Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:02, 22 kwi 2014

Do góry
Anek, to i kostka będzie przed szklarnią dla taczki. Taczka ma jakieś fory u Ciebie. Najpierw cisy dla niej, potem kostka. Wszystko dla taczki.

Tulipany i niezapominajki w donicach pięknie delikatne.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 10:35, 22 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Qurczę, cały czas kombinuję z tym nieszczęsnym oczkiem, jak je przerobić w prostokąty i chyba bez murowania sie nie obejdzie
Załatwiłam już kilka szt. pięknych, granitowych ,podłużnych 1-1,5 m słupków na obłożenie brzegów, szukam jeszcze granitu, może być kostka, nie macie jakiś namiarów na tanią???

Tego
Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:18, 22 kwi 2014

Do góry
Qurczę, cały czas kombinuję z tym nieszczęsnym oczkiem, jak je przerobić w prostokąty i chyba bez murowania sie nie obejdzie
Załatwiłam już kilka szt. pięknych, granitowych ,podłużnych 1-1,5 m słupków na obłożenie brzegów, szukam jeszcze granitu, może być kostka, nie macie jakiś namiarów na tanią???
Ogród w Puszczykowie 20:55, 15 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Asia - całą drogę układaliście kostką??? tak mnie to tutaj wygląda... łał...
Ja Ci powiem, że nie tak sobie wyobrażalam Twój ogród... Toż Ty masz kawał ogrodu i kawał wykonanej ciężkiej i solidnej roboty... Jestem pod wrażeniem (a jestem dopiero na stronie 12-tej) ile pracy wykonałaś i jaki jest świetny tego efekt... ja wiem, że jeszcze dużo... wiem... ale zobacz na pierwsze zdjęcia... Bardzo pięknie to robisz, z rozmysłem, na spokojnie, z planem i niezmiernie szykownie (jak mówiła moja babcia), uporządkowanie, elegancko... Super... Baaaardzo mi się podoba ta Twoja szklarenka i czytam dalej - a raczej bardziej oglądam i podczytuję

Przepięknie to zrobiliście, kostka wygląda jak z obrazka niesort wygląda bardzo naturalnie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:59, 15 kwi 2014

Do góry
Keri napisał(a)
Dziękuje Renatko za Twoje słowa, jest dokładnie tak jak piszesz! chciało by się mieć już teraz piękny ogród ale to albo kosztuje albo wymaga sporo czasu. I dlatego trzeba cieszyć się samą drogą dojścia do idealnego ogrodu każdą roślinką i nowym drzewkiem. Pozdrawiam serdecznie !

Agnieszko ,no właśnie ,ja co mc wiosną ,latem i jesienią ,jakieś pieniążki przeznaczam na ogród ,zimą na domek ,bo jeszcze wiele ,rzeczy potrzebujemy w domku ,niby zostały bzdety ,bo np.listewki przy ścianach,ale metrów sporo i robi się kwota spora ,czy drzwiczki do garderób ,ale pomału do celu i w domu i w ogrodzi ,ja przestałam się spinać ,że muszę wybierać czy kostka na podjeździe czy taras ,wybrałam taras ,bo na podjeździe może być na razie kamień ,mało czasu tam spędzam a na tarasie każdą wolną chwilę .A podjazd kiedyś zrobimy .Więc nie wpadaj w doły i nie uciekaj z O ,tylko chwal się ,każdą zmiana i roślinką ,pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 10:37, 15 kwi 2014

Do góry
sofijka napisał(a)

Masz rację, kostka byłaby sporym ograniczeniem, a tak trawnik jest nasz!

to, to właśnie
Makowo na Kociewiu 22:30, 14 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Dlatego m,in nie zrobiłam sobie obrzeży z kostki , można wtedy poszerzać rabaty bez ograniczeń

Masz rację, kostka byłaby sporym ograniczeniem, a tak trawnik jest nasz!
Wybieg mój ogrodowy:) 17:19, 14 kwi 2014

Do góry
I tak oto pojawiło się z 6 roślinek, kostka, kamyczki których brakło i kostka pod piaskownicą
aaa i leżak mam
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 12:35, 14 kwi 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Zdradzę rąbek tajemnicy, bo napięcie nadmiernie urośnie... a potem nastąpi rozczarowanie jak się okaże co to jest...
Zbijamy skrzynie do warzywnika Ot i cała tajemnica
Pierwsza skrzynia stoi. Montaż to pikuś, gorzej z przygotowaniem miejsca.
Bo sobie wymyśliłam, że nie postawię skrzyń na gołej ziemi tylko na ala podstawie. Pierwotnie miała być kostka brukowa ułożona po obwodzie skrzyń, żeby i drewno nie stało na glebie i można było swobodnie kosić trawę pomiędzy skrzyniami, bo planuję takową posiać...
Pojechałam w sobotę po kostkę brukową i... wróciłam z przyczepką pełną odpadów z handlu, a głównie cegły klinkierowej różnej maści.
Kupiłam toto – tj. ok. 100 a może i więcej cegieł (bo nie liczyłam) za 40 zł. I teraz mam zagwozdkę jak bytu ich użyć na podbudowę do skrzyń.
Jak jest człowiek nieuleczalnie "gospodarny" to tak ma… I w dodatku tych cegieł na bank zabraknie.

Ale ta pierwsza skrzynia jest zajefajna. Zdjęć na razie brak...
P.S.
My tu wiercimy i skręcamy, a Adaśko nam nadłamał borówkę amerykańską.. Emek ją połatał i zabandażował, ale nie wiem czy pomoże...

Aniu! No widzisz jak opiszesz dokładnie jaką masz skrzynię (wymiary) pokaż co możesz zrobić. Napisz też jaki wymiar ma ta cegła brukowa. Może jedno zdjęcie z ta cegłą i skrzyni (jeśli nie chcesz teraz się odsłaniać wklej u mnie lub pójść do mnie wiadomość. Pozdrawiam
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:23, 14 kwi 2014

Do góry
Zdradzę rąbek tajemnicy, bo napięcie nadmiernie urośnie... a potem nastąpi rozczarowanie jak się okaże co to jest...
Zbijamy skrzynie do warzywnika Ot i cała tajemnica
Pierwsza skrzynia stoi. Montaż to pikuś, gorzej z przygotowaniem miejsca.
Bo sobie wymyśliłam, że nie postawię skrzyń na gołej ziemi tylko na ala podstawie. Pierwotnie miała być kostka brukowa ułożona po obwodzie skrzyń, żeby i drewno nie stało na glebie i można było swobodnie kosić trawę pomiędzy skrzyniami, bo planuję takową posiać...
Pojechałam w sobotę po kostkę brukową i... wróciłam z przyczepką pełną odpadów z handlu, a głównie cegły klinkierowej różnej maści.
Kupiłam toto – tj. ok. 100 a może i więcej cegieł (bo nie liczyłam) za 40 zł. I teraz mam zagwozdkę jak bytu ich użyć na podbudowę do skrzyń.
Jak jest człowiek nieuleczalnie "gospodarny" to tak ma… I w dodatku tych cegieł na bank zabraknie.

Ale ta pierwsza skrzynia jest zajefajna. Zdjęć na razie brak...
P.S.
My tu wiercimy i skręcamy, a Adaśko nam nadłamał borówkę amerykańską.. Emek ją połatał i zabandażował, ale nie wiem czy pomoże...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Wczoraj była akcja kostka i kostka i jeszcze raz kostka w przedogródku.
Wywaliłem wspomnianą 'kostke' z przedogródka całkowicie, przewiozłem i poukładałem do umycia. Przy okazji wyciągnięcia myjki zaraz zrobiłą się kolejka i drabina dwa dywaniki, kratka z grila i felgi musiałem umyć. Przeniosłem w miejce przyszłego wbudowania na zapleczu, ale nasłuchałem się, że przeszkadza i znowu musiałem ją przewozić w inne miejsce.
Tymczasowo powstał kancik na trawniku (który docelowo ma całkowicie zniknąć.
Kilka żurawek doszło, inne przesadzone. Rh musi zniknąć bo brzydki się zrobił

Lilie, liliowce i żurawki czyli to co lubie prawie najbardziej

Też musze stawiać zasieki przeciw pieskom, ale zrobie chyba jakiś gustowny płotek na początku rabaty, żeby psy nie miały wstępu.

Wybieg mój ogrodowy:) 21:07, 12 kwi 2014

Do góry
Patrzyłam dzisiaj na magnolie (różowe) była jedna sztuka za 59 zł, wiec nie wiem czy to drogo. Jestem z Wrocławia. Powoli powoli coś wymyślę Juz dzisiaj pojawiła się kostka pod piaskownicą
Plan na dziś wykonany
Moja "przyziemna" :) pasja 22:35, 11 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Jaki idealny porządek....

O tu proszę, tu jest kostka porozrzucana

Ogród Loczka 18:48, 11 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
No proszę już nie taki młodziudki ogródek No ładnie! Kamień na środku trawnika piękny! Tulipki śliczne. Elewcji nie zazdroszczę bo to okropna robota i śmietnik dookoła (podobnie jak kostka brukowa).
Palucha współczuje, mój sobie ubił między kamieniami w japońcu. I cały fioletowy, br...

Uff właśnie zakończyli prace tynkarskie dzięki Bogu! Masakra jakaś totalna. Ale domek teraz piękny. Jutro do zamontowania kilka lampek i koszenie trawnika.

Ogród Loczka 14:40, 11 kwi 2014

Do góry
No proszę już nie taki młodziudki ogródek No ładnie! Kamień na środku trawnika piękny! Tulipki śliczne. Elewcji nie zazdroszczę bo to okropna robota i śmietnik dookoła (podobnie jak kostka brukowa).
Palucha współczuje, mój sobie ubił między kamieniami w japońcu. I cały fioletowy, br...
Dla odmiany czas na zmiany... 10:05, 10 kwi 2014

Do góry
beta napisał(a)

kostka odłożona na przyszły sezon z powodów ograniczonych zasobów finansowych...musiałam wybrać...albo zbieramy do tej kupki co juz mamy...albo tą kupkę wykorzystujemy tu i teraz na tarsik i na wakacje...więc wybrałam tą drugą opcję...a kosteczka w przyszłym roku

czytałam, że choróbsko jakieś Cię bierze ...nie daj się...serby idą

Tarasik też ważny i poprawi nastrój i doda sił na kładzenie kostki
Choróbsko już mnie wzięło...próbuję pogonić
Dla odmiany czas na zmiany... 09:39, 10 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Szalejesz dziewczyno!!! Och!

A kostka się czasem nie robi?

Tarasik, proste rabaty...mega rewolucja w tym roku

kostka odłożona na przyszły sezon z powodów ograniczonych zasobów finansowych...musiałam wybrać...albo zbieramy do tej kupki co juz mamy...albo tą kupkę wykorzystujemy tu i teraz na tarsik i na wakacje...więc wybrałam tą drugą opcję...a kosteczka w przyszłym roku

czytałam, że choróbsko jakieś Cię bierze ...nie daj się...serby idą
Dla odmiany czas na zmiany... 09:05, 10 kwi 2014

Do góry
Szalejesz dziewczyno!!! Och!

A kostka się czasem nie robi?

Tarasik, proste rabaty...mega rewolucja w tym roku
Słoneczny ogród słonecznej safikey 13:08, 08 kwi 2014

Do góry
Witaj Twój wójek miał racje za rok dwa nie będziesz miała nic do roboty, ręce pod boki i spacery,
Dom, kostka i reszta super, fajnie że posłuchałaś rady Danusi i tak szybko zerwałaś ja to też przerabiałem i po kilku latach zrywałem i kląłem ogrodnika który mnie namówił na agrowłóknimę,
człowiek się uczy całe życie,
ale masz pięknie a będzie jeszcze piękniej a jak to mawiasz " ja nie dam rady" dasz.
Pozdrawiam serdecznie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:24, 07 kwi 2014

Do góry
Anita, na O. poziom odchwaszczenia jest wysoki, więc waham się wstawiając swoje fotki

Sebek, to kostka betonowa na piasku, więc szybciutko idzie, raz a dobrze. Znowu na jakiś czas starczy. Tu jest wąski kawałek. Octem będę próbować na głównym podjeździe. Dzięki za przypomnienie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies