w której była wysoka kratka - myślę że tam było 8 roślin a donica znajdowała się w półcieniu.

Szklarenka była porośnięta wilcem i w połowie sierpnia chyba nic w niej nie rosło
służy raczej za rozsadnik

Przechodzimy w stronę cienistego ogrodu. Ścieżki wąskie wysypane korą, jest po deszczu więc przyjemnie wilgotno.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies