Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogród do odświeżenia 19:33, 10 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
No Julcia, fajnie się czyta, Razem jesteście na wyższym poziomie...książki możecie pisać z Konstancją...

I myślę ciągle, jak mam te lawendy upchać między róże, albo przed róże...zrobię zdjęcia na miejscu, zobaczysz te centymetry...

Kafelkujesz???!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pełna uznania!!!!!!!!!!!!!

Biedne plecki...chodź, podmucham Ci na nie

Kasiu ja to po prostu lubię , nie lubię siedzieć i się obijać ( wyjątkiem są ostatnio niedziele, ale to mi wystarcza), ja uwielbiam takie robótki....jeszcze czeka mnie kostka granitowa, ale tylko jakieś 3-4 m² ....czekam tylko na porządny gumowy młotek, bo ostatnie dwa rozsypały mi się w rękach...

.....koniecznie zrób zdjęcia.....możesz też zmierzyć ile masz tam miejsca....oczywiście w przybliżeniu...
Postawić trawkę nad i... 22:23, 05 lip 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...no i kostka skończona ale wokół niej jest mnóstwo pracy...zaczniemy od nawiezienia ziemi i wyrównania terenu wokół...po robotach brukarskich zostało pobojowisko...nawet trawnika nie ma...

z trawnikiem to tak jak i u mnie ale kostka już jest a reszta się zrobi
Postawić trawkę nad i... 23:00, 04 lip 2013

Do góry
Kostka granitowa piękna, kompozycje w donicach (z kocanką) bardzo w moim stylu. Pozdrawiam Aga
Postawić trawkę nad i... 22:56, 04 lip 2013

Do góry
Ależ będzie pięknie .. A teraz masa pracy przed Wami ... Nawożenie ziemi , równanie ..achhhhh .. Ze kostka wyszła fantastycznie
Buziole

Rajzefiber precz ...
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:21, 04 lip 2013

Do góry
Na działece mam rownież niewielki sadek założony 2 lata temu, gdzie rosną już drzewka i krzewy owocowe, jest nieduży warzywnik.

tu pośrodku posadzę jeszcze na włokninie truskawki i poziomki, aby zawsze je skubnąć gdy ma się ochotę na coś słodkiego

prawdopodobnie obie leszczyny przesadzę na rabatę przed dom, ale to dopiero gdy zostanie ułożona kostka i wyrównany teren, tutaj w miejscu najdalszym na działce i niewidocznym z ogrodu mamy kompostownik.

a ten świerk pierwotnie był naszą choinką w bloku a teraz od 2 lat rosnie na ogrodzie, ale we wrzesniu będzie przenoszony przed dom, ale rozrósł się nam przepięknie, bo był już taki biedniutki.

po ułożeniu kostki we wrzesniu, chciałabym założyc już porządny trawnik, bo to co mamy na razie to zwykła łąka - więc sporo pracy nas czeka oj sporo.
Chciałabym aby najpierw wjechał Pan z glebogryzarką, potem wyrównał ziemię i pytanie czy siać trawę na jesien, czy raczej wypryskać i wstrzymać się do wiosny?

będę wdzięczna za podpowiedź

pozdrawiam słonecznie
Postawić trawkę nad i... 08:22, 04 lip 2013

Do góry
...no i kostka skończona ale wokół niej jest mnóstwo pracy...zaczniemy od nawiezienia ziemi i wyrównania terenu wokół...po robotach brukarskich zostało pobojowisko...nawet trawnika nie ma...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:40, 02 lip 2013

Do góry
Danusiu gratuluję 10000 fanów. Miło mi, że jestem jednym z nich

Ps. Czyli roundap lać.... Moja kostka po ulewach wygląda fatalnie. Jutro zacznę walkę.....
Mój 4 arowy azyl... 23:10, 01 lip 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Basiu kulka i kostka bukszpanowe cudne,niebieska rabata tez ,pozdrawiam

Krysiu, kostki mam dwie a kulek 15!
Mój 4 arowy azyl... 23:00, 01 lip 2013

Do góry
Basiu kulka i kostka bukszpanowe cudne,niebieska rabata tez ,pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:17, 01 lip 2013

Do góry
alinak napisał(a)
zaglądam , bom ciekawa ogrodu zimowego i grillowni . no to zaczekam

Jeszcze troszkę musimy poczekać .... wkład kominkowy czyli okapnik dzisiaj co do formy został dopiero zaakceptowany ..... a o drewno na podłogę okazało się , że to nie taka prosta sprawa .... no i tak dalej, i tak dalej...... uczę się cierpliwości ..... posadziła bym jakieś drzewo .... to jak wiem już gdzie to nie mogę bo akurat tam składowana jest kostka
Postawić trawkę nad i... 22:10, 30 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kostka ułożona, wakacje chociaż z podopiecznymi udane - i tulipanowiec 4 kwaty.. mój ani jednego......

...co do pierwszego zgoda...ale te dwa tygodnie w Łebie to nie wakacje - praca 24 h...
...tulipanowiec rekompensuje wszystko... jakoś mi się udało, sama nie wiem dlaczego kwitnie....
...dzięki Aniu...

Mój 4 arowy azyl... 21:13, 30 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ostatnie kulki i druga kostka przystrzyżone

Basiu, Basiu, nie poznaję Cię, jaki modern
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:45, 30 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Danusiu pozdrowienia niedzielne zasyłam. W czasie oglądania relacji zwróciłem uwagę że u Ciebie w kostce ani jednego chwastu nie ma. Ale to kostka granitowa i pewnie zabetonowana. Mam zwykłą kostkę położoną na piasku i ciągły problem z chwastami. Boję się pryskać np. Rundapem bo za butami zaniosę go na trawnik. Czy jest inna metoda niż ręczne usuwanie?

Zbyszku, trzeba po prostu zdjąć buty, zostawić na kostce. Założyć drugie albo nałożyć reklamówki.

Bezpieczniejszy i ekologiczny sposób to pryskanie octem, kolejny - usuwanie specjalnym narzędziem ale jak dużo chwastów to zbyt mozolne.
U mnie pokazują się, ale mało i wyrywam od razu, jak zobaczę.

Mój 4 arowy azyl... 12:26, 30 cze 2013

Do góry
Ostatnie kulki i druga kostka przystrzyżone

Obficie zakwitnie zawilec japoński

wszystko się tak porozrastało... choina kanadyjska na pierwszym planie
Postawić trawkę nad i... 10:35, 30 cze 2013

Do góry
Kostka ułożona, wakacje chociaż z podopiecznymi udane - i tulipanowiec 4 kwaty.. mój ani jednego......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:07, 30 cze 2013

Do góry
Danusiu pozdrowienia niedzielne zasyłam. W czasie oglądania relacji zwróciłem uwagę że u Ciebie w kostce ani jednego chwastu nie ma. Ale to kostka granitowa i pewnie zabetonowana. Mam zwykłą kostkę położoną na piasku i ciągły problem z chwastami. Boję się pryskać np. Rundapem bo za butami zaniosę go na trawnik. Czy jest inna metoda niż ręczne usuwanie?
Postawić trawkę nad i... 14:41, 29 cze 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aga...no ale ty już wróciłaś,odezwij się do nas!
Jak kostka?
Buziam

...wróciałam w czwartek wieczoram...do dzisiaj nie odespałam a w domku po remoncie...( super), w ogrodzie kostka boska i jeszcze na tulipanowcu 4!!! kwiaty....ale ja już szykuję się do koloejnej podróży....tym razem baardzo daleko
...pozdrawiam Was wszystkich...przesyłam buziaki...

Ps. u Was tyle stron do nadrobienia że nie ma szans żebym to przeczytała...ale wieczorkiem wpadnę looknac co w Waszych ogrodach...
Ogród z łezką 20:06, 28 cze 2013

Do góry
Już Wam pokazuję. Ta kostka na pierwszym planie cała pod wodą jest, potem w okolicach blokady bramy (takie dwa cycuszki z kostki wystają) sucho i rzeka...nie wiem, czy to widać... Sąsiad teren równał, trawę siał. I tak równał, że z jego działki wszystko leci na moją drogę i pod bramą kostką spływa na róże...Jak przyjechaliśmy...rwąca rzeka. To była godzina 14,00...

i dlatego koło róż tak wygląda

eMuś prowizorkę zrobił, ale egzamin zdaje, na róże już nie płynie

Moje Takie Tam w Ogródku 20:02, 28 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Aga,
wpadłam do twojego ogrodu juz kolejny raz - nie pamietam tylko czy zostawiłam poprzednio jakis slad ..
Ale mi sie tu u ciebie podoba, zmiany, zmiany, zmiany... te kwadraty wyszły ci super, buki piekne, wysokie i te w kwadratach i te za tarasem wygladaja bosko. "Skarpety" z bukszpanu + zurawki ,
Ojej jak to zmieniło twój ogród, stał sie taki jakby to nazwac ....brakuje mi własciwego okreslenia.... elegancki i dostojny, i uporzadkowany. Bardzo mi sie to spodobało.. zapisuje twój watek do ulubionych.

Mam pytanie jak mocowałaś kostke na obrzezu rabat kwadratowych ? na stałe ? na zaprawe czy "luzem"? czy to kostka granitowa ? dobrze widze ? .. czeka mnie tez problem wykończenbia rabaty i nie wiem jak mam to rozwiazac.
Pozdrawiam.

Cieszę się bardzo i zapraszam
Kostkę mam granitową, jest na zaprawie, wcześniej bawiłam się z rozrobioną zaprawą ale z tym jest za dużo paprania, teraz podsypuje suchą i polewam wodą, szybko, czysto i wygodnie
Moje Takie Tam w Ogródku 17:20, 28 cze 2013

Do góry
Aga,
wpadłam do twojego ogrodu juz kolejny raz - nie pamietam tylko czy zostawiłam poprzednio jakis slad ..
Ale mi sie tu u ciebie podoba, zmiany, zmiany, zmiany... te kwadraty wyszły ci super, buki piekne, wysokie i te w kwadratach i te za tarasem wygladaja bosko. "Skarpety" z bukszpanu + zurawki ,
Ojej jak to zmieniło twój ogród, stał sie taki jakby to nazwac ....brakuje mi własciwego okreslenia.... elegancki i dostojny, i uporzadkowany. Bardzo mi sie to spodobało.. zapisuje twój watek do ulubionych.

Mam pytanie jak mocowałaś kostke na obrzezu rabat kwadratowych ? na stałe ? na zaprawe czy "luzem"? czy to kostka granitowa ? dobrze widze ? .. czeka mnie tez problem wykończenbia rabaty i nie wiem jak mam to rozwiazac.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies