Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:48, 20 cze 2017

Do góry
Na wniosek Kasi - kilka zdjęć

Się zasiało

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:46, 20 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Czesto zastawiony stol zalezy od kieszeni zapraszajacych i taki jest wyszynk.
Z pustego nawet Salomon nie naleje.
Tez kiedys bylam na takim weselu przez 3 dni meki, trudno bylo odmowic.
Niektorzy to nie maja wyobrazni jak zapraszaja gosci.

Jak robilam wesele na spolke to przez trzy kolejne soboty jezdzilam do domu weselnego sprawdzac, czy nie oszukuja ze za ta kwote jest takie jedzenie.
Jakby bylo cos nie tak spalilabym sie ze wstydu.
Na tym koniec o weselach.

Ela ja od 10 lat dwa razy w roku chodzę na takie bale ...ale takiej lipy to jeszcze nie było...I tu przypuszczam,że nie bylo zależne od kieszeni (bo to ta sama kieszeń od lat)a po prostu nie fortunny wybór ...Jeszcze z organizatorem nie rozmawiałam i nie wiem czy to byla wersja dla ubogich ...czy ten nowy dom weselny do bani

No i dobra ,,,niech będą kwiatki

Przerwa na kawę... 14:46, 20 cze 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Buksikowo nieuczesane i uczesane ale nieposprzątane. Skończyłam czyszczenie żwirku o 22. Powiem tak - mam ogromny szacunek do osób, które mają więcej niż 20 kulek. Ja pół dnia spędziłam nad 9 sztukami. Bąble na 2 palcach od nożyczek. Ledwo zginam ręce. Ale fajne są teraz takie gęste.

Cięcie extra Bąbelków nie zazdroszczę
Ogród z łezką II 14:40, 20 cze 2017

Do góry
I dostałam od Córci Kasi jeszcze zdjęcia z odwiedzin u Basi Ale na początku wizyty był pies...ale jak cudny!!! Straszny pieszczoch z tego Borysa

Ogród wśród pól i wiatrów 14:40, 20 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)
W Waszych ogrodach różane szaleństwo. Byłam, widziałam, powzdychałam
U mnie też róże zaczynają. Na pergoli rasarium....

A od południa bonica...

Kocimiętka wciąż w formie Lubię ją Wczoraj, pomimo beznadziejnej pogody, wywaliłam ostatecznie cztery pokładające się krzaki kocimiętki, wywaliłam wszystkie siewki, i spróbuję jakoś podzielić wybrane krzaczki, by uzupełnić puste miejsce.

Różany raj

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:35, 20 cze 2017

Do góry
To dobrze ,że podlało,, bo u mnie poszło wszystko bokiem,w piatek porosilo troche tylko...Teraz jest 35stopni ale zaczęło dość mocno wiać i może co przywieje

Zobacz jak wyglada trawnik po dzisiejszym koszeniu jaki podeschnięty był od spodu

a tak sie kładą jeżówki,chociaż podlane

Słoneczny Ogród 14:31, 20 cze 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Kwitnących hortensji sama nie mogę się doczekać.
Moja róża rośnie w przeciągu ale póki co żyje.
W tym roku na wiosnę została mocno ogolona.
Ujarzmić ją juz musiałam, a przy okazji odmłodziłam ją wycinając najstarsze pędy od dołu.
Kwitnie, a to są pojedyncze kwiatki.
Więcej róż nie mam, bo wszystkie wyginęły i tak jak Ty nie walczę na siłę, tylko odpuściłam.

Juki zawsze tak u mnie kwitną, teraz mają 180cm.
Foto z zeszłego roku.

Juka Gigant... ile ma kwiecia...
Daleki od ideału..... 14:30, 20 cze 2017

Do góry
agapant napisał(a)
I piwonie

Elektryzują mnie białe piwonie, nie miałam ich do tego roku - dostałam piękny krzak Peonia Festiva Maxima i nie mogę się sobie nadziwić, że nie miałam ich dotąd.
W bukiecie na drewnianym stole wyglądają zniewalająco!
Tu są chyba różne odmiany Aga?
Rozpoznawanie bylin 14:22, 20 cze 2017

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:19, 20 cze 2017

Do góry
Rench napisał(a)
Dorota123, katel
Maigold też jest fajna,gdybym jej pozwoliła,byłaby takim samym potworem.I ma dotego ładniejsze ciemnozielone liście,ale też jest różą jednego miesiąca.

Tę zabieram ze sobą!

Kiedy podlewać piwonie nadmaganianem i w jakiej proporcji?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 14:18, 20 cze 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Skoro się podoba to kilka dzisiejszych. Nudno bo ciągle to samo

Nudaaaaa... każdy kadr piękny... ileż można

Cudnie!
Coś jeszcze, coś więcej... 14:09, 20 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród soczysty w kroplach deszczu, lubię w takiej odsłonie... jak jeszcze fotograf dobry to tym bardziej cieszą oko
Wszystkiego po trochu 14:07, 20 cze 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Kasiu, ona u mnie też nieporządna, rozwala się, nie ma zwartości. Jest już wiekowa, ma chyba kilkanaście lat, różnie ją cięłam, nisko, wysoko, zawsze się rozłazi.
Ma podporę w którą już wrosła, jest jej już niepotrzebna bo sama ma silne pędy ale nie mogę je wyjąć bo musiałabym róże zmasakrować.

zobacz jaka rozlazła, żeby zrobić jej zdjęcie tańczę wokół niej z każdej strony
ale te kwiaty są tak piękne że wszystko jej wybaczam, poza tym jest zdrowa i cudnie pachnie

zakochałam się w chipku ale i ta skradła mi serce. U mnie kolory herbaciane i brzoskwiniowe na końcu są listy, ale CPM potrafiłaby to zmienić
piękna można wybaczyć wszystko
Wszystkiego po trochu 14:05, 20 cze 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Leonardo będzie duży w zależności jak go będziesz cięła, jeśli będziesz cięla silnie, to tak nie wybije, ja go kulkuję, dlatego jest taki rozłożysty, ale myślę żeby w przyszłym roku przyciąć go mocniej, będzie bardziej zwarty

To dzwonek dalmatyński, bardzo pięknie się rozrasta, w zeszły roku porobiłam sobie kilka kupek i teraz tak pięknie wypełnia rabatę.

przepiękny !! poszukam sadzonek, albo nasion
Anna i Ogród 14:00, 20 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Przyszły warkocze od żabki

Wielkie są. Jutro je rozpakuję bo dopiero z Warszawy wróciliśmy i nie zdążyłam.

A to do Ciebie Beatlesy powędrowały od Iwki a ja mówię, jaka Ania

Co do kotki i focha... to kobieta przecież... to jak walnie focha to nie na 5 minut nie?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:42, 20 cze 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:39, 20 cze 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:36, 20 cze 2017

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:34, 20 cze 2017

Do góry
Witam serdecznie wszystkich,

"Odkryłam" Ogrodowisko kilka miesięcy temu i właściwie nie ma dnia, żebym nie przeglądała z zapałem kolejnych strony tworzonych z pasją rabat i nasadzeń. Uczę się roślin, kwiatów i drzew. Nie mam jeszcze praktycznie żadnych nasadzeń w swoim ogrodzie, ale sumiennie się do tego przygotowuję. Na początku zachwycałam się wszystkimi zdjęciami i wszystko mi się podobało. Obecnie, mam swoje ulubione wątki i wzorce do naśladowania i wiem już w jakim kierunku chcę iść.
Na początku mam prośbę o poradę jakie drzewa iglaste i liściaste skomponować żeby tworzyły wysoką ścianę i zasłoniły okna sąsiadów na widocznym zdjęciu.
Podobają mi się świerki serbski i kłujący gauca. Mógłby się pojawić tulipanowiec i jakieś brzózki, ale moja sąsiadka o zgrozo będzie biegać za każdym liściem.
Proszę o poradę.
Dziękuje.

Agnieszka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies