Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Blaski i cienie nowego życia 17:45, 20 lip 2016

Do góry
Nowa rabatka różana renesansowa:
5szt. róż Artemis, 1szt. róża Naomi Renaissance, 1szt. róża Julia Renaissance
miskant Gracillimus, rozplenica z czarnymi kućkami, rozplenice z białymi kućkami (niezimujące), pod płotkiem trawka Ice Dance, werbena patagońska od Gosi, na brzegi cyprysik groszkowy i 2 hosty(żeby pies nie załatwił mi róży brzegowej).

W planach wiosennych: 3 kulki bukszpanowe i kulka na pniu (moim marzeniem byłaby cisowa na pniu)

Tu ma być ogród :) 17:21, 20 lip 2016

Do góry

Sesleria jesienna i miskant Kleine Fontane zaczynają kwitnąć

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:55, 19 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Madżena ten wielki miskant przy bramie to Giganteus? Jest ekspansywny?

NIe to Grosse Fontaine. Mam też Silberfeder w innej czesci ogrodu, jeszcze większy. Nie rozłaża sie po ogrodzie, rosną w kępie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:52, 19 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Berberysy proszą sie o cięcie

Madżena ten wielki miskant przy bramie to Giganteus? Jest ekspansywny?
Anna i Ogród 16:41, 19 lip 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć

a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.

od tyłu tak wygląda

Kule stożki, hortensja i miskant coś mi to przypomina hehe
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=556
Anna i Ogród 16:15, 19 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Bardzo ładne zakupy, miskant naprawdę duża sadzonka, wiele za nią zapłaciłaś?

Nie wiem czy to dużo ale 22 zł. Miałam na wózku miskanta Giganeus za 14 zł ale miał żółtawy kolor i bałam że że może nie odzyskać koloru.
Anna i Ogród 16:10, 19 lip 2016

Do góry
Bardzo ładne zakupy, miskant naprawdę duża sadzonka, wiele za nią zapłaciłaś?
Anna i Ogród 15:58, 19 lip 2016

Do góry
Dzisiejsze polowanie w Tatarach

Miskant chiński NN ale wygląda Silberfeder, 2szt hortensji Magical Candle, 1szt Strong Anabelle (mam nadzieję że rozmnaża się jak zwykłą Anabelle bo więcej nie było) oraz 6 szt cisów Hilli.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 07:26, 19 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Z języczek powinnaś być zadowolona, fajne. Mnie się one bardzo podobają.
A gdzie posadziłaś taką śliczną hortensję fioletową? Te wysoki trawy to miskanty? Jaka odmiana? Tegoroczne czy miałaś szczęście i przezimowały?

Jeśli wolno mi coś doradzić, to rób zdjęcia na rabatach w poziomie. Naprawdę jest o wiele lepsza perspektywa

Jedne miskanty to gracki, przezimowały wszystkie na dolnym ogrodzie, oprócz jednego zebrinusa. A te drugie to nie wiem, kupiłam wszystkie jako miskant w odmianie
Hortensja ze zdjęcia, to prezent dla mojej siostry
Dziękuję, już dawno powinnam Cię poprosić o szybki internetowy kurs robienia fotek
Z tym zdjęciem to jest w ogóle jakaś porażka, trzy razy próbowałam wstawić.
Na huśtawce miło płynie czas... 10:42, 18 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jeśli myślisz o tej z z żółtawymi paskami, to jest to miskant chiński Zebrinus.

Zanotowane. Ładnie się komponuje
Malutki pod lasem 23:30, 17 lip 2016

Do góry
Kamila, Małgosia, Zoja, dziękuję bardzo

Kasia, zostaw zdjęcie
Nie wiem sama co tam robić, chyba muszę na razie to miejsce zostawić i rozwiązanie może samo mi przyjdzie do głowy Chciałam tam rośliny, bo tam jakoś tak jest szaro, betonowo
Mam co robić innego, a to może poczekać, aż na coś wpadnę

Jola
, dziękuję bardzo
Cieszę się, że zielone ciasto się udało i zrobiło dobre wrażenie Ono wcale nie jest skomplikowane tak jak się wydaje
Teraz dziewczyny są bardzo miłe, ale u Magdy nie było nic specjalnego, po prostu tarta na kruchym spodzie ze środkiem z sernika na zimno

Ania
, no nosi, noski Dzisiaj już nie mogłam wytrzymać, ale nie będę w niedzielę kopać dołów
Liatrę przesadziłam, bo jakbym miała czekać, aż przestanie kwitnąć, to by mi się jeszcze rewolucji odechciało Wzięłam z ogromną ilością ziemi, mam wrażenie, że w ogóle tego nie odczuły

Tereniu
, liatry mam drugi rok W tym są ogromne, choć i w zeszłym nie były małe. Sadziłam z takiego woreczka, chyba kłącza kupionego w biedrze

Asiu, dzięki

AniuK, Morning Light to miskant, hortensja to Vanilla Fraise
Twoja raczej jest inna, Vanilka ma czerwonawe gałązki. Przebarwiają się kwiaty na różowo, jesienią są już bardzo różowe

Gosia, dzięki Z Twoich ust, to duży komplement

Haniu, niczym jej nie karmię, sama sobie tak rośnie
Też mi się wydaje, że po rewolucji będzie bardziej elegancko

Anula, dziękuję bardzo Latałam z tymi dwoma liatrami i nie wiedziałam gdzie wpasować Sama się tak dobrze dobrało

Monika, dziękuję

Ewa, dzięki Widziałaś u Mirelli jaką ma piękną białą?

Karol
, dziękuję w imieniu liatry
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:28, 17 lip 2016

Do góry
Sylwia

człowiek taki zarobiony przesadzaniem (pogoda sprzyja -pada) że nawet "nie mam jak taczki zładować" o fotkach już nie wspomnę

zaległe
miskant Gold Bar i pęcherznica Midnight( do 1,5m i najciemniejsza z ostatnich nowinek

Na huśtawce miło płynie czas... 17:51, 17 lip 2016

Do góry
Jeśli myślisz o tej z z żółtawymi paskami, to jest to miskant chiński Zebrinus.
Ogród z pergolą 22:43, 16 lip 2016

Do góry
Miskant Morning Light
Przepraszam za skróty.
Ogródek Iwony II 21:29, 16 lip 2016

Do góry
Ja mam kilka.
Jakoś nie było czasu ich zrobić...
No i wyszła cała prawda o moim ogródku i że zdjęcia potrafią kłamać. Jak się robi fotki z pozycji żaby , wszystko wydaje się duże. Jak się robi fotki z pozycji człowieka, już tak nie jest

Jolu, bardzo żałuję, ze tak szybko musiałaś jechać. Ale cieszę się bardzo, ze mnie odwiedziłaś, choć miałaś chyba najdalej. Jolu, mam nadzieję, ze dojechałaś szczęśliwie do domu Wielkie dzięki za słodkości. Mam jakiś niedosyt spotkania.

Mirko, Marku, wasze skrętniki i inne roślinki zrobiły furorę. Bardzo Wam dziękuję za hortensję.

Ewa i Krzysiu, niwaki jest super A miskant już wiecie, gdzie znajdzie swoje miejsce
Bardzo dziękuję
Buziaki dla Dorotki i starszej córci

Beatko, widziałaś, ze rubrum już ma kłosek? Super niespodziankę mi zrobiłaś. Mam tylko problem, czy posadzić na rabatę, czy dokupić donice na taras Fajnie, ze Oriana z tobą przyjechała. Było mi bardzo miło was gościć
Ogród wśród dębów. 23:16, 15 lip 2016

Do góry
Na rabatach kolo domu chcę mieć hortensje Limelight plus Miskant Gracilimius albo Ml, bo nie wiem czy gracek nie za duży i obwodka z bukszpanu. Tylko niw wiem ile tych hortensji mam posadzić i jak to do konca rozplanowac. Nobi nie wiem czy czegoś za albo przed obwodka z bukszpanu nie dolozyc ale nie wiem co i nie chce namieszać. Jutro wstawie dokladne wymiary tych rabat.
Natomiast na tej dlugiej rabacie vis a vis domu myślałam, idąc od bramy Gracilimiusa, potem jakis iglak zeby mozna go bylo na swieta ozdobic swiatelkami np. Jodla kaukazka, a potem koncepcji brak. Podobaja mi sie kule bukszpanowe ale nie wiem jak je rozplanowac i czy pisadzic same czy z czymś? A moze zupelnie inaczej, np. Jakies karlowe berberysy plys rozplenice albo jakieś male turzyce.
Podwórkowa rehabilitacja 22:43, 15 lip 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Hortki są przepiękne
Roślinki trafiły w dobre rączki, dane z kawałkiem serducha, to rosną.

Też tak myślę
Takie trawki sobie kupiłam. Miskant chiński Morning Light
Proszę sobie wyobrazić ławeczkę na żeliwnych nogach przed tymi trawami
Moje małe wielkie marzenie 13:19, 15 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Miskanty z tyłu to Malepartusy -mają ponad 6 lat. Kępa szeroka, rozłożysta. Liście ok1,70-2m . Kłosy wyższe, nawet do 2,5m. Cudnie Malepartus się wybarwia na jesieni. Moim zdaniem to miskant 2-go planu.

Odnośnie moich hortek - wysoko je tnę, wyprowadzone są w pieniek, a efekt kwiatów potęguje kaskadowe cięcie gałązek - dłuższe z tyłu, a z przodu niżej cięte.

Toszka, będziesz musiała na wiosnę jakoś obrazkowo cięcie hortek wyjaśnić Bo czytam i jakoś brak mi wyobraźni jak by to miało wyglądać A te dłuższe z tyłu też Ci się nie wykładają, jak tak patrzę na zdjęcie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 15 lip 2016

Do góry
samosiejki portulaki i jeżówki
w tle miskant Variegatus

Hot Papaje poległy po ulewie
koniecznie trzeba je do pionu postawić

Moje małe wielkie marzenie 12:00, 15 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Toszko co to za trawa za hortka i jaka ma wysokość?

Potwierdzam, że dobre wiosenne cięcie trzyma w sezonie hortensje w pionie

Miskanty z tyłu to Malepartusy -mają ponad 6 lat. Kępa szeroka, rozłożysta. Liście ok1,70-2m . Kłosy wyższe, nawet do 2,5m. Cudnie Malepartus się wybarwia na jesieni. Moim zdaniem to miskant 2-go planu.

Odnośnie moich hortek - wysoko je tnę, wyprowadzone są w pieniek, a efekt kwiatów potęguje kaskadowe cięcie gałązek - dłuższe z tyłu, a z przodu niżej cięte.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies