Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe rewolucje 12:29, 23 sie 2017

Do góry
Polinko, mam nadzieję, że będą zadowolone i szybciutko wielkie urosną i zasłonią płot sąsiada

Dario, żurawki posadziłam dla zapełnienia rabaty, a i tak musiałam je przesadzić z innego miejsca bo rosły w cieniu i się nie wybarwiły. Jak w przyszłości będzie ciasno to przesadzę lub wydam

Mirelko tutaj zdjęcia ML i obok VF

Ogród w remoncie 12:22, 23 sie 2017

Do góry

Te świerki 3 szt gdzieś tu(niebieskie kółko) bym chciała.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:07, 23 sie 2017

Do góry
Ogórki ,pomidorki...właśnie czas teraz na nie
deszczowo to troche podgoni sie z zapasami na zimę ....robię dziś ogorki i muszę spróbować przepisu na Kasi pomidory...

największy okaz ten podwójny 1kg i 5dag ten mniejszy 55dag a ten 3 /75dag...ale do słoików to mam sporo sliwkowych

Anna i Ogród 12:00, 23 sie 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania z pomyslu Poli podoba mi sie jednorodna mniejsza rabata a z pomyslu Andzeli dwa szpalery hortensji wedlug mnie masz rozwiązanie. na wiosne podziel wszystko na poł, ogranicz gatunki, dokup teraz hortensji i bedzie bajka
napiszesz wszystkie rosliny jakie tam masz?

Żeby to było takie łatwe.
Szpaler Andżeli z hortek do wykorzystania bo już kilka takich skupisk w ogrodzie mam. Niestety nie wyrzucę za dużo.
Mam tam:
- bukszpany

- tuje Rheingold żółte
- tawuły japońskie żółte
- Zebrinusy żółto zielone

- rozchodniki czerwone
- berberys kolumnowy czerwony

- owies wiecznie zielony
- czyściec wełnisty
- lawendy

- hortensje
- jeżówki
- turzyce The Beatles

- derenie Elegantissma
- choiny Jedelloh

Rabata ma wymiary 20m x 6m.

No drzewek nie wymieniłam.
Myślę że jak na taką dużą rabatę to nie jest zbyt różnorodnie tylko to poukładać ewentualnie dokupić sztuk więcej.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:56, 23 sie 2017

Do góry
Krys napisał(a)
Poidełka cudne,a mnie sie podobaja te oznaczone V

pierwszy głoś oddany za białym obrzeżem
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:56, 23 sie 2017

Do góry
rozark napisał(a)

Fajnie, że syn ma takie hobby. Lepienie gliny jest odprężające i terapeuci polecą. Ja odkąd bawię się gliną przestałam obgryzać paznokcie .

logo jest takie

dla znajomych duże upusty i w kolejce nie trzeba się ustawiać, każdy nabywca witany jak gwiazdka z nieba ha, ha

Chyba się skuszę Reniu,na te zielone
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:51, 23 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Pani Reniu piękne poidełka Pani tworzy Widziałam jedno na żywo i przecudne jest. Mój Syn też w glinie działa- w szkole- mam naszyjniki, poidełko (może dla much wielkościowo , kota, smoka i inne śliczne rzeczy
Bardzo podoba mi się to pierwsze z lewej od góry i to "wywinięte" pod nim. Jak piec dotrze, to już będzie produkcja masowa- pomyśl nad jakimś logo, bo jeśli wprowadzisz do sprzedaży, to ustawiam się w kolejce

Małgosiu Renia takie wrażenia na mnie zrobiła, że do niej jedynej wystartowałam na "Pani" w niedzielę, co mi skrzętnie wygarnęła

Fajnie, że syn ma takie hobby. Lepienie gliny jest odprężające i terapeuci polecą. Ja odkąd bawię się gliną przestałam obgryzać paznokcie .

logo jest takie

dla znajomych duże upusty i w kolejce nie trzeba się ustawiać, każdy nabywca witany jak gwiazdka z nieba ha, ha
Anna i Ogród 11:40, 23 sie 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dalej trzeba wprowadzić strefę roślin wyższych i niższych. U Ciebie jest dużo drzew. Ona się na kilka metrów rozrosną. Weź to pod uwagę.

Osobiście uważam że ten świerk pochłonie kiedyś pół rabaty.

Vanilkę wysunęłabym ciut do przodu(mniej więcej gdzie te lilie i coś zielonego płaskiego). I sięgałaby z czasem do samej ścieżki. Więc tylko na obrzeżu dasz coś zimozielonego niskiego. TYLKO fotki przekłamują odległości i sama musisz to określić bo ze zdjęć jest trochę inny obraz.

Generalnie mam taką myśl żeby każde drzewo miało swoją strefę obsadzenia na dolnym piętrze i wtedye powstaną plamy kolorystyczne. I trzymałabym się zasady że pod drzewami co zarzucają liście dać coś zimozielonego. A pod iglastymi mogą być niskie trawki albo żurawki ( co tam masz). Może zrób listę tych drobnych roślin i ile sztuk bo masz dużo i trzeba tym manewrować.

O kurczaczek ale rewolucja. Podoba mi się tworzenie pod każdym drzewkiem osobną strefę nasadzeń. Tak właśnie próbowałam robić ale powtarzając niektóre rośliny.
Niestety to mnie chyba troszkę przerosło i gdy zrobiliśmy ścieżkę z płyt okazało się po przesadzeniu kilku roślin że coś teraz nie gra i szukam pomysłu. Przeanalizuję to co piszesz i swój projekt jeszcze raz.
Anna i Ogród 11:37, 23 sie 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Zaczełabym od tej małej rabatki z przodu
Masz tu kolumnowe drzewko. Posadziłabym za nim przy tych schodkach z płytek tak jak w lewym rogu lawendę na całej długości. Albo kupkami po 3 szt tak jak z lewej ale też takie kupki z tyłu na srodku za drzewem i po prawej stronie.

A z przodu masz chyba jakieś wrzosy. Fajne są ale mi brakuje ich więcej. Zrobiłabym cały pas wzdłuż brzegu.

Ulu wrzosy u mnie się nie sprawdzą. Mam wapienną ziemię ph7 i nie mają szans. Za to lawenda rośnie super
Na huśtawce miło płynie czas... 11:29, 23 sie 2017

Do góry
Zdjęcie z Beatlesami zrobiłam jeszcze przed posadzeniem. Wygląda to na razie tak

I z daleka spojrzenie na huśtawkę, linia rabaty wyprostowana. To niepełne koło pod huśtawką nadal mnie dręczy, ale dam sobie pokój z nim. Za dużo zmian bym musiała dokonać.

Coś mi aparat strajkuje, jakieś brzydkie nieostre ujęcia robi z daleka.

Na huśtawce miło płynie czas... 11:25, 23 sie 2017

Do góry
W imieniu moich różyczek dziękuję za pochwały

Rosenfaszination

Jak byście określiły jej kolor? To taki różany kameleon.
Droga do spełnienia 11:16, 23 sie 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

Aniu ten zawilec ma sztywne grube łodyżki
patrząc na niego teraz wydaje mi się że będzie ładnie stał
zobacz

Piękny okaz widać że będzie stał.
Dzięki jeszcze raz
Anulajda w raju 11:13, 23 sie 2017

Do góry
Moniq napisał(a)
Aniu po prostu pieknie. Powiedz mi prosze kilka slow o Afrodycieczyli jaki pokroj ma, jak eysoka rosnie itp.

Afrodyta ma pokrój krępego krzaka,rośnie zwarcie,ma liście błyszczące ciemnozielonego koloru jak na razie nie choruje.Jedyna wada tej róży to brzydko przekwitające kwiaty które pojawiają się po dwóch/trzech dniach i trzymają się w takim stanie dość długo,ostatnio nawet wyczułam zapach
Na zielonej... trawce :) 11:09, 23 sie 2017

Do góry
I kilka kadrów z drugiego zdjęcia:

i z drugiej strony

nie wiem czy coś pomogłam, jeśli coś więcej potrzebujesz pyknę aktualne fotki
Na zielonej... trawce :) 10:58, 23 sie 2017

Do góry
Ania tu masz różne kadry (jakie znalazłam) tego pierwszego zdjęcia

tu widok z tarasu:

ten kawałek kręgu w dolnym prawym rogu widoczny jest w następnym foto

placyk drugi przy tarasie (aktualnie stoi tu basen)

a za tym basenowym placykiem jest rabata oddzielająco-przysłaniająca tylni podjazd:

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 10:53, 23 sie 2017

Do góry
Wygląda na paulownię.

Ringo77 napisał(a)
Czy ktoś rozpoznaje to drzewo? Na wiosnę kwitnie na biało, teraz ma bardzo duże liście.

Ogród w remoncie 10:48, 23 sie 2017

Do góry
Pytanie-jak lepiej?
Zielona kreska-cisy
Żółta kreska-szmaragdy

Wariacji może być więcej
Małymi kroczkami do celu... 10:42, 23 sie 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
No to Paulina zaszalałaś cebulkowo tarasik w kamieniu bardzo ładnie wygląda

Monia jeszcze dzisiaj dokupiłam żeby mi nie brakło z tej serii co już mam

A co do tarasu mam nadzieję,że pogoda dzisiaj pozwoli go dokończyć
Ogrodowe kreacje 10:40, 23 sie 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Otóż Radziu Tour de Biedronka owocna :
wybrałas wszystkie krokusy i iryski
Ogród w Klein Kottorz 10:26, 23 sie 2017

Do góry
Rzadko pokazywany narożnik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies