Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 22:34, 09 paź 2017

Do góry
Brzeziniak z końca września

Żywopłotki cisowe. 22:33, 09 paź 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Na Twoje przeziębienie mam pyszną naleweczkę z malin. Z dodatkiem miodu faceliowego.
Wiem jak ciężko wysiedzieć domu kiedy tyle pracy w ogrodzie, ale pare dni jednak posiedź w domciu. Czasami ze zwykłego przeziębienia mogą się przyplątać poważniejsze problemy.
Cebule zdążysz jeszcze posadzić.
Mało mam czasu jak wracam z pracy. Szybko zapada mrok, ale te 2 godzinki to też coś
Dzisiaj wykopałam kostrzewy i jeżwki te zwykłe, wysadziłam parę roślin z doniczek, a na cebule jeszcze czas. Zdążę posadzić. Kiedyś sadziłam w grudniu i wszystkie zakwitły.

Też miałam przekopać zwykłe jeżówki, już zapomniałam o nich, bo przez trzy dni kopałam dale, wstawiłam do wazonu i teraz stoją w różnych miejscach, patrze z zachwytem maniaka.

Naleweczkę dostałam od koleżanki i polecam przepis
dwie puszki mleka skondensowanego słodzonego gotować w garnku z woda 3 godziny.
Jak ostygną wlać do tego 1/2 l zwykłej wódki.
Nie lubię słodkich wódek ale tę trzeba daleko odstawić bo za często wyciąga się rękę po butelkę. to kaimakowa.

Kolorowe Rabaty Martek 22:32, 09 paź 2017

Do góry
Maaaarta, puk, puk. teraz moja kolej, widzę że u Ciebie nie za duży ruch, tak jak u mnie. Zyczę Ci wszystkiego co najlepsze, pracowita pszczółka dla Ciebie.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:29, 09 paź 2017

Do góry
A to kawałek pierwszej kępy lawendy jaka zawitała u mnie w ogródku 2 lata temu i pięknie się rozrasta. Obok tegoroczna jeżówka Virgin

Liatrowy lasek

Green jewel sztywniutka i nic sobie nie robi z pogody

A ta trawka kupiona na targach mnie zauroczyła - to Reureif, ładny ma pokrój, cienko obrzeżona na krawędziach - na pewno ja dokupię jeśli przezimuje

I z bliska

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 09 paź 2017

Do góry

Komendówka 22:21, 09 paź 2017

Do góry
Właściwy kolor marcinka

i drugiego
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:20, 09 paź 2017

Do góry
jesienne wariacje z trzmieliną oskrzydlona w roli głównej....już chyba przeszło miesiąc kolor trzyma
A w zeszłym roku kilka dni

Komendówka 22:19, 09 paź 2017

Do góry
Takie oto grzybobranie na działce było:

pod sosenkami

rodki dostały oddechu od chwaściorów już, także nie krzyczeć

pod brzózkami

Tajemniczy Ogród 22:19, 09 paź 2017

Do góry
Wrzucam jako punkt wyjścia do dyskusji. Kiepska jestem w planowaniu nasadzeń na kartce. U siebie najpierw widzę plamy, a potem zastanawiam się, czym tę plamę wypełnić.

Różowe to niskie róże. jeśli nie lubisz, to dałabym tam turzycę FC zmieszaną z szałwią i żurawkami

wiosną byłyby zimozielone akcenty w tle brzozy i cebulowe z turzycą, kwitnące dzrewko
latem róże i trawy, zimozielone, potem hortensje
jesienią wszystko
zimą- ozdobnie związane miskanty, zimozielone i kwiatostany hortensji
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:16, 09 paź 2017

Do góry
Nieliczne kwiaty New dawn

I niezmordowana NN, która ciągle wypuszcza pędy z pąkami
Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:14, 09 paź 2017

Do góry
A to korzonki

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:13, 09 paź 2017

Do góry
Zgodnie z zapowiedzią udało dziś pstryknęłam kilka zdjęć, choć chcialo urwać łeb

Jak zwykle ujęcia z bliska są spoko, tylko szersze kadry pokazują jak duże są braki w załozeniach - będę myśleć przez zimę co zmienić

Wrzosy - te ładne dosadzone wczoraj - dostałam od sąsiadki poprzedzone pytaniem, czy jestem przesądna, bo ona tak i odda w dobre ręce Te małe wypierdki pomiędzy to przesadzane zeszłoroczne- widać, że coś im nieteges

Hakone aureola o ile dobrze pamiętam.. w tle najdalej limonkowa Everillo

Moje ulubione połączenie po raz enty - już tracąc swoje barwy Cherry fluff z opóźńioną vanilką -

Śliczna limonkowa hakonka - własnie nie pamiętam dokładnie, muszę znaleźć doniczkę albo Iza podpowie, bo też się w nie obkupiła - chyba Sun flare

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:12, 09 paź 2017

Do góry
Zrobiłam jak radziłeś Walerku i zrobiłam zdjęcia
Pod kora jest tak

szyjka korzeniowa, okazało się , że jakieś jasne grzybki przy niej rosną, niestety uszkodziłam podnosząc gałązki, żeby móc tam zajrzeć

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:11, 09 paź 2017

Do góry
Jola, uwierz, wiaderkami zbierałam zgniłki . wiadomo, ze wybieramy to co wygląda lepiej niż gorzej

Mój jesienny ogród 22:06, 09 paź 2017

Do góry
Witajcie, u mnie dziś potrzebny deszcz, więc siedzę w domu. Nasmażyłem górę naleśników i zjadłem 10 z truskawkami. Więc mogę trochę pogadać z Wami.
Haniu, wiem że przez kilkadziesiąt lat codziennego okłamywania trudno nagle zmienić front. Na to składa się wiele rzeczy jedzenie trujące które otępia, fluor w wodzie i pastach do zębów, leki szczepionki telefony komórkowe i wiele innych wynalazków które niszczą nasze poczucie świadomości czyli percepcję. Haniu nie wolno zostawiać młodych na pastwę pasożydów panoszących się w naszym kraju. Muszą się wszyscy zjednoczyć, w kupie nas nie ruszą. Zobaczcie ilu Słowian już zamordowano w przeciągu ostatnich 100 lat, grubo ponad 100 milionów, to jeszcze wam nie wystarcza a to nie jest koniec. Polska jest w trudnej sytuacji bo jest najbogatszym krajem europy i dla tego chcą nas unicestwić żeby rozszabrować to co mamy jeszcze w naszej ziemi. Dlatego można tak manipulować ludźmi gdyż w szkole zamiast uczyć poważnych rzeczy zamulają głowy śmieciami które w życiu nie przydatne. Ja trzymałem się do polityki i od kościoła zawsze z daleka, gdyż czułem całym ciałem że to coś złego i dopiero po tylu latach mam trochę czasu i mogę poszukać odpowiedzi na które nie mogłem nigdy znaleźć odpowiedzi i wytłumaczenia. Powiem im więcej czytam tym bardziej jeży mi się włos na całym ciele. Nawet nie wiemy w jakiej rzeczywistości żyjemy i to jest najbardziej przerażające. Dobrze Haniu że jeszcze ciągniesz swoje opowieści, tu było dużo fajnych ludzi było by szkoda tracić kontaktu z nimi. To jest bardzo ważne żebyśmy byli w kontakcie między sobą. Zobacz tylko co komórki zrobiły z ludźmi jak od izolowały nas od siebie. Teraz wchodzisz do autobusu czy pociągu wszyscy wpatrzeni w swój komputerek z nikim nie pogadasz a pamiętasz jak było kiedyś, człowiek się wygadał w podróży że aż jadaczka bolała a teraz podjeżdża kierowca na przystanek i trąbi żeby ludzie wsiadali bo nawet nikt nie zauważył że autobus podjechał, to już jest jakaś paranoja. To samo jest na chodniku co druga osoba idzie i gapi się w telefon a jak dryndne na niego to skacze jak małpa na drucie. Powiem Ci że, jak by został jeszcze z miesiąc to wylądował bym chyba w psychiatryku. Teraz odreagowuję mam wakacje Tym co gadają się nie przejmuj u mnie miał być piękny weekend a deszcz pada więc nawet na 3 dni nie umieją przewidzieć pogody a ty się zimą przejmujesz. Ja już pisałem że telewizora nie oglądam 17 lat i radia też już nie słucham dość długo, tu czasami w pracy słucham gdyż kocham muzę, a tego bełkotu nie rozumiem więc nie ma problema. Pamiętaj że im zależy na strachu, dlatego z tych mediów płynie jad który zatruwa naszą percepcje. Trzymaj się zdrowo i dbaj o siebie nie tylko fizycznie ale i psychicznie.

Krys, dziękuję za pochwałę, nie chce za dużo pisać na tym forum, luknij na tego pana, on fajnie tłumaczy różne zagadnienia https://www.youtube.com/watch?v=bB0e9rglHBo ma on na razie 65 odcinków jest fajny gość, Pol Lechicki. Oglądam super telewizję z Wrocka NTW (niezależna telewizja Wrocław Jerzego Zagórskiego) Fajne są rozmowy na porozmawiajmy.tv Ja mało oglądam wszystko ściągam i wyjmuję głos programem Pazera free audio extraktor i słucham sobie w pracy, po drodze i w domu. Kupiłem małego laptopika i zainstalowałem w nim lektora i czyta mi w pracy książki w pdf. Jest bardzo dużo ciekawych audycji jeśli Cię to zainteresi daj znać, pozdrawiam Cię gorąco.

Muszelka,[/img] wiem o tym, rybki robiłem na czasie 800 i iso 800 więcej światło[/img] mi nie dawało, by[/img] ło pochmurno. Na dużej dziurze też się nie robi, gdyż ostrość jest kiepska. Iso staram się też więcej nie dawać jak 1600 gdyż ziarno zaczyna wyłazić. Powiem Ci że ryby wyskakują z wody jak pociski i nie jest łatwo w ogóle ładnie złapać. Zdjęcia są surowe prosto z aparatu, nic jeszcze nie poprawiałem. Miesiąc temu przesiadłem się z Pentaxa k-5 ma k-3 i jeszcze go nie wyczułem.

Ogród Ani :) 22:05, 09 paź 2017

Do góry
Znalazłam stare fotki, dla Ali
Cisy poczochrane, jeszcze przed cięciem A hakone mocno podrosła

Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:00, 09 paź 2017

Do góry
Z serii Circus - ale jaki ?

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:59, 09 paź 2017

Do góry
Kilka fotek z zeszłego tygodnia

Hans coraz ładniejszy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:48, 09 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Dziewczyny żadna tajemnica... Graby z tego samego źródła co rok temu kupione na reksiową... Najpierw ja czekałam na nie teraz one czekają na sprzyjającą pogodę...

Cudności
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:48, 09 paź 2017

Do góry
Weekend miałam wyjazdowy i grzybki się trafiły, takie okazy m.in. borowików i prawdziwkówno i jeszcze wielkie wiadro podgrzybkówtakże znowu suszę....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies