Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:12, 10 lip 2013

Do góry
Ja też dumam jak Ty w gabiony chcesz lustro wsadzić????
Ogród do odświeżenia 22:52, 10 lip 2013

Do góry
Lilie zajmują mało miejsca
Kondziowy Ogród :) 22:52, 10 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pomysł przedni

A jak pięknie z bambusami będzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:47, 10 lip 2013

Do góry
Moja Kokoszko fiesz że kofam
Donica cuuuuuudowna!
Ja Cię tuliskam i od razu przypomina mi się jak zakładałam ogród sama przez dwa lata. Czasami wyć mi się chcialo gdy po tygodniu chwasty odrastały na pustych plackach ze zdwojoną siła.... Jak widzialam piekne realizacje Danusi w dwa tygodnie, to aż mnie z zazdrości skręcało.... (że szybko, bez wysiłku właścicieli i jak pieknie) . Ale potem nadchodzi czas gdy ogród załozony i aź się serce rwie do zmian

Masz piekny dom, wspaniałą córke, cuuuudowną mamę, rewelacyjnego M (sam robi gabiony!!!!!), projekt ogrodu jak z CHFSh to musisz być szczęsliwa. My Ci wszyscy zazdraszczamy, kibucujemy i trzymamy na duchu.
A jeśli potrzebujesz pomocy to ustal termin przyjedziemy sadzić trawy i wyrywać perz

Buuuuuuuziam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:39, 10 lip 2013

Do góry
Jestem piąta
Początki w Kruklandii 22:32, 10 lip 2013

Do góry
Wcięło mi powiadomienia i mi się zagubiłaś Pięknie się wszystko rozrasta
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:30, 10 lip 2013

Do góry
Buziam. Widzę że pieeeeeeknie wypoczęłas

Nowy wątek bo w poprzednich dwóch strasznie się obnażałam z lokalizacją..... Kto chce znależc moje poprzednie dwa to znajdzie, dla intruzów mnie nie ma
Zostawiam ślad abyś nie szukala
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:29, 10 lip 2013

Do góry
No Kofana dobrze, że już jesteś
Mam nadzieję, że syn dostał się tam gdzie chciał

Do Pszczółek macham

A te białe horti to incrediball czy anabell? Foch moje się pokładają !
Rododendronowy ogród II. 22:22, 10 lip 2013

Do góry
Śiczny domek i gif
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:18, 10 lip 2013

Do góry
Anitko nie kuś Danią, bo ja na leżaku w Grecji "Dochodzenie" z detektyw Sarą Lund przeczytałam. Akcja dzieje się w Kopenhadze o kryminale z morderstwem w tle trudno napisać lekkie, łatwe, przyjemne...ambitne nie było ale ochoty na Danię nabrałam. Czy byłaś w Szwecji lub Norwegii latem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:11, 10 lip 2013

Do góry
Danusiu bedą u Ciebie zdjęcia z relizacji u Ani? Ania nie może wgrać fotek ..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 10 lip 2013

Do góry
wiunia napisał(a)

Aniu kochana jak nazywa się ta trawka w środkowym rzędzie ta brązowa??? Jeśli to kostrzewa buchanana to jak długo ją masz i w jakiej odległości rośnie od poprzedniego rzędu tych cudnych zwiewności plisss o odpowiedź Chodzi o to , że posadziłam k. buchanana pod trzmielinką na pniu ale na tle jasnego płotka i mam mieszane uczucia co do efektu więc myślę o posadzeniu czegoś pomiędzy płotkiem a kostrzewą, albo podsypię białymi kamyczkami - sama nie wiem
widzę , że u Ciebie to piękne kępki

Tę jasnozieloną trawkę ma Wieloszka, jak ją znam na pewno ją zidentyfikowała, mimo że na tragach ona kupowała jasną, ja brązową NN
Ale wg mnie to carex bronzita, buchanani chyba sztywniejsza i wyższa. Trzeba się Bocka spytać bo ma obie brązowe i wiele innych

Ja kcem zdjęcia.....
Ogród z łezką 22:05, 10 lip 2013

Do góry
Kindzia u mnie wszystkie trawy znakomicie rosną w wowdzie... Miskanty po prostu szaleją: strictusy, ML, grosse fontaine, silberfeder (niemal w wodzie stały od maja) i szaleją wzrostem. O bambusach nie wspomnę, te ktore miały mokro dobrze zimowały
Polecam Ci carex morowi - jest zimozielona (podobno to nie trawa ) i jest ciemnozielona z delikatnym obrzeżeniem liści. Jutro Ci Obfocę
Nie wiem jak rozplenice bo one u mnie akurat w miejscu gdzie nie stoi woda rosną, gdzieś czytałam, że jednak nie przepadają za wodą. Ale ma je Noemi, u ktorej też jest problem z zalegającą wodą. Spytaj się zatem Madzi czy rozplenice poelca. Ja mam wszystkie rozmiary od little, medium a skończywszy na giganteum Kocham roplenice

I dodam tylko, że wszelkie carexy buchnani, frosted curls, carex ornithopoda też u mnie szaleją.

Moim bukszpanom też służy glina.... Ale nie lubią stojącej wody, czyli znoszą cięzką glebę a nawet suszę ale nie zalegającą wodę. Róze wiemy, że też sobie świetnie radzą. Nie będę pisać, że grabom nic nie przeszkadza

I koniecznie daj lawendę przed róże... Będzie miodzio
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 10 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Mam bonice... zima łagodna wiec nie cięłam... bo nie przemarzły nic zupełnie. Sadziłam w zeszłym roku wiosną... ogólnie jest dość niska, ale niektóre pędy są dość wysokie.. tak na 80cm, a reszta do 0,5m.
Fajna róża, w zeszłym roku kwitła i kwitła.......
Takie foto znalazłam z 26 czerwca.. teraz ma mniej kwiatów, ale pąków ma dużo ..

Moje w ubiegłym roku były ładne, w tym wyciagnęły się te pędy strasznie na 1 m a zę kwitnie bardzo bficie to mi się pokłada....Chyba wole aby ciut przemarzla
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 10 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ja też się gniewam na mój busz..... i dziś eksmisje ze skalniaka dostały ...o kurde zapomniałam... chwilowa dziura w mózgu, a posadziłam lawendę... o.. już wiem..krwawniki....
Jutro sfocę i powiesz mi czy to ta dobra czy ta zła

Idę do Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 10 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wiedziałam, że wiesz co tam mogę Dzięki bardzo

Obfoć Chcę zobaczyć, czy się nada

Kindzia obfocę u mnie na glinie świetnie bukszpany i trawy (wszystkie ) rosną. Róże też jak widzę zarówno u Ciebie jak i u mnie wyrrzymują glinę
Rozwojowy kawałek pola 21:48, 10 lip 2013

Do góry
Anax pieknie ogród wyglada a ciurkadełko pewnie bardzo cieszy
Czekam aż kupisz żagiel bo cały czas dumam czy na planowanej pergoli (relaizacja jesienią lub wiosną 2014) mam zamontować markizę w postaci rolety rzymskiej czy żagiel.... Chyba żagiel do mnie bardziej będzie pasował....
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:32, 10 lip 2013

Do góry
Jakieś straszne niedopatrzenie, że Mira u Ciebie nie bywam Biję się w pierś, mam nadzieję że wybaczysz i odnaczam aby stale wpadać na kawkę
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:21, 10 lip 2013

Do góry
Pozdrowienia dla wnusi i prababci oraz oczywiście BABCI
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:18, 10 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Czy ty kiedys przestaniesz zmianiać? Normalnie wariatka O pomarańczach już zapomniałaś?

Małgosiu pomarańcz w ogrodzie aktulnie mi się nie podoba... Na pewno przy ścianie wodnej nie będzie tego koloru, bo tu dominują lagodne barwy Ale rabata przy tarasie kuchennym dostnie pomarańcz, tylko muszę na niego nabrac ochoty

Chyba moją austinkę golden celebration przesadzę przy kuchni a w jej miejsce jesienią zawita u mnie Leonardo (fszystko przez Izę

Ja bardzo lubię zmiany. Nie wyobrażam sobie corocznej modyfikacji ogrodu i dązenia do ideału estetycznego. Ty jesteś teraz na etapie zakładania ogrodu a dopiero skończyłaś wykańczanie wnętrz nawet nie myślisz o zmianach ale poczekaj za dwa lata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies