Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:14, 15 sie 2017

Do góry
Marlena_eu napisał(a)

Rabata jest jakby oderwana od rzeczywistości, nie pasuje do kształtu rabat bocznych, albo rabaty nie pasują raczej do niej. Ona sama ma niezły kształt.

Jednak pozostałe rabaty pod płotem są zbyt wąskie, nieproporcjonalne do wielkości ogrodu. Trzeba wziąć się za zmianę rabat najpierw a nie projektować rabatę wyspową. W ogrodzie brakuje większych drzew.

Ja nie umiem pomóc, bo błąd w obsadzeniu leży wcześniej.

Narysuj rzut z góry tej rabaty. Ze zdjęcia słabo widać.
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:12, 15 sie 2017

Do góry
Połowa sierpnia w ogrodzie
Kremsmünster OÖ Landesgartenschau 23:00, 15 sie 2017

Do góry

drewno na opal mozna tez ladnie skladowac tu w wykonaniu jakiejs chrzescijanskiej mlodziezy
Malutki pod lasem 22:53, 15 sie 2017

Do góry
Maliny będą

Miśki rosną, opielone, znowu dostały kompostu, podlane dziś porządnie

Pozazdrościłam Malkul "blaszaka" i postanowiłam zrobić tuning mojego
Do Gosi nigdy nie dorówna, ale zawsze może wyglądać lepiej niż do tej pory. Pomalowałam już jedną ścianę na kolor szary jak dom, drewutnia będzie pomalowana na kolor drewna jaki mam wokół domu wszędzie, czyli dąb, jak wiata, okna itd... Dach oczywiście będzie czarny Chyba będzie lepiej i jak się drewno kominkowe ustawi, to już jedną ścianę ukryję. W przyszłości może jeszcze zrobimy mu drzwi w drewnie i będzie git
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:52, 15 sie 2017

Do góry
Prawie wróciłem z polowania na gwiazdy ehhh

Malutki pod lasem 22:47, 15 sie 2017

Do góry
Drugie tłoczenie deep blue Uwielbiam ją w połączeniu ze stipą

I mój frontowy busz Jeżówkowo-hortensjowo-werbenowy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:44, 15 sie 2017

Do góry
Malutki pod lasem 22:44, 15 sie 2017

Do góry
Mam kotki

A tu wsadziłam palucha w kadr, ale fajny kotecek, to Wam pokażę
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 15 sie 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
A najbardziej to mi się chcę śmiać na jesieni bo.Ja ustawiam na schodach wtedy dynie ~duże i.małe ozdobne, taki cały ciąg wzdłuż ściany robię i jak ona przynosi mysz i ja puści (bo zanim zje to musi się nią pobawić) A ta jej wtedy w te dynie ucieka A ta z każdej strony wtedy łapy wsadza byle.ją wygonic...A jak zagląda między tę dynie...hahah

Lubię te dynie tak na tarasie, czy na schodach jako dekoracje i ja lubię .I to bardzo.
Też mam kilka dyń, i jak potem zbiorę, to trochę jako dekorację posłużą
A z tą zabawą w chowanego kota z myszką, to i ja znam u mojej Fioiny. Można się i pośmiać, i owszem.Ale jak drzwi zamknięte do domciu.Wówczas, to tylko fajna obserwacja sprytu i zabawy kota.

Radziu2013 napisał(a)

Oj coś czuję że przyszły sezon dopiero da U wszystkich czadu
Ładny bukiecik, Aniu A te szpiczaste, niebieskawe kulki co w nim są to co to?

Na przyszły sezon jak nie zapomnę, to wcześniej będzie czas na przemyślenia i dobranie bukietu i ziół z większym dopasowaniem
Te niebieskie spiczaste kulki to mikołajek.Istna stołówka dla owadów.A co może nasionka do tych liliowców ci dodać.Ale w pierwszym roku raczej nie zakwita .

budleja Dawida
Kiedyś będzie tu ogród 22:39, 15 sie 2017

Do góry
Wycieczka minęła, ale obrazy, wspomnienia, dyskusje pozostały w głowie.... I dają pierwsze efekty... W obroty poszła trójkątna. Wyznaczone ścieżki, posadzone piwonie od Mariusza, zrobione przymiarki pod inne nasadzenia...

Piwonie drzewiaste sadzone w dwóch rzędach mających tworzyć szpaler, Mam nadzieję, że tak może być. W realu mi pasuje.

Z przodu piwonii pójdą niziutnie rozplenice i chyba zawilce wiosenne. I masa krokusów. I ...?

PS. Na fotce wyżej- drzewko to miłorząb, rozstawione 3 donice 'robią' za cisowe kule. Może utopie je w niskich trawkach... Ten suchy badyl 'udaje' irgę Zabella, ktora da tu czerwień jesienia.
Mój 4 arowy azyl... 22:36, 15 sie 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Basiu co to?

To są niedojrzałe jeszcze nasienniki Trojeści bulwiastej. A gdy dojrzeją wyglądają tak:

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:34, 15 sie 2017

Do góry
ok pokaze
ale czy ja ja znajde. Tu nigdy nie widzialam (chociaz specjalnie nie szukalam) teraz bede w Pl to sie rozejrze

a dzis tu spacerowalam a w tym czasie moj Emus biegal, pobil swoj zyciowy Rekord na 1500 m i chociaz byl chyba z 7 to i tak sie cieszyl

Miejski ogród w wersji mini 22:28, 15 sie 2017

Do góry
e tam

kaz742011 napisał(a)
Sierpniowe spojrzenie na resztę ogrodu .

co to za trawki?
Kiedyś będzie tu ogród 22:24, 15 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Wow jak to uczyniłaś?
Brawo
Renatko jakbym głośno powiedziała co ja im pod nózki dałam to by mnie za heretyka wzieli. Ale działa, rosną jak na drożdżach. I kwitną.

Zana napisał(a)
Aniu obejrzałam cudowne zdjęcia z Twojej wycieczki. Przepiękne doznania
Oj anulko, wycieczka cudowna.

katel napisał(a)
Piękne zdjęcia z wyjazdu
Dziekuję Kasiu. Piękne ogrody to i zdjęcia ładne. Choć nie całe piękno fotka jest w stanie oddać.

Gosiek33 napisał(a)
Czytam, że nawałnica nie oszczędziła Was. Jak duże masz straty poza brzozami?
Gosiu u nas to w porównaniu z unnymi rejonami pikuś byś. Poza brzózkami strat nie ma. No trochę strachu było, bo zarwało linie wysokiego napięcia biegnącą przez moją działkę i zapaliły nam sie drzewa. Ale wszystko dobrze.

Mam inwazję obcych....

Pora spać, o 4 znowu pobudka....Doba jakaś krótka...

Ogrodowe kreacje 22:20, 15 sie 2017

Do góry
Wszyscy pokazują to i ja Mój malusi
Słoneczny Ogród 22:18, 15 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Fajny strumyczek ale on tylko jest jak deszcz pada ? .....Chyba wcześniej pisałaś ,że z rynny tam leci , a dalej do oczka .....
Marzy mi się taki stały strumyk ,ale nie mam pomysłu narazie jak i gdzie go zrobić (chyba na zasadzie obiegu zamkniętego musiałby być )

To jest suchy strumyk. Jest suchy, jak deszcz pada to jest mokry taki miałam zamysł i taki zrobiłam.
Mój Em mi podpowiadał, żeby zrobic pompkę z wężem , ale czy ja wiem...

Mój 4 arowy azyl... 22:17, 15 sie 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu co to?
Moja działka na Dębowym Lesie 22:15, 15 sie 2017

Do góry

Aniu czy na tym zdjęciu w tle są jałowce skalne? Fajnie te iglaki wyglądają tak cięte.
Osiedlowy ogródek 22:14, 15 sie 2017

Do góry
Tawułkowe kulki, szałwia i zielistka

Kremsmünster OÖ Landesgartenschau 22:14, 15 sie 2017

Do góry
Ewa prosze bardzo i dziekuje za rozszyfrowanie "malwy" nie malwy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies