Mazanie ratuj!liście moich winorośli wyglądają obecnie jak na zdjęciach. Czy to jakaś choroba,czy może niedobór jakichś składników? Roślinki sadzone były w maju tego roku -podłoże rodzime wymieszane z ziemią z worka i obornikiem-od tamtego czasu nie były niczym nawożone. Moze im czegoś brakuje?
Hej, proszę o poradę, czy w miejscu ze zdjęcia bedzie pasowało mini wrzosowisko? Tak mi się marzy chciałabym dodać iglaka na pniu jako wyższe drzewko i mniejsze iglaczki do wrzosów w kolorach różowym, białym i soczyście zielonym. Jest tam dużo słońca i jest to widoczne od frontu, chciałabym aby było pięknie
Od jakiegoś czasu widzę, że niektóre z moich bukszpanów zmieniają kolor na żółto- brunatny. Czytając wątek doszłam do wniosku, że mają za mokro bo posadzone są tuż przy stawie, gdzie woda cały czas podchodzi do gleby. Myślę więc, że korzenie mają za mokro i stąd te zmiany. Bukszpana przesadzę, przytnę to co brzydkie i chore i opryskam, czy może być Topsin? I czy obecne temperatury wysokie nie są przeciwskazaniem do stosowania oprysków?
o takim panelu myślałam, ale jak drewnem obłożę garaż to będzie to miało sens. Za garażem z prawej chciałam pergolę, gdzieś pokazywałam rysunek ale znaleźć nie mogę. Na szybko, jakoś tak
Ten blaszak z trzech stron "ogrodu" widoczny trzeba go jakoś zamaskować
Pieknie macie Magda Ja sie przy Tobie kompleksow jakis nabawie, nie moge jednej rabaty w tym sezonie rozpoczac. A tu caly ogrodek gotowy.
Czy to biale liliowce?
Pozdrawiam
Dziękuję , że znalazła Pani chwilę dla mnie
Dziś coś mnie tknęło i chciałam przekopać kawałek , okazało się że jest jakieś 15 cm ziemi ,a pod tym mega utwardzone podłoże. Nie wiem czy uda się w tym chociaż dołki wykopać, czy coś mi na tym urośnie ....
Wzdłuż podjazdu, tu lewa strona myślałam posadzić bukszpan, dostałam kiedyś dość sporo i tak czeka na swoje miejsce