Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:47, 02 mar 2026

Zupełnie nie wiem próbna maturę z biologii zdała najlepiej w całej szkole, 10 klas, 300 dzieciaków. To na pewno nie po mnie

Te 2 bańki to jak wszystko sprzedam i zamieszkam pod mostem jeszcze trochę trzeba pozarabiać i poinwestować ale za te 10 lat, kto wie?
Joku 20:58, 02 mar 2026

Na własnej skórze doświadczyłam 6 lat studiów na akademii medycznej, co prawda było to niemal pół wieku temu. Nauki było tyle że na nic innego czasu nie było. Teraz jest pewnie jeszcze więcej wiedzy do opanowania. Spróbować można, ale dziewczyna wysiądzie moim zdaniem po pierwszych tygodniach. Szkoda zdrowia.
Judith dobrze pisze.
Kontonaogrod 06:48, 03 mar 2026

Dzięki Jola. Ja sobie mogę gadać a ona zrobi jak uważa. Ja byłam (jestem?) taka sama

Buahahaha

Miłego dnia!
LIDKA 08:12, 03 mar 2026

Dwa kierunki dzienne w jednym mieście to możliwe a jeszcze lepiej na jednej uczelni. Ale dwa i oba trudne w dwóch miastach? Grozi to znievhęceniem i flustracją. Ale trzeba jej pozwolić na wybory.
Kontonaogrod 08:20, 03 mar 2026

No właśnie....

Ukraińcy od szklarni przyjechali, jupi! Mają jutro skończyć - byłoby fajnie bo moglibyśmy tam zacząć działać

ajka 22:32, 03 mar 2026

Młoda szalona, ale ambitna. Trzeba się cieszyć. Życie pewnie ją naprostuje i sama zrezygnuje z drugiego kierunku jeśli się dostanie na oba. Dwa miasta? Moim zdaniem nie do ogarnięcia. Moja jest w w 3 klasie biol-chem. Ciekawa jestem co dalej wybierze, bo sama jeszcze nie wie.

Dlaczego Kostaryka? Dzika przyroda, porządek przy domach, nie taki syf jak w Azji czy w Meksyku (co by nie było, jedno i drugie uwielbiam). Zakochałam się w tym kraju mimo, że drogi. Mówią, że Panama lepsza, ale jeszcze nie byłam

Współczuję śmierci pszczół, serce boli.
Kordina 00:04, 04 mar 2026

Kontonaogrod napisał(a)
...Na 5 uli tylko 1 przezimował. Prawie się popłakałam.

To martwe Pszczoly najlepszego z uli. Zagłodzone na śmierć. Widocznie za dużo ich zostało jak zrobiło sie zimno. I miały za mało jedzenia

Nie sądzę, zeby to było z braku jedzenia, raczej stawiam na warrozę, czy robił jakieś zabiegi na tego roztocza?
Mój mąż stosował różne - tymol, kwas mrówkowy, kwas szczawiowy
Kontonaogrod 05:58, 04 mar 2026

Ania
Jeśli drogo to mnie nie stać w Meksyku też tanio nie było. Zostaje przy Azji. Syf zależy od kraju, w Tajlandii jest prawie czysto, czy w Birmie, Laosie. Brudno było w Wietnamie czy Filipinach. Malezja czy Indonezja pół na pół, te szczury w Kuala Lumpur mnie pokonały. Mimo to dostępność wszystkiego i mili ludzie bardzo mnie do tego kraju przekonują.
I pogoda. Nie jest tak gorąco jak w pozostałych krajach regionu.
Zobaczymy

U nas większość klasy biolchem wybiera się na medycynę… nie wiem czy to dobrze ale jak będzie nadmiar lekarzy to zawsze można wyjechać za granicę. Z porządnym zawodem i językiem. A lepiej dwoma.

Bożenko mamy takie plastry czy cokolwiek to jest. W innych ulach ramki ciężkie i te białe coś czym m ich karmi zostały. W tym najliczniejszym ulu wszystko zjedzone ramki opróżnione Pszczoly martwe
Kordina 08:56, 04 mar 2026

Aha, więc to tak... U nas z powodu warrozy właśnie ok połowy uli po zimie ginie
W tym roku zostawił na zimę 16 a jest sprawnych 8
Kontonaogrod 08:59, 04 mar 2026

Wielka szkoda