Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

11:24, 05 paź 2017
dobrze wiedzieć że cisów jest jeszcze sporo bo ja tez wzięłam namiary od Angeli ...bo nigdy nie wiadomo co do wiosny wydumam ))

tajniki uprawy mnie zaciekawiły ...uchylisz rąbka tajemnicy? ))
lindsay80 11:25, 05 paź 2017

ren133 napisał(a)

Edytka
Jak ja zastanawiam się zrobić u siebie wszystko na prosto (przy półokrągłej ściance pragnę przypomnieć) to jak u Ciebie sie nie da?

Będzie mega spójnie!!!

No to żeby usystematyzować:

- zaokrąglona jest ścieżka z kostki brukowej
- rabaty ograniczone tą kostką wokół domu (czyli front i bok aż do tarasu)
- rabaty w narożnikach (to można w łatwy sposób zmienić)

- prosta jest rabata z umbrami
- rabata z grabami
- ścianka będzie prostokątna
- miejsce na siedzisko też w kształcie prostokąta.

A pokusiłabyś się o narysowanie tych linii wg Twojej koncepcji?
Zdjęcie bez wymiarów, do opracowania

Monia81 11:26, 05 paź 2017

Edytko a możesz mi na priva napisać te namiary na cisy, jeśli by to nie było problemem, może mi się przydać, jak wezmę się za przód działki w przyszłym roku
lindsay80 11:30, 05 paź 2017

ren133 napisał(a)

Hi hi hi ... dobrze, że znalazłaś kogoś

A jak ja się cieszę

To jest ogrodnik, który zajmuje się ogrodami 2 moich znajomych i ma przeszłość budowlańca - dla mnie idealnie, bo na początek zajmie się u mnie budowaniem.
Generalnie to będzie ktoś, kto będzie robił ciężkie prace w ogrodzie, na które mój eM nie ma czasu.
lindsay80 11:39, 05 paź 2017

eee_taam napisał(a)
dobrze wiedzieć że cisów jest jeszcze sporo bo ja tez wzięłam namiary od Angeli ...bo nigdy nie wiadomo co do wiosny wydumam ))

tajniki uprawy mnie zaciekawiły ...uchylisz rąbka tajemnicy? ))

Możesz spać spokojnie, jest i jeszcze długo będzie z czego wybierać.

Dużo z tego co mi opowiadał, bardziej interesujące jest dla hodowców, niż takich ogrodników jak my.
Ale np powiedział, że do nawożenia stosuje Yara Complex i polecał użyć tego na wiosnę
lindsay80 11:40, 05 paź 2017

Monia81 napisał(a)
Edytko a możesz mi na priva napisać te namiary na cisy, jeśli by to nie było problemem, może mi się przydać, jak wezmę się za przód działki w przyszłym roku

Wyślę Ci.
11:46, 05 paź 2017
lindsay80 napisał(a)

A jak ja się cieszę

To jest ogrodnik, który zajmuje się ogrodami 2 moich znajomych i ma przeszłość budowlańca - dla mnie idealnie, bo na początek zajmie się u mnie budowaniem.
Generalnie to będzie ktoś, kto będzie robił ciężkie prace w ogrodzie, na które mój eM nie ma czasu.

ooo to będziesz miec kompleksową pomoc ...oby tylko wzajemne zrozumienie było ....bo z eMami to róznie bywa ...człowiek mówi swoje ...a ten i tak robi co chce ...bo tak sobie akurat bzdurnie umyslał
11:55, 05 paź 2017
lindsay80 napisał(a)

Możesz spać spokojnie, jest i jeszcze długo będzie z czego wybierać.

Dużo z tego co mi opowiadał, bardziej interesujące jest dla hodowców, niż takich ogrodników jak my.
Ale np powiedział, że do nawożenia stosuje Yara Complex i polecał użyć tego na wiosnę

ten nawóz to u mnie na trawnik idzie .....choc nawozenie to mi sie wydaje że to temat indywidualny bo ja jednak lubie te granulki kurskie czy bydlece ..i rózne gnojówki i biohumus ...sztucznych uzywam zdecydowanie mniej ...i bardziej sporadycznie.
nawigatorka 11:56, 05 paź 2017

Do poznania i mnie nie odwiedzisz jak cisy tak blisko mnie?
Tez myślałam o liniach prostych na piczatkunale już nie wiem jakie Ty preferujesz
lindsay80 12:00, 05 paź 2017

eee_taam napisał(a)

ooo to będziesz miec kompleksową pomoc ...oby tylko wzajemne zrozumienie było ....bo z eMami to róznie bywa ...człowiek mówi swoje ...a ten i tak robi co chce ...bo tak sobie akurat bzdurnie umyslał

teraz to mogę tylko napisać: pożyjemy, zobaczymy - choć pierwsze wrażenie zrobił na mnie dobre.

Jest jeden mankament - ma wolne tylko soboty - przynajmniej na razie.