Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:05, 09 kwi 2025

Do góry
Po ataku zimy nie ma śladu, pozostało zimne powietrze i mroźny wiatr, ale weekend już ma być cieplutki. Czekam jeszcze na trochę cebulowych bo coś się ociągają, w sumie nawet nie pamiętam co gdzie posadziłam. Macie doświadczenie z wieczornikiem damskim? Jak wysoki jest w fazie kwitnienia? Zostawiam kilka fotek, żonkolowa rzeczka się mi udała, bardzo wdzięczne te żonkilki, nawet po kilka kwiatków z jednej cebulki.

Tulipany Van Eijk też super, ładnie się rozmnożyły.
Malutki pod lasem 11:48, 09 kwi 2025

Do góry
Judith, przyzwyczaiłam się do tego dużego domu obok, dobrze, że elewacja jest z tej cegiełki, ładnie zlewa się z zielenią, ale fakt, że brak w nim mieszkańców jest super, moje świerki rosną ciągle

Aniu z Żuław, postaram się już tak nie znikać

Patrycja, co jakiś czas sobie obiecuję zrobić porównania kilku miejsc na przestrzeni tych 10 lat, które jestem na forum i ciągle mi czasu brakuje

Wiola, też mi się w końcu podoba Właśnie spójnie, o to chodziło. Zrobiłam zdjęcie wykuszu, kolor jest dobrany do płotu, wszystko ma w końcu grać. Nawet podmurówkę w płocie przy wiacie pomalowałam i kawałek płotu sąsiadów na ten ciemny kolor

Lidia, basen w rabacie jest ciągle, choć już tak nie razi oczu, bo zamiast niebieskiego jest szary i zamiast trzcinników, które śmieciły do wody są miskanty Blaszak z drewutnią też mają się ciągle całkiem dobrze

Aprilku, też Cię pozdrawiam

P.S.: Panowie od remontu czasem na moje pomysły dziwnie patrzyli, ale robili co chciałam. Pewnego dnia przyniosłam im moje szklane klosze i poprosiłam o zalanie ich ładne betonem - mina bezcenna

P.S.2: Na bajzel z tyłu proszę nie patrzeć, jeszcze nie ogarnęłam po remoncie domu, zima za szybko nastała. Proszę się skupić na moim pięknym cisowym żywopłocie, kto mnie śledzi ten wie jakie patyczki to były sadzone

W Kruklandii 09:49, 09 kwi 2025

Do góry
Takie rzeczy...

a u mnie 3 st.

Myślę nad zrobieniem inspektu...
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:41, 09 kwi 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To co widać w roślinach to liriope nie trawa

Bajkowo
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:22, 09 kwi 2025

Do góry
Pierwsze tulipany, jakoś wcześnie w tym roku...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:20, 09 kwi 2025

Do góry
Śniadanie w ogrodzie
Ogródek Gosi 09:15, 09 kwi 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)
Wiosennie pięknie
Daleki od ideału..... 09:11, 09 kwi 2025

Do góry
I powtórzę jeszcze kadry podobne do tych uchwyconych przez Magdę, ulubione wszelkie różowości i ozdoby...

Zasobów szklarni i warzywniaka nie uchwyciłam bo mi padła bateria w aparacie, a szkoda bo tam obfitość wszelaka! Ale nadrobię przy lepszej pogodzie, mam nadzieję!
April podbija las... 09:10, 09 kwi 2025

Do góry
April napisał(a)
Magnolia Wildcat pełna nadziei

Z lekką przesłoną klona palmowego

Jeśli pąki nie zmarzną to zapowiada się szałowe kwitnienie,i cudne ciemierniki❤️
Ptasi gaj 08:58, 09 kwi 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wertykulacja zrobiona w piątek. Nawożenie w sobotę.

Bardzo ładna panorama z ogrodu❤️
Daleki od ideału..... 08:57, 09 kwi 2025

Do góry
Morze hiacyntów i cebulicy:

A jak morze...to i butelki w morskim kolorze
No przyciągają wzrok każdego!
Ptasi gaj 08:53, 09 kwi 2025

Do góry

Posadziłam po 5 szyba tyle się namnozyło

No i super wyglądają w takiej masie posadzone❤️ A co do ciemierników to ja moim też pąki zbrazowiałe usuwałam nożyczkami głównie u tych hybrydowych. Te z biedronki to ładne krzaczki ciemierników Elu kupiłaś..
Daleki od ideału..... 08:49, 09 kwi 2025

Do góry
Internet wczoraj nie chciał współpracować, więc resztę zdjęć dzisiaj
Przepiękne ciemierniki:

Zacisze Alicji 08:37, 09 kwi 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Magnolie rozkwitają i bardzo martwię się nocnymi przymrozkami, które zapowiadają. Zeszłej nocy był śnieg i zachmurzone niebo, więc nie było tak źle. Teraz u nas piękne słoneczko, więc w nocy moi być spory mróz

Ależ pięknie zakwitły❤️
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:59, 09 kwi 2025

Do góry

Monika przepięknie ta rabatka wygląda. Ile tutaj tych cebulek.

Dlaczego u mnie tak pięknie Ciemierniki nie rosną. Dlaczego. Zmarzły mi w lutym i teraz kwitnie takie byle co.
Ciemierniki masz przepiękne.
Elu no sporo jest w tej rabacie i w dugiej tych cebulek szafirków,namnożyły mi się bardzo z 10szt kupionych 10lat temu..

A co do ciemierników to ten rok nie jest dla nich łaskawy,w poprzednim sezonie kwitły lepiej...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:54, 09 kwi 2025

Do góry

Monika odbiły te ciemierniki czy nie. Też się zastanawiam czy przyciąć.
Elu wypuściły młode liście,po usuwaj zmarznięte łodygi liści, im nic nie będzie, bo nowe liście wypuszczą.
Daleki od ideału..... 00:58, 09 kwi 2025

Do góry
Spotkania w tym roku rozpoczęłyśmy w zimowej aurze i takowa nas jeszcze w kwietniu nie opuszcza

Ale był plan na oglądanie Magnolii, więc opatulone od stóp do głów dzielnie robiłyśmy kolejne okrążenia wokół domu między jedną gorącą herbatką a drugą podziwiając wiosenne kwiatuchy u Agi

Niektóre piękności niestety smagnął nocny przymrozek:

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 23:22, 08 kwi 2025

Do góry
i obrazek zapożyczony z sąsiadującej łąki, chyba śliwka wybuchła bielą
Magary Dramaty z Rabaty 22:47, 08 kwi 2025

Do góry
Dziewczyny Wszystkie - w dalszym ciągu cieszy mnie i bardzo buduje, że uczestniczycie w mojej kompostowej euforii
Dziś rano, po przebudzeniu, miałam wrażenie, że każda z moich przednich łap waży co najmniej tonę

Ale udało mi się ogarnąć kawałek kolejnej rabaty:

Więcej nie dałam rady, bo:
1 - zimnica straszna pomimo słońca,
2 - życie pozaogrodowe przypomniało, że ostatnie dni to głównie ogród i ogród
3 - zwyczajnie brakło mi sił

No i dostałam fakturę - wiem, że kompostu było 3,56 tony Dużo za dużo Teraz rozkminka jak go ładnie przechować
Ptasi gaj 22:44, 08 kwi 2025

Do góry
Byłam w takim muzeum pod Łowiczem. Te figurki się poruszają. Na drugiej focie świnki kwijają
Wycieczka przeżyła szok że te figury wyrzezbil jeden człowiek.

To muzeum jeszcze działa?
Byłam w nim jakieś 40 lat temu

Trawnik po wertykulacji wygląda rewelacyjnie. Taki uporządkowany.
Ja dopiero zabiorę się za trawnik po świętach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies