Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

ania_wesola 08:27, 21 sie 2013

A u mnie wciąż jeszcze budowa, budowa i budowa. Zgodnie ze wskazówkami z ogrodowiska że lepiej poczekać na koniec i dopiero później wziąść się za porządki i nasadzenia narazie tylko wymyślam co i gdzie zasadzę mam nadzieję w niedalekiej przyszłości A póki co podpatruje i czerpię inspiracje))
Sebek 11:29, 21 sie 2013

Agata - będzie dobrze z tym żywopłotem Ale ciągle zachwycam się widokiem zapakowanego autka - no boskie!
agatanowa 12:05, 21 sie 2013

ania_wesola napisał(a)
A u mnie wciąż jeszcze budowa, budowa i budowa. Zgodnie ze wskazówkami z ogrodowiska że lepiej poczekać na koniec i dopiero później wziąść się za porządki i nasadzenia narazie tylko wymyślam co i gdzie zasadzę mam nadzieję w niedalekiej przyszłości A póki co podpatruje i czerpię inspiracje))

Aniu, to bardzo słuszna decyzja, żeby poczekać, bo jeśli jeździ sprzęt ciężki i nie wiadomo jaki ukłąd kostki, podjazdów, to szkoda deptać i niszczyć. Ale może warto pomyśleć, czy nie posadzić np. jakiś małych drzewek, które na pewno chcesz mieć, aby już rosły i mężniały (oczywiście poza scieżkami jazdy sprzętu ciężkiego) Albo nad jakimś zywopłotem. Zawsze będzie taniej, jak się sadzi drobnicę, a już rośnie.

Albo można pomyśleć nad zrobieniem gdzieś w bezpiecznym miejscu, w rogu działki szkółki sadzonek małych np. bukszpanów, cisów, hortensji, to drogie krzaki. A potem z rozsady mozesz wysadzać w docelowe miejsce Nawet jak coś padnie, to mniejsza szkoda niż jak duża, droga sadzonka padnie.

Ja teraz tak właśnie bym robiła.

Kiedy planujecie koniec budowy? Może jakieś zdjęcia w swoim watku Aniu wkleisz, chętnie rzucę okiem
agatanowa 12:10, 21 sie 2013

Sebek napisał(a)
Agata - będzie dobrze z tym żywopłotem Ale ciągle zachwycam się widokiem zapakowanego autka - no boskie!

dzięki Sebek
no zdjęcia dla potomności zostaną, trochę się boję, że córka potem proces wytoczy, jak to była traktowana przez rodzicieli
ania_wesola 13:23, 21 sie 2013

Żywopłot już mamy Po bokach posadzilismy jak kupilismy działkę a z tyłu w tamtym roku więc troszeczkę zieleni już jest. Jakieś pojedyńcze nasadzenia też już są, ale aż wstyd cokolwiek pokazywać bo w sumie budowa jako taka zakończona. Musimy jeszcze docieplić domek i kończyć w środku. Kostka to narazie rzecz odległa ze względów finansowych ale mam bardzo pomysłowego męża więc napewno znajdzie jakiś materiał zastępczy) Pozdrawiam
agatanowa 13:26, 21 sie 2013

pokazuj, nic się nie bój
zawitka 15:46, 21 sie 2013

Agatko jutro jedziemy do Córki ale jak wrócimy zadzwonię do Ciebie to przyjedziesz, bo roslinki w poczekalni a teraz pada to posadzisz Heja ;d
agatanowa 16:06, 21 sie 2013

Halinko, ok, czekam na sygnał
kachat 16:21, 21 sie 2013

ania_wesola, jak możesz to kupuj byliny i sadź po kątach - przez parę miesięcy (czy ile tam będzie jeszcze budowa trwała ) mocno podrosną i będziesz miała duże sadzonki gotowe do wsadzania na miejsce docelowe Ja w moim lesie upycham po kątach żurawki, siedzą w losowych miejscach gdzie jeszcze nie dotarłam z planem nasadzeniowym, i spokojnie sobie rosną i czekają, aż znajdę dla nich miejscówkę. Część od zeszłego roku już jest 3 razy większa I teraz bym za nie pewnie też z 3 razy więcej zapłaciła
Milka 17:22, 21 sie 2013

Agatko, macham, ja ostatnio wszędzie opóźniona!