Haniu, nie mamy piwnic, ale mamy glinę i w niektórych miejscach przy domu wysoki poziom wód gruntowych, ponadto mieliśmy pękniętą ławę fundamentową, tak że trzeba było robić dodatkową opaskę betonową wokół fundamentów. Generalnie lepiej mieć to zrobione dobrze.
Kolory Wystarczy tyle kolorów?
Agatko, mam nadzieję, że się uda z nasionkami tej odmiany jarmużu. Bo już raz go miałam i nie przezimował. Znowu dostałam nasionka i jest. Zobaczymy, czy przezimuje i zakwitnie w przyszłym roku.
Tydzień temu popadało, ale wszystkie roślinki już o tym zapomniały.
Tawułki o mało nie uschły, dobrze że zauważyła, to podlałam, ale wszystkie podlać nie dam razy.
Skończyłam wreszcie przekopywać sad i starą ścieżkę po prawej stronie warzywniaka. Od łopaty zrobiłam wysuszoną, skamieniałą glinę, to poszłam po... siekierę Siekiera na glinę jest skuteczna.
Agato, robiły się całe brązowe, jak uschnięte jeszcze przed kwitnieniem, działo się tak już gdzieś w czerwcu, prawie co roku. W tym roku są piękne i wreszcie mogę podziwiać ich urok.
I o zachodzie słońca.
Nowe zdjęcia Yellow Xenox, niestety ta kwitnąca łodyga się złamała. Była wielka, a rozchodnik rósł w doniczce i nieostrożnie go ruszyłam. Więc teraz ukorzenia się kilka nowych sadzonek