Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 07:39, 25 paź 2017

effka napisał(a)

Bardzo dobrze wyglądają jako zasłona ogniska. Tylko czy gorąco od ogniska ich nie osłabi, hm nie znam się
Piekna okazy, wcale nie takie małe, u nas bylejakie kilkadziesat złoty za sztuke kosztują.

Uwielbiam podwójne tarasy, czyli jeden przy domu i jeden w ogrodzie. Super pomysł. Wpraszam się na pieczenie kiełbasek!

Te po dyszce za szt ....
właśnie nie wiem czy nie za blisko .....kombinuję .....
.....ognisko robię ok 4 razy w roku maksymalnie ,wiec niezbyt często ....
Teraz tarasy będę mieć 3 hihi .....przed domem Na tarasie i przy ognisku
(Te ławy ze stołem chce tam dać przy ognisku )tu dam tylko stolik z jakimiś krzesełkami fajnymi

To taki ciężki plastik mielony może stać na deszczu ,mrozie itp - mam go z 10 lat ,albo i więcej i jedynie to wyblakł

Na pieczenie kiełbasek oczywiście zapraszam
DorKa 07:56, 25 paź 2017

Naoglądałam się Twoich brzozek i też chcę Znalazłam kilka miniaturowych odmian. Pamiętasz jak Twoja się nazywa ?
Tarasów w takiej ilości zazdroszczę
Magleska 08:27, 25 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cisy od ogniska odsuń bo przy lekkim wietrze będą całe poparzone

Pięknie wyszła ta brzozowa, cisy zrobią świetne tło hortkom i trawom, za rok będzie szał

Właśnie dlatego nie wiem czy tam je dać fajnie wyglądają ,ale od ognia może je trafić ..... hmm chyba inną miejscówkę im muszę znaleźć ...najwyżej je tylko gdzieś zadołuje narazie
Brzozowa dziękuję nieskromnie powiem ,że w końcu mi też sie podoba
Magleska 08:34, 25 paź 2017

DorKa napisał(a)
Naoglądałam się Twoich brzozek i też chcę Znalazłam kilka miniaturowych odmian. Pamiętasz jak Twoja się nazywa ?
Tarasów w takiej ilości zazdroszczę

To są brzozy doorenbos więc nie takie małe mają być ......tylko moje tanie egzemplarze i dlatego takie malutkie
Zaczęłam czytać u Ciebie ,ale padłam wczoraj .....dziś doczytam
Magleska 08:39, 25 paź 2017

Anusia napisał(a)
Magda to były lata osiemdziesiąte, moje dzieciństwo. Pies należał do rodziców. Nie pamiętam ile miał lat jak odszedł ale dożył godnej starości. Jak już wspomniałam to był dobrze wyszkolony pies, reagował na komendy wzorcowo.

Cisy zdecydowanie za blisko paleniska mas, Sylwia ma racje.

Już sobie wyobrażam brzoaową jak za dwa sezony stęrzeje, ba nawet w jeden sezon będzie widać efekt.

Powiem Ci ,że też mi się moja brzozowa podoba .....to chyba najwiecej zmnieniana rabata
Dzięki za głos z cisami na razie więc zadołuje ,bo nie mam na nie pomysłu
Moja mordeczka kochana dole Ciebie .... a w tle brzozowa przed zmianami
Magleska 08:39, 25 paź 2017

effka napisał(a)
Magda dla Ciebie zmieniłam avatarek

Boski
DorKa 08:43, 25 paź 2017

Magleska napisał(a)

To są brzozy doorenbos więc nie takie małe mają być ......tylko moje tanie egzemplarze i dlatego takie malutkie
Zaczęłam czytać u Ciebie ,ale padłam wczoraj .....dziś doczytam

dzięki Musze poczytać o nich ( tych brzozach ) więcej.
A u mnie prace ziemne trwają. Mam nadzieję,że w weekend pokażę Wam coś więcej chociaż zdecydowanie brakuje dnia. Oj jak ja zazdroszczę Ci urlopu.
Kindzia 09:26, 25 paź 2017

Ale te cisy wypasione posadziłaś!!!
kerii 09:59, 25 paź 2017

Brzozowa wyszła Ci świetnie, zwłaszcza podoba mi się ten mix traw przed i chyba coś odgapię na moją miśkową bo cały czas jakaś taka łysawa mi się wydaje zwłaszcza, że one namyślają się kwitnąć dopiero w sierpniu a reszta sezonu zielona. Więc może takie berberysy z turzycami brązowymi nadrabiały by kolorem zanim hortki się nie ogarną

Co do brzóz piękne są i podobają mi się ale... Ale mój praktyczny umysł leniwca już widzi wszędzie te sryliony drobniutkich listków, które się grabi i grabi już nie wspomnę o wiosennej żółci na tarasie i parapetach.
Ja mam dwie w okolicy jedna w ogrodzie, drugą za płotem i co wyjdę na wiosnę na taras to nie nadążam blatu od stołu ścierać a tak jak teraz to listki i gałazki wszędzie.

No ale to tylko takie moje zdanie odrębne i pewno wielbiciele brzóz mnie zakrzyczą
Brzozowadzie... 10:17, 25 paź 2017

Magleska napisał(a)

nie wiem ,czy mam odwagę po prostu eksperymentuję ..... a co wyjdzie i jak bedzie rosło przyszły sezon pokaże u mnie mokro ,w szczególności na dole działki ,myślę ,że brzozom będzie tam dobrze ....
cała brzozowa z dalsza

Brzozowa piękna!! Jak tam już kolory jesiennie pięknie grają!!!