Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:51, 27 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

rzeczywiście, stipa u Ciebie wytrwała w zachowaniu życia. Żadne, nawet najtrudniejsze warunki jej nie straszne.

Lilie masz zaskakujące
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:52, 26 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zdjęcia poglądowe dla tych co myślą, że stipa to wymagająca roślinka. Między kostką jest żółty piach, a pod spodem piach mieszany z cementem. Nie podlewana, nie nawożona. Z tego miejsca przesadzam trawki w inne miejsca w ogródku. Po wyrwaniu korzonki są sprasowane, zaznaczam, że są tam też sadzonki dwuletnie i rośnie w tak ekstremalnych warunkach.

]

rzeczywiście, stipa u Ciebie wytrwała w zachowaniu życia. Żadne, nawet najtrudniejsze warunki jej nie straszne.

Lilie masz zaskakujące
Ogród na piasku i z wielkim murem 20:49, 26 wrz 2018

Do góry
Dziś tu na podkarpaciu piękna słoneczna pogoda, choć temperatura tylko 14 stopni, ale w słoneczku w sam raz na spacer po Arboretum.
Dużo traw, lilie i lotosy, cały szereg naturalnych nasadzeń, choć bylin niewiele, jak również niewiele azalii i rododendronów
Tak więc jesienny spacer rozpoczęty
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:26, 26 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jezowki wciąż piękne. Trawy w tych slonecznych promieniach śliczne
I te twoje lilie. Nikt już nie ma. A Ty wciąż masz je piękne. I ten zapach umm
Lilie i mnie zachwycają, mam jeszcze kilka w pączkach, ale czy zdążą zakwitnąć nie wiem. Dziś u mas było tylko 4 stopnie. Dla Ciebie DZISIEJSZE pachnące lilie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:13, 26 wrz 2018

Do góry
Jezowki wciąż piękne. Trawy w tych slonecznych promieniach śliczne
I te twoje lilie. Nikt już nie ma. A Ty wciąż masz je piękne. I ten zapach umm
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:41, 26 wrz 2018

Do góry
Doranma napisał(a)

Szalenie podoba mi się ta alejka, zaprasza by pójść nią dalej. Gdy patrzę na to zdjęcie, wydaje mi się, że czuję ciepło i zapachy ogrodu ☺
Jeśli czujesz zapach mojego ogrodu patrząc na zdjęcie to mam do czynienia z bardzo wrażliwą i z dużą wyobraźnią osobą. Moje lilie pachną pięknie, sadziłam je na początku lipca. Dlatego teraz cieszą mnie bardzo. Zapraszam stale na spacery po moim ogródku.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:40, 25 wrz 2018

Do góry
Jakie fajne domki w trawie ☺ Cudne są! I misa z rojnikami wielkiej urody. A lilie... Jak Ty to robisz, że o tej porze kwitną? Idę spacerować dalej po Twoim ogródku ☺
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:13, 25 wrz 2018

Do góry
admete napisał(a)

Na stałe mam tam 3 kule bukszpanowe, a sezonowo cały czas coś się tam zmienia

teraz pojawiają się lilie

Aguś, pamiętasz nazwę tych niskich lilii, wiem, że kiedyś pisałaś, ale nie mogę się dokopać
Ogrodowe przygody 19:52, 25 wrz 2018

Do góry
Iwonko te porównania szok aż trudno uwierzyć że tak wszystko poroslo. Pieknie masz tyle kwiatów a lilie juz czuje ten spach. Cudny ogród masz ))
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:10, 25 wrz 2018

Do góry
Te lilie to masz cuudne.
Kusisz ,żeby kupować późno lilie lub późno kilka posadzić.
Dekoracje piękne.
Stipy śliczne. Ja ich nie mam
Moja działka na Dębowym Lesie 07:27, 25 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak kiedyś zrobimy te zdjęcia dam znać i na chwilę pokażę, musi się zrobić cieplej no i żeby panna nie zdążyła wyjechać na studia. Piękne masz jeszcze kwiaty w ogrodzie, u mnie co chwila jest mniej. Dobrze, że jeszcze lilie kwitną i cynie.

Dorotko, bardzo chętnie takowe zobaczę ujęcia , zdjęcia.
Wiesz, ja fotografię, fotografowanie też bardzo lubię .Może i mi się ono przyda.. dzieci też mam..
I u mnie robi się mniej kwitnień, coż taka to pora roku.
A jak temperatury spadną jeszcze bardziej to i po zieleni będzie i po liściach na drzewach i kolorach w ogrodzie.
Masz szczęście z tymi liliami i cyniami.Ja tych pierwszych już nie mam.
A tych drugich nie siałam.
A może na drugi rok spróbuję z nimi ?
Cynie wysiewasz prosto do gruntu ??

Róza Leonardo da Vinci

W moim małym ogródeczku - Dorota 01:01, 25 wrz 2018

Do góry
Dorotko, te lilie to chyba z lata? Czy teraz kwitną?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:25, 24 wrz 2018

Do góry
Jak kiedyś zrobimy te zdjęcia dam znać i na chwilę pokażę, musi się zrobić cieplej no i żeby panna nie zdążyła wyjechać na studia. Piękne masz jeszcze kwiaty w ogrodzie, u mnie co chwila jest mniej. Dobrze, że jeszcze lilie kwitną i cynie.
Osiedlowy ogródek 21:40, 24 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No koleżanko, tak zaspać ze zdjęciami.. ale masz bogactwo lilii!!

Noo, obudziła się śpiąca królewna
Polubiłam lilie i dalie, tylko muszę daliom cyknąć parę fotek, bo zapomniałam o nich zupełnie.
Pamiętam, że lubisz dalie o dużych kwiatach. Mam Thomas Edison i kwiaty ma ok 15cm średnicy, nie wiem, czy to Twój kolor ale mi się bardzo podoba
Jest co prawda wysoka i trzeba ją podpierać ale wybaczam jej to
Osiedlowy ogródek 20:09, 24 wrz 2018

Do góry
Lilie Landini + Landini-pomyłki (pomarańczowe)

Osiedlowy ogródek 20:05, 24 wrz 2018

Do góry
Lilie

W ogródku emerytki 14:56, 23 wrz 2018

Do góry
Witajcie
ANIU, między funkiami już wsadziłam. Chciałam wcisnąć między lilie i jeżówki, chciałam to zrobić sadzarką, ale ziemia tak sypka, że nie da się zrobić dołka, nawet po podlaniu.
SYLWIO, a dasz radę wsadzić w koszyczkach między byliny?
BASIU, moim telefonem w ciemności kiepsko wychodzą zdjęcia, nawet jak świeciliśmy dwiema latarkami. Tak wychodzą zdjęcia, to dwa samce w bitce o samiczkę.
A ten oswojony tak sobie kiedyś zasnął w dzień.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:27, 22 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia w mojej wyobrazni widze oczko (moze byc plytkie) po brzegach bagienko.

Dzisiaj moje oczko czyscilam lilie z zoltych lisci i na brzegach przycinalam palke bo trzeba bedzie siatke rozlozyc jak maja byc wichury wszystkie liscie w wodzie sie znajda.
I wiesz co misie przydazylo. Mialam juz wychodzkc poslizgnelam sie na sliskim kamieniu i wlecialam po szyje do wody. Natluklam kolano cale szare. Dobrze, ze nikt tego nie widzial, piekna pogoda dobrze, ze woda ciepla.
Jutro dej dzialam, aby zdarzhc przed nadejsciem frontu.

Pozdrawiam

O czymś takim myslałam Elu właśnie, tylko nie wiem czy uda mi się zrealizować....przy temperaturach takich jak w tym sezonie to mam obawy, że mi to bagienko z dnia na dzień może wysychać, a nie chciałabym roślin marnować....zobaczymy

Czyli już sprzątanie oczek zaczynamy przed zimą? Bo ja jeszcze nie planowałam.....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:15, 22 wrz 2018

Do góry
Sylwia w mojej wyobrazni widze oczko (moze byc plytkie) po brzegach bagienko.

Dzisiaj moje oczko czyscilam lilie z zoltych lisci i na brzegach przycinalam palke bo trzeba bedzie siatke rozlozyc jak maja byc wichury wszystkie liscie w wodzie sie znajda.
I wiesz co misie przydazylo. Mialam juz wychodzkc poslizgnelam sie na sliskim kamieniu i wlecialam po szyje do wody. Natluklam kolano cale szare. Dobrze, ze nikt tego nie widzial, piekna pogoda dobrze, ze woda ciepla.
Jutro dej dzialam, aby zdarzhc przed nadejsciem frontu.

Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:24, 21 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne te ogrodowe
A te lilie to niesamowite.Śliczne.
I jeszcze raz powtórzę. o tej porze roku to rarytaski wielkie!!
Lilie jeszcze jakiś czas będą mnie cieszyć zapachem i kolorem. U nas też mamy zalew , czasem tam spędzamy czas. Dziś tam byłam z Agą z Przedziwnego ogrodu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies