Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Kasia_CS 13:36, 16 sie 2017

Makusia napisał(a)
Kasiu i Mrokasiu- ależ mnie nastraszyłyście Normalnie nie zasnę!
Uwielbiam Was (to tak przy okazji )

Haha, bój sie!
(Z wzajemnością )
inka74 13:40, 16 sie 2017

U nas kurki się tylko pokazały i nic więcej niestety. Pogoda jest do bani - jak nie 37 stopni to nawałnice. Byłam ostatnio u Jolanki - pokazywała mi zniszczenia w lesie po trąbie powietrznej - okropny widok.

PS. - oglądasz buksy czasami od środka czy przypadkiem żarłoczna ćma już do was nie zawędrowała? Ja swoim co tydzień przegląd robię jak zobaczyłam, że okoliczne szkółki wyprzedaż buksów robią. Myślałam, że do centralnej Polski ta zaraza nie doszła... a tu albo się już na wszelki wypadek asekurują albo coś jest na rzeczy... Wrocław z ćmą walczy dzielnie
inka74 13:43, 16 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

Haha, bój sie!
(Z wzajemnością )
widzisz Kasia a ja do ciebie mam z pracy blisko - podczytuje ostatnio sobie twój wątek w wolnej chwili - te naloty ogrodowiskowe są bardzo przyjemną formą zwiedzania Polski przez ogrody
Makusia 08:13, 17 sie 2017

Kasiu informuję, że spałam jednak całkiem dobrze Nie taki duet Kasia-Mrokasia straszny

Iwonko- buksy oglądałam, jak mnie Iwonka Żabka z Ren uświadomiły o czym mowa. Póki co ćmy do mnie nie zaglądają. Naloty ogrodowiskowe uprawiam z AniąCh i przyznaję, że to rewelacja- można porozmawiać o ogrodzie bez wrażenia, ze rozmówca już wymiotuje tematem
AgataP 09:58, 17 sie 2017

Ja nawet swoich nie oglądałam, czas chyba zajrzeć w te buksy.
O jakiej zupie wspominałaś u Gruszki? pewnie dyniowa ? dobrze strzeliłam?
Makusia 10:01, 17 sie 2017

AgataP napisał(a)
Ja nawet swoich nie oglądałam, czas chyba zajrzeć w te buksy.
O jakiej zupie wspominałaś u Gruszki? pewnie dyniowa ? dobrze strzeliłam?

Dyniowa, dyniowa- strzał w 10 tkę
Dynię poznałam w zeszłym roku i mój niejadek ją uwielbia- na pytanie jaką zupę chcę na obiad Komunijny od razu strzelił, że dyniową W maju
AngelikaX 10:10, 17 sie 2017

Makusia napisał(a)

Martuś ale pięknie hortki Ci porosły... wow!
Marzenaka 10:13, 17 sie 2017

Makusia napisał(a)

Dyniowa, dyniowa- strzał w 10 tkę
Dynię poznałam w zeszłym roku i mój niejadek ją uwielbia- na pytanie jaką zupę chcę na obiad Komunijny od razu strzelił, że dyniową W maju

He he dobre. Mój też ustalił menu komunijne: lody, rogaliki z budyniem i zupa ogórkowa
Makusia 10:14, 17 sie 2017

Angeliko, na tym zdjęciu, które zacytowałaś, są dwie, które rzeczywiście są fajne-dorodne. Pozostałe żyją własnym życiem- mimo mocnego wiosennego cięcia rozłażą się i mają wątłe łodyżki, ale trzeba im oddać, że kwitną bardzo obficie, choć już jesień bardzo widać po nich. Niestety też nie przebarwiają się (mimo, ze nie przepadam za różem) lecz jakby od razu w brąz idą
Widać jesień już potwornie- brzozy lecą, wrzosy kwitną...aż mi się łza w oku kręci, że sezon zmierza ku końcowi
mrokasia 10:19, 17 sie 2017

Oj tak, jesień za progiem, masakra! Moje 2 karłowe hortensje bombshell już całkiem zielono- brązowe, Early Sensation ma gałązki z pąkami i jednocześnie gałązki ze zbrązowiałymi kwiatami - dziwnie to wygląda...