Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasya 11:21, 24 paź 2017

Nikita napisał(a)
Ale za to dziś od rana miła niespodzianka. Znajoma przywiozła mi moje ulubione opieńki miodowe.
Całą skrzynkę…

... A wieczorem…
…dostawa!

ty to sie potrafisz urzadzic...
Margarete 16:03, 24 paź 2017

Opieńki fajnie wyglądają - nigdy nie jadłam. Ale się wproszę na nie
Z takich blaszkowych grzybów to ja tylko kurki i podskoki czyli gąski lubię. No i rydze ale to rzadkość teraz - pamiętam smak rydzów na jasełka...mniam

Co do upadku teściowej to rzeczywiście szczęście w nieszczęściu, że tylko na potłuczeniach się skończyło. Ma farta !

Buziaki!
Nikita 21:25, 24 paź 2017

rozak - no...teściowa mi stracha napędziła

Krys - Ty nie miałaś tyle szczęścia co moja teściowa...niestety !

popcorn - mój miłorząb o tej porze roku jest najładniejszy...z daleka go widać, aż świeci na tle ciemnych iglaków

Kasya - Ha, ha ...brawo ja !
Nikita 21:26, 24 paź 2017

Margarete napisał(a)
Opieńki fajnie wyglądają - nigdy nie jadłam. Ale się wproszę na nie

Dostawa wkrótce !!!
Margarete 01:00, 25 paź 2017

No kurczę Magda - "niewidzialna ręko",dziękuję bardzo . Mówisz - masz. Odbieram smsa ( trochę po czasie ), otwieram drzwi i ....tadam...

Mam opieńki z dostawą do domu
Bardzo dziękuję raz jeszcze ! Nie będę się powtarzać bo już u siebie w wątku napisałam i nawet może zabrzmi to zbyt patetycznie, i wychwaliłam cię, ale to prawda sama.
Warto tu być na tym forum dla takich ludzi i z takimi ludźmi którym się chce sprawiać innym nawet drobne niespodzianki i przyjemności.
Dzięki!
Nikita 09:48, 25 paź 2017

Małgoś, nie ma sprawy...jak ci zasmakują to mam jeszcze kilka słoiczków.

PS. pamiętam ten program "Niewidzialna ręka" - super był. Dzieci i młodzież całkowicie bezinteresownie, z własnej inicjatywy i zupełnie anonimowo pomagały innym...taka namiastka wolontariatu tylko że w wykonaniu "mini". Kiedyś ktoś powiedział/napisał że "Niewidzialna ręka" to fenomen wielkich gestów małych bohaterów. Fajna idea.
Cieszę się , że mogłam choć na chwilkę stać się "niewidzialną ręką".
popcorn 09:50, 25 paź 2017

super jestescie Dziewczyny
AgataP 09:54, 25 paź 2017

Nikita napisał(a)
Małgoś, nie ma sprawy...jak ci zasmakują to mam jeszcze kilka słoiczków.

PS. pamiętam ten program "Niewidzialna ręka" - super był. Dzieci i młodzież całkowicie bezinteresownie, z własnej inicjatywy i zupełnie anonimowo pomagały innym...taka namiastka wolontariatu tylko że w wykonaniu "mini". Kiedyś ktoś powiedział/napisał że "Niewidzialna ręka" to fenomen wielkich gestów małych bohaterów. Fajna idea.
Cieszę się , że mogłam choć na chwilkę stać się "niewidzialną ręką".

Rany Magda ja też to pamiętam czy to nie Mikulski prowadził?
Margarete 11:41, 25 paź 2017

AgataP napisał(a)

Rany Magda ja też to pamiętam czy to nie Mikulski prowadził?

Nie - prowadził to ten sam pan co wymyślił i prowadził Ekran z Bratkiem - pan Maciej Zimiński - to jest tato tego redaktora Zimińskiego z broda w okularach który aktualnie jest jednym z komentatorów Szkła Kontaktowego na TVN24

Wtedy były 2 programy telewizyjne i nie było wyboru ale akurat ta audycja miała sens - pomaganie innym, anonimowo, nawet w drobiazgach to trzeba umiec zorganizować i zmotywować młodzież, dzieci do takiego działania - tak jak teraz Owsiak to potrafi robic... wtedy to był inny ponysł, trzeba się było zgłosić do programu, zarejestrować, dostawało się numer kolejny i takie znaczki niewidzialnej ręki z tym numerem. Jak ktoś pomógł np. starszej pani narąbać drewna czy przynieść wody to na miejscu tej pomocy zostawiał ten znaczek z numerem a ten obdarowany ta pomocą mógł odesłać to do telewizji. Wtedy Zimiński w programie mówił o tym publicznie - że Niewidzialna ręka nr...taki i taki z miejscowości takiej i takiej zrobiła to i to. A to wszystko było w podane w takiej aurze tajemniczości, jak jakiś agent wywiadu, głos zza światów zacieniony obraz, nie było widać twarzy prowadzącego i taka niepokojąca muzyka jak z filmów szpiegowskich.. Ale niewidzialnych rąk były tysiące...cel osiągnięto

Nikita 08:19, 26 paź 2017

popcorn - i kto to mówi? Super dziewczyna, perfekcyjna pani domu i Mac Gyver w spódnicy w jednym

AgataP, Margarete - szukałam, szukałam i znalazłam ten artykuł, który kiedyś czytałam

https://teleshow.wp.pl/niewidzialna-reka-czyli-fenomen-wielkich-gestow-malych-bohaterow-6033696676008577g