Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Pszczelarnia 15:23, 04 paź 2017

Wyłamuję się od reszty - nie dawałabym tam takiej/tej pergoli.

Ona w linii jest ładna, bez skrętów. Mnie by burzyła przestrzeń. Ale to tylko moje zdanie.

Możesz zrobić zdjęcia, na chybi trafił, na to miejsce z różnych punktów stania? Po całości jednej i drugiej strony też?

Wendy79 15:46, 04 paź 2017

Agatko czy Ty masz u siebie kocimiętkę kubańską lub szałwię okółkową? Myślę, nad roślinami na nową tzn. poszerzoną prze Maćka rabatę ( ot tak to jest, jak się komuś trawnika nie chce robić).
Gosialuk 16:01, 04 paź 2017

Ja popieram Ewę. Wydaje mi się, że jak dołożysz jedno przęsło lub dwa, to będzie wyglądała na niedokończoną. Ale co zamiast pergoli to nie wiem
AgataP 16:55, 04 paź 2017

Dziewczynki dziękuję za wszystkie rady, już wklejam zdjęcia by może przybliżyć temat. Nie wiem czy mam przesadzić róże i w plecy planować cisy czy kombinować pergolę, a może jeszcze coś innego... sama nie wiem.
Chcę zasłonić się od tego syfu za siatką. Będę tam porządkować zimą, bo rosną tam jeżyny które przełażą do mnie i muszę je spacyfikować i sporo samosiejek wiśni...

to z okna Zosi

i zaraz wstawię kolejne
AgataP 16:57, 04 paź 2017

cała pergola

AgataP 17:05, 04 paź 2017

A dziś byłam w ogrodzie gdzie hortensja robi za drzewo
Bożenko dziękuję za roślinki

A po drodze nie mogłam sobie odmówić i wstąpiłam do szkółki. Kupiłam sobie taką roślinkę - kalinę farreri nanum. Kiedyś kupię sobie jeszcze angielkę
Liczę na zapach wiosną

mrokasia 17:08, 04 paź 2017

O rety, rozumiem doskonale Twoją chęć odcięcia się od tego co za płotem. Ja też mam leśną działkę za płotem, ale oprócz drzew, które są piękne tuż za płotem w parterze mam chaszcze, chwasty, połamane gałęzie itp.
Mnie się bardzo podoba ta pergola, którą już masz. Ja bym ją pociągnęła dalej...
AgataP 17:10, 04 paź 2017

Wendy79 napisał(a)
Agatko czy Ty masz u siebie kocimiętkę kubańską lub szałwię okółkową? Myślę, nad roślinami na nową tzn. poszerzoną prze Maćka rabatę ( ot tak to jest, jak się komuś trawnika nie chce robić).

Mam kocimiętkę kubańską, niestety jest trochę sponiewierana bo rosła pod lnicą. Przesadziłam ją w inne miejsce. A szukasz niebieskokwitnących wyższych bylin? Jakiś konkretny czas kwitnienia?
Ja sobie dokupiłam świecznice i krawanicę, przyszły nie duże, ale ładne.
W piątek może uda mi się je posadzić + roślinki od Bożenki.
AgataP 17:15, 04 paź 2017

mrokasia napisał(a)
O rety, rozumiem doskonale Twoją chęć odcięcia się od tego co za płotem. Ja też mam leśną działkę za płotem, ale oprócz drzew, które są piękne tuż za płotem w parterze mam chaszcze, chwasty, połamane gałęzie itp.
Mnie się bardzo podoba ta pergola, którą już masz. Ja bym ją pociągnęła dalej...

Pergola - albo kupuje gotową z porzeczkami, albo dokupuję dwa słupy a kratki zdejmuję z ogrodzenia przy bukach. Suka się już przyzwyczaiła że do warzywnika się nie wchodzi i nawet jak jest otwarta furtka to się nie zapuszcza.

Albo koncepcja cisów, ale to musiałabym podjąć decyzję już, bo dobra pora na przesadzenie róż, musiałabym je przesunąć od siatki....

biję się z myślami...
Anda 17:26, 04 paź 2017

Trudna decyzja, ale ja jestem cały czas za pergolą. Wg mnie nie będzie to wyglądać jak niedokończone. Każda pergola ma swój koniec. Możesz ją ewentualnie pociągnąć aż do drzewa, wtedy byłby to jakby "naturalny" koniec pergoli.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies