Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 18:27, 02 mar 2026

Aaaa i najważniejsze to co już cieszy najbardziej czyli pierwsze kwiaty tutaj szafirki
Narsilia 18:30, 02 mar 2026

Patrzcie co dopatrzyłam pod krzewem lawendy czy to przebiśniegi , tak mi się marzyły , ja ich nie sądziłam i nigdy w tym miejscu nie rosły , a tak chciałam je mieć to prawdziwy cud
MartaCho 19:41, 02 mar 2026

Klaudia, fajnie podziałałaś, widać wiosnę tu i tam
Jeśli potrzebujesz więcej seslerii to chętnie się podzielę
nicol21 21:13, 02 mar 2026

oooo jaka super niespodzianka z tymi przebiśniegami.
Ja nadal nie mam, a te zwykłe białe bardzo mi się podobają.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 08:30, 03 mar 2026

Kiedyś zapytałam moją sąsiadkę na emeryturze jak rozpoznać kto urzęduje na rabacie. Wtedy mi powiedziała, że kret zostawia kopce na wierzchu a nornice nic na górę nie wyrzucają tylko otwór do tunelu zostaje.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Kordina 23:49, 03 mar 2026

Narsilia napisał(a)
Ale patrzcie na to poszłam w inne miejsce zobaczyłam ,,zęby,,hiacyntów chciałam wyrwac obok rosnący chwast i wtedy wszystko się zapadło wyciągałam a tam obie cebulę świeżo pogryzione

A to nie będzie przypadkiem nora karczownika? Jest dość duża sądząc w porównaniu z cebulką, w dodatku podgryziona jak on lubi. Jak szeroki otwór norki?
ajka 23:57, 03 mar 2026

Narsilia napisał(a)
Aaaa i najważniejsze to co już cieszy najbardziej czyli pierwsze kwiaty tutaj szafirki

O proszę, a moja szafirkowa rzeczka wciąż zielona.
LIDKA 08:57, 04 mar 2026

Moim szafirkom opitolilam liście.

Klaudia są skuteczne tabletki na te szkodniki. Wkładałam wiosną w dziurki i spokój był cały sezon. Na krety też działaly. Nie potrafiłam złapać Kreta w pułapkę.

Tylko jest problem z ich kupnem bo trzeba mieć szkolenie.

Ja je mam jeszcze kiedy przepisy nie były restrykcyjne. Kończa mi się a nawet znajoma włascicielka szkólki nie ma szkolenia i nie może ich kupić.

Te wszystkie tabletki brosa, karbid, włosy psa, brzęczki itd to szajs . Nic nie działało.
LIDKA 08:58, 04 mar 2026

Przebiśniegi super. One się namnażają.
Narsilia 20:09, 04 mar 2026

O kurcze co faktycznie poczytałam i po patrząc na kształt tych kopców i wielkość tunelu to.moze być to innym wsplczulam tego karczownika a wygląda na to że sama go mam ,

No nie jestem zdecydowanie fanką radykalnych rozwiązań ,trutek itp, ale już w zeszłym roku sądziłam że walczę z nornica stosowałam te karbidy, kota i różne zapachowe rzeczy w norę i nic , to tak psuje na rabatach , i zrzera co popadnie w tym te drzewa dwa w tamtym sezonie , że krety to ja uwielbiam przy tym i zapraszam serdecznie

No tak teraz jakieś nowe restrykcje i jak tu żyć