Wracam ze zdjęciami świeżymi Ogród trochę zarósł i wczoraj doprowadzałam go do porządku Zdjęcia były robione przed porządkowaniem, więc więcej w zbliżeniu niż perspektywa, ale i ona wkrótce będzie
Sielsko-anielsko Pomysł był mamy żeby puścić pnącza jednoroczne dopóki tujki nie podrosną
Wczoraj tu działałam ( to tył mojej hortensjowej rabaty)- dowiozłam kompost na miejsce zerwanej darni. Przesadzilam 3 żurawki i hostę z donicy. Dla bergenii też miejsce się znalazło. Oczyściłam miejsce przy studzience - tam mi będzie pasowała biała liatra a chwilowo będzie chyba rozchodnik. I tak po kawałku kombinuję
Dzięki, tylko czy znajdzie się okazją żebym je mogła przygarnąć? A moje z nasion aż trudno uwierzyć że od mają stoją w miejscu- utknęły na 7 cm wysokości. mam 2 kępki w dwóch różnych miejscach i ten sam widok. Sama zobacz
to napewno Unique
łatwo ja wyprowadzic na drzewko, trzeba pozwolic jej wypuscic 1-2 dlugie pedy i przyciac tylko czubek a pozostale wyciac całkiem, wtedy rozgałazi sie na samej gorze i to bedzi początek korony drzewka
Witam się w twoim ogrodzie. Mam pytanie dot. ogrodzenia z paneli drewnianych szarych. Mogę spytać skąd są? Czy to marketowe panele pomalowane na szaro? Pozdrawiam Ewa
Dziekuje
Rabata ma 3 metry głębokości. Jeden metr na grabowy żywopłot w plecach (za mało). Przed nim graby fastigiaty posadzone co 6 metrów. Miedzy niki po dwie limki oddalone od siebie i 1,6 M. Przed hortkami zywoplocik bukszpanowy. Pod grabami carex ID i bialebjaezmianki. Wg mnie graby piza wersja żywopłotu wcale nie osłaniają bo wszelkie odmiany maja zazwyczaj formę kolumnowa zatem wąska.