Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 17:48, 02 sie 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Przepraszam za moją nieobecność i za brak odpowiedzi. Jutro rano postaram się coś skrobnąć. Mam małe zawirowania i po prostu brakuje mi czasu.

Dziś kilka migawek. Trawa jeszcze nie skoszona, od dwóch tygodni pada nieustannie - dziś pierwszy dzień bez deszczu. Woda stała w trawie. U mnie na glinie przesycha wszystko powoli.

Zobacz rzut beretem do Ciebie, a u mnie pada tylko co 8-10 dni
Widoki masz niesamowite ...Twoje hortensje są mega ...ale ta rabata z rozchodnikiem i jeżówkami też ma swój urok...a zieleń?...dzieki tym deszczom masz soczyście, więc Kasik nie narzekaj
Pozdrówka dla Was - całej Rodzinki i drapanko dla psiaków
Ogród z łezką II 17:42, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Stadium hortek
Phantom i Phantom

[

Nie cytuję wszystkich, ale wszystkie cudne hortki masz...ciekawe, że u Ciebie już się przebarwiają...u mnie tylko jedna od frontu jakaś truskawkowa się robi..Vanilki się położyły po nocnej ulewie, ale mam nadzieję, że wstaną
Niezmiennie zachwycają mnie Twoje jeżówki...no i róże... u mnie drugie kwitnienie powoli, tylko Munstead Wood się pospieszył
Buziaki Kasiu
Ogród z łezką II 17:27, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Floksy szaleją, pachną

Mnożą Ci się te floksy?...u mnie ten od Cioci Gosi nadal jeden ...a już trzeci sezon u mnie ...idę powąchać czy pachną
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:26, 02 sie 2017

Do góry
Halinko nie wszystko ogarniamy trawnik znonw prawie miesiac nie koszony, za to laki tak chwasciorow znow mam od liku. Robimy to cco teraz wazne w danej chwili a potem to na co mamy aktualnie ochote

zapomnialam wczesniej roze wstawic

W cieniu - zacieniona 17:26, 02 sie 2017

Do góry
...aktualnie ...

Akwarela w ogrodzie:) 17:19, 02 sie 2017

Do góry
Boję się również takiej poważnej inwestycji. Z rękami do pracy jest teraz troszeńkę lepiej Mam młodego, przesympatycznego faceta, który tu coraz częściej zagląda. To partner mojej córki. Z ciekawością podgląda moje prace, czasem o coś podpytuje i mam wrażenie, że coraz bardziej mu się tu podoba. Ostatnio, kiedy zrobiłam nową obwódkę z dorodnych bukszpanów pochwalił, że to "bardzo ładne rondo". Ma zadatki na ogrodnika chłopak! A od kiedy zostałam babcią (trzy tygodnie temu!) i głośno zaczęłam planować kąt na plac zabaw dla bobasa zaproponował pomoc w pracach ogrodowych i dźwiganiu wszelkiego badziewia.
Może więc i dla mnie jest nadzieja
Dużo zmian zadziewa się tu właśnie ze względu na dziecko. Zrezygnowałam z dużej ilości różnych kwiatów, ograniczając się tylko do hortensji, liliowców i róż. Za dużo było tu miododajnych roślin co zwoływało zbyt dużo owadów. Muszę "uspokoić" ogród zanim kiedyś zaproszę tu maleństwo. Do doła poleciały ogromne lawendy, floksy, kocimiętki. Zresztą ja i tak kocham zielone ogrody!
Co do sprzętu, niestety nie mam mowy o czymkolwiek. Nawet kosiarka musi być wniesiona "na rączkach".
Dziękuję za linki. Czytam i podziwiam. Muszę się z tym przespać i przemyśleć, czy taka inwestycja mnie nie pokona. Nie chcę znowu planować czegoś, co zajęłoby mi zbyt dużo czasu. Nie liczę też na efekt w miesiąc, wiem już że ogród uczy cierpliwości!

Kochani ogrodnicy, mam kilka pytań odnośnie mojego ogrodu. Niestety wciąż nie stanowi on jednej całości, ciągle brakuje a to funduszy, a to zdrowia na jego realizację. Wiem jak chciałabym, żeby kiedyś wyglądał. Pomysł na całość już jest i przynajmniej z tego jestem już zadowolona. Nie ukrywam, że tak jak większość z nas zostałam zarażona chorobą zakaźną Ogrodu nie tylko bukszpanowego. Po kilku latach walki z zielskiem i zaroślami, nasadzaniem wszystkiego i gdzie popadnie doszłam do wniosku ostatecznego i zaczęłam gruntowne zmiany.
Moje pierwsze pytanie w tym wątku zadaję odnośnie tujowego kręgu, który pełni tu dla mnie formę niezadaszonej altanki, której w pełni tego słowa znaczeniu jeszcze nie posiadam, a której początek i kręgosłup powoli się zadziewa w innym kątku mojego ogrodu. Mam pomysł, ale nie wiem czy słuszny. W miejsce hortensji rosnących na wejściu do kręgu chciałabym wmontować pergolę na róże pnące. Mam na myśli róże Aloha z kolekcji Kordes. Co wy na to? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.

Ogród z łezką II 17:19, 02 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

No ja nie wiem...widziałeś w zeszłym roku jak im było w donicach dobrze u mnie Fajnie wyglądają z boków Vertigo, inne grubości liści, inna zwiewność, a kolor ten sam.

Muszę tej pomarańczowej kokardkę zawiązać...jeszcze na drugą czekam.

Patrz, jak "pasuje"...

Muszę reklamację u Łukasza złożyć, wymiana się należy...

No tak podejrzewałam, że pomarańcz Ci wyrósł...wszak wiem, że to Twój "ulubiony" kolor w ogrodzie
Moje małe wielkie marzenie 17:16, 02 sie 2017

Do góry
Anulka, ja jak oglądałam Twój ogród to zieleniałam z zazdrości
Rozplenice wyjątkowo dorodne mam, tak jakoś

Jeżówka dla Basi do identyfikacji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:13, 02 sie 2017

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Takie dziś dorwałam i teraz nie wiem gdzie posadzić

Basia, a znasz może ich nazwę? zdaje się, że mam podobne.
Wstawię fotkę u siebie, zajrzyj
W cieniu - zacieniona 17:11, 02 sie 2017

Do góry
Ogród to moja bajka 17:08, 02 sie 2017

Do góry
I po burzy. Nie zmieniło to wprawdzie temperatury, dziś było 37°C ale przynajmniej trawa nie uschnie.

W cieniu - zacieniona 17:01, 02 sie 2017

Do góry
Lubię sierpień...bo kwitną lilie i hortensje...
Ogród to moja bajka 16:45, 02 sie 2017

Do góry
Wrzosy są zapowiedzią jesieni. Lubię je zarówno w domu jak i na rabatach.

Choroby róż 16:44, 02 sie 2017

Do góry
Proszę o pomoc, czy to normalny wygląd Pashminy? Część pąków zasycha, ale nie widzę niczego na liściach czy pąkach. Róża jest młoda, tegoroczna.
Tawuła japońska - Spiraea japonica 16:41, 02 sie 2017

Do góry

W cieniu - zacieniona 16:37, 02 sie 2017

Do góry
Zakątek ze stoliczkiem na poranną kawkę...

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 16:23, 02 sie 2017

Do góry
Moja ma dwa lata. W tym roku przerosła moje oczekiwania.
Letnie skrzynki balkonowe i donice 16:11, 02 sie 2017

Do góry
Letnie skrzynki balkonowe i donice 16:10, 02 sie 2017

Do góry
Letnie skrzynki balkonowe i donice 16:05, 02 sie 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies