Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:32, 18 sie 2017

Do góry
Rośnie konkurencja dla kocura - milusie koteczki:

miskant też się przymierza - już widać zgrubienia z pióropuszami
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:23, 18 sie 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

szpaler werbeny - zarosła całkowicie ML

Niesamowita
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:22, 18 sie 2017

Do góry
Wiaan napisał(a)
Na załączonym zdjęciu komponuję rabatę takie mini wrzosowisko, zastosuję się do zaleceń Danusi w kwestii przygotowania gleby i chciałam doradzić się czy pod same wrzosy podczas sadzenia mogę wysypać keramzyt aby chłonął nadmiar wilgoi z korzeni? Proszę także o poradę czy zamiast kory mogę zaściółkować grysem marmurowym i czy zestawienie roślin jak na zdjęciu jest ok? czy nie ma tam chaosu. Wrzosy zostały wysunięte na początek ponieważ tutaj do póżnych godzin jest słońce. Będę wdzięczna za porady.
Oczywiście trawę dosieję w pustych miejscach i ładnie wszystko wykończę

Wrzosy lubią kwaśno a marmur jest o odczynie zasadowym. W naturze wrzosy nie rosną na wapieniach i w żwirze.

Czy nie lepiej wysunąć tej sosny na pniu do przodu? Nie chować jej we wnęce? Ale się nie znam, w sumie.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:22, 18 sie 2017

Do góry
Stipa w donicach na tarasie dla Makusi

a taka była w pod koniec czerwca
Mój zakątek - początki 12:20, 18 sie 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Mam mieszane uczucia co do werbeny.

Możesz napisać dlaczego masz mieszane uczucia? Czytałam, że wrbena to zemsta O ale ciekawa jestem różnych opinii

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:14, 18 sie 2017

Do góry
Jak się Wam moje werbenka podoba to jeszcze trochę- teraz słonecznie:
-na chwasty i brak kantów nie patrzeć - tu jeszcze po urlopie nie dotarłam

i widoczne gracki od Stefana

Mój zakątek - początki 12:13, 18 sie 2017

Do góry
Mam mieszane uczucia co do werbeny.

Za to hortki tylko limki. U mnie jest jakiś dziwny klimat. Wszystko opóźnione.
Pszczelarnia 12:08, 18 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)

bosskie róże jakie dokładnie byliny tutaj są? te różowe i białe?
ja też uważam że jesteś bylinową królową i do tego fantastycznie je łączysz!!!!!!

Ewo czy ten kwiatuszek to ten z linka? https://www.anniesannuals.com/plants/view/?id=221

Nie dokładnie ta odmiana ale coś w ten deseń. To było to: https://www.sarahraven.com/flowers/seeds/annuals/centaurea_cyanus_black_ball.htm

Różowy (ale taki róż z dużym udziałem czerwieni) to rdest himalajski w odmianie Persicaria amplexicaulis 'Blackfield': https://www.dekleineplantage.nl/catalog/vast/persicaria/index.html

Białe to jarzmianka biała. Tutaj warto dodać słupy molinii 'Transparent'/'Heidebraut' albo podobnej o skromnym udziale kępy liściowej, wysoko wyniesiony kłos.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:54, 18 sie 2017

Do góry
Angeliko:
półka ma od sąsiada 10 m, wzdłuż drogi 6,20 m, czyli po fali (po fali nie umiem obliczyć, więc przyjmuje linię prostą) ma ....11,76 m.
Teraz pokuszę się o obliczenie pola owego "trójkąta" (dla tych, co nie wiedzą, talent mój matematyczny jest równy zeru ) z wykorzystaniem długości boków (wzór Herona) Ha! Wielkam ja matematyczka

Jeśli obliczyłam dobrze, to półka ma ok. 31 m2...

To ta:

Na zielonej... trawce :) 11:52, 18 sie 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)

Angela Kładziesz matę pod kamyszkiem czy nie? Zero chwaściorów, a miejsca narażone na chodzenie, kamyszek nie wbija się w ziemię?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:50, 18 sie 2017

Do góry
Wiaan napisał(a)
Na załączonym zdjęciu komponuję rabatę takie mini wrzosowisko, zastosuję się do zaleceń Danusi w kwestii przygotowania gleby i chciałam doradzić się czy pod same wrzosy podczas sadzenia mogę wysypać keramzyt aby chłonął nadmiar wilgoi z korzeni? Proszę także o poradę czy zamiast kory mogę zaściółkować grysem marmurowym i czy zestawienie roślin jak na zdjęciu jest ok? czy nie ma tam chaosu. Wrzosy zostały wysunięte na początek ponieważ tutaj do póżnych godzin jest słońce. Będę wdzięczna za porady.
Oczywiście trawę dosieję w pustych miejscach i ładnie wszystko wykończę

Marmur ma zasadowe ph, a wrzosy są ekstremalnie kwasolubne.
Ogród z wilkiem zamkn. 11:50, 18 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Zakupy .

O wow! Madzia zaszalałaś ale będzie pięknie u Ciebie wiosna
Moja działka na Dębowym Lesie 11:46, 18 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

One mają swój szczególny czas , kiedy kwitną.Potem trzeba się przyzwyczaić, tylko do zielonych kęp liści.
Ale z roku na rok będą piękniejsze i z kwiatów i z kęp.

Śliczne liliowce
Moje powolutku się rozwijają.
A jak Twój ogród przydomowy? Działasz coś?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:44, 18 sie 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Bardzo bliskie spotkania z naturą w Świnoujściu Dziki oswojone jak pieski nic dobrego

Wycinaja im drzewa to wychodzą na ulicę- trzeba sobie radzić i gdzieś żyć A tak serio to wina tego, że turyści dokarmiają....te to chyba jakieś młode były bo nie takie duże jak potrafią być
Podmiejski ogród Cataliny 11:43, 18 sie 2017

Do góry
I pomylone Bonica, te też są ok.
Przypomina trochę Bienenweide Weiss (Tantau 2013)

I cały rząd

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:42, 18 sie 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nastrojowe Międzyzdroje

I łąka wieczorową porą zdjęcie ciut słabe, ale widok na żywo miodzio

Myślałam, że to jakieś jeziorko z wysepkami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:37, 18 sie 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwus ta hirtka co Ci dalam teraz tak wygląda

Kasieńka śliczna jest tylko nie wiem gdzie posadziłam
Z tamtego roku mam jedną podobną za drewutnią( ta z drenianymi okienkami) Ale nie ma takich kolorków u mnie, a z tego roku mam chyba dwie lub trzy od Cię, jedna kwitnie podobnie do Vanilki , ale jeszcze się nie przebarwia, a druga to jeszcze maleństwo z dwoma listeczkami i walczy teraz z upałami, podlewam ją codziennie i mam posadzoną koło bioty własnego szczepienia i tej Krzewuszki co mi od Ewci dałaś szczepeczkę. Może to ona? fajnie by mi w tym miejscu pasowała. Jeszcze mam jedną od Ciebie co dopiero zaczyna pączki puszczać zobaczymy co za ona
Podmiejski ogród Cataliny 11:31, 18 sie 2017

Do góry
I zakwitła Charlotte. Piękność.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:29, 18 sie 2017

Do góry
Sylwus ta hirtka co Ci dalam teraz tak wygląda
Tu narazie jest ściernisko... 11:26, 18 sie 2017

Do góry
Wczoraj udało mi się w końcu trochę ogarnąć największą rabatę. Zdjęć nie robiłam bo przecież ileż można was męczyć. Za to cyknełam fotki "poganiaczom niewolników". Kot miał dosyć zaczepek wiec usadowił się poza zasięgiem psów. Frodo tak się zmęczył pilnowaniem żeby pańcie ładnie wyrywały chwasty że zasnął

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies