Bukszpany gdzieś tak za tydzień, dwa. Dla mnie teraz są w najpiękniejszym ich stadium wzrostu i czekam z cięciem Nie miałbym serca ciąć takich pięknych przyrostów
Hydrocomplex może być - są tańsze i równie skuteczne nawozy (jak uniwersalna Azofoska, Florovit), ale ten też może być. Jak często - gdzieś raz w miesiącu przy regularnym podlewaniu. Na razie właśnie gdzieś łyżeczkę lub dwie, w późniejszych latach możesz zwiększyć dawkę, bo rośliny będę większe.
A może przy kupnie już miał ułamany ten przewodnik? Po iglakach nie widać od razu, że usychają, one stopniowo tracą kolor. Wytnij i powinien wypuścić kolejny przewodnik - lub kilka innych
W drugim przypadku to nie żadna choroba - te iglaki również mam i im na początku usychają pojedyncze pędziki, im starsze tym gorzej wyglądają. Jeśli chcesz mieć z nich żywopłot to nie warto tracić czasu na nie....
A co do pierwszego - a mogło być tak, że na tej tui leżał dłuugo śnieg? Albo może dostała z soli lub innego środka? Na pewno to obetnij i może odbije....A jak nie to wymień na nową....
Na pierwszym zdjęciu to na pewno miseczniki - polecam Polysect na te owady. Ten rudy już na pewno nie odbije, a ten ostatni być może jest do uratowania, ale wykop go stamtąd....
Wydaje mi się, że koniecznie musisz zrobić kilkanaście odwiertów w ziemi, żeby woda odpływała z gleby, bo wszystkie rośliny Ci padną od jej nadmiaru....
Sebek ,współczuje straty przyjaciela .Wiem jak ,boli ,kilka lat po stracie spanielki ,nie chciałam psa ,teraz pomału dojrzewam na nowego pieska ,dzieciaki proszą.A ja boję się,jak diabli ,bo jak mój kot znajda po nocy wojaży nie wraca do 8 rano ,to już mam kołatanie serducha ,chodzę i go szukam.pozdrawiam
Jeśli większa część darni jest zdrowa to tylko te miejsca z grzybami, ale jeśli grzyby pokazują się prawie na całym trawniku to potraktuj środkiem całość.