Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Kasya 21:27, 02 lis 2017

ja jeszcze nie sialam ale mam taka jedna ktora mi juz ktorys rok kwitnie cale lato i jesien

musze sprobowac z wysiewem w kolejnym sezonie
tulucy 21:47, 02 lis 2017

Miro wybrałam Calocarpa i Eseltine.

Czosnek zawsze możesz posadzić wiosną, będzie nieco później do zbioru po prostu.

U mnie dziś pogoda by nie pozwoliła na działanie ogrodowe, a ja i tak poszłam do pracy, bez żalu.
mira 21:49, 02 lis 2017

Tak mokrej jesieni dawno nie było - po 2 latach suszy ogród pije i pije i wcale nie jest tak mokro - aż się dziwię -

nostalgicznie się robi

dalie jeszcze pojedyncze ale już będę wykopywać i myślę o tym jak je powsadzam w kolejnym roku

czekam na kilka fajnych dni - suchych i ciepłych bo mam jeszcze do roboty masę

najważniejsze jest rozprawić się z kompostem bo potrzebuję miejsca na nowy wsad
kompost wędruje - znaczy ja wędruję z taczkami do skrzyń warzywnych w pierwszej kolejności

skończyć muszę sadzenie cebul - zostały mi tulipany - to nie problem , za to mam sporo starych wykopanych i muszę je przejrzeć - to drobnica, chyba posadzę w donicach

chcę też posadzić czosnek - ale tradycyjnie nie mam gotowej grządki i nie mogę się zdecydować gdzie

pozostaje jeszcze sporo doniczek ze skarbami - czas to wsadzić - jak oczyszczę teren to pójdzie szybko

o liściach nie wspominam bo mam ich jakoś mało -trzeba skosić i skoszona trawa wraz z liśćmi pójdzie jako ściółka - dam do skrzyń warzywnych na wierzch i przykryję piwonie na nowej rabacie piwoniowej

sporo - nie widzę jeszcze końca, ale co z tego wszak ogrodowy spektakl trwa

pozdrawiam

mira 21:52, 02 lis 2017

Kasya napisał(a)
ja jeszcze nie sialam ale mam taka jedna ktora mi juz ktorys rok kwitnie cale lato i jesien

musze sprobowac z wysiewem w kolejnym sezonie

koniecznie, ja będę szukać jakiś ciekawych odmian, do tej pory nie zwracałam na nasiona takiej uwagi
mira 21:55, 02 lis 2017

tulucy napisał(a)
Miro wybrałam Calocarpa i Eseltine.

Czosnek zawsze możesz posadzić wiosną, będzie nieco później do zbioru po prostu.

U mnie dziś pogoda by nie pozwoliła na działanie ogrodowe, a ja i tak poszłam do pracy, bez żalu.

fajne te drzewka

ja dziś wykorzystałam kilka godzin później było kiepsko znaczy wstrętnie
w kolejnym tygodniu ma być przyjemnie
sylwia_slomc... 22:25, 02 lis 2017

Ooooo świetlisty tunel.....zaproszenie do raju

Rudbekie cudne wiosna będziesz miała w różnych dziwnych miejscach już bez siewuZ tym są ciut podobne do kosmosów i werbeny, choć nie takie ekspansywne
m_gocha 00:17, 03 lis 2017

Mira czytam o Twoich poczynaniach ogrodowych Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojego spokoju (wręcz luzu - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu )

Zaintrygowało mnie również Twoje zdanie "Ja na ogrodowisku mam kilka typów pracusiów ale nie wymienię..." O to jakaś rozprawa psychologiczno-ogrodowiskowa mogła by powstać

No i jak zwykle - ogród zjawiskowy masz Miro
Macham cieplutko

tulucy 05:48, 03 lis 2017

A tak a propos nasion i siania... Zobaczyłam w ogrodzie Sieriki taki mały cud świata: orlaję wielkokwiatową. Czekam już na nasiona. Do tego stopnia mi się spodobała, że kolega korzystający z obcych stron zakupowych mi to zamówić musiał. A miałam już prawie nic nie wysiewać.
Katkak 07:18, 03 lis 2017

Te dwie ostatnie foty rzuciły mnie na kolana. Serducho bomba . Gdzie tam porobione. Tak z głupia zapytalam .
abiko 08:57, 03 lis 2017

Mira jaki dół, Ty masz tak cudownie ułożony ogród, że nawet nie wiesz. Jak sobie przeglądałam zdjęcia to patrzyłam co od ciebie ściągnąć
Piwonie przykryć trawą i liśćmi? hmm to może ja też tak zrobię, bo jakoś nigdy nie zabezpieczałam.