Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 09:59, 31 lip 2014

Do góry
ProAgro obecnie jest zabronione i możesz go nie dostać, mnie teraz też załatwiałi Confidor, też nie można kupić, nie daruj sobie jak masz możliwość kupienia, jest najlepszy.
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 09:58, 31 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Florovit w 5 litrowej bańce, nie te specjalistyczne w małych buteleczkach z napisami "do roślin kwitnących - wiadomo że nie, do roślin balkonowych - wiadomo że nie... dużą bania florovitu bez dodatkowych napisów

Nie będę linkować do żadnego sklepu.

Ale to nie było złośliwe. Jest florovit do iglaków, florovit do liściastych i chyba nawet uniwersalny . Wtedy tez mi napisałaś kup florovit to poszedłem i kupiłem: do iglaków
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 09:54, 31 lip 2014

Do góry
krzysiekj napisał(a)

Florovitów jest wiele

Pewnie, ale trzeba pomysleć do jakiej grupy zaliczysz świerk?

Do ozdobnych z liści, zimozielonych.

Kup Florovit w 5 litrowej bańce, nie te specjalistyczne w małych buteleczkach z napisami "do roślin kwitnących - wiadomo że nie, do roślin balkonowych - wiadomo że nie... duża bania florovitu bez dodatkowych napisów

Nie będę linkować do żadnego sklepu.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:50, 31 lip 2014

Do góry
Najlepszy trawnik aż chce się go zjeść jak sałatę
Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 09:47, 31 lip 2014

Do góry
Każda donica i uprawa w niej roślin, które pozostają na zimę, niesie niebezpieczeństwo przemarznięcia, uda się albo nie

Ocieplanie czasem nic nie daje, i tak przemarznie i tak, więc lawenda także. Raczej na pewno przemarznie, a ocieplenie - szkoda czasu. Najlepiej, jeśli chcesz przechować lawendę - zakop ją do ogrodu w gruncie.

Donice to mała objętość ziemi, a najlepiej przed mrozem chroni ziemia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:40, 31 lip 2014

Do góry
Od 9 września. Ja pewnie dostanę wcześniej, bo mam obiecane
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 09:33, 31 lip 2014

Do góry

Zawielka jest ta rabata i oderwana od płotu, powiększ trawnik, zrób rabatę do płotu, nie zasłaniaj pięknego widoku w oddali, zywopłot do wysokości płotu, obwódka bukszpanowa po granicy rabaty

Mały ogród pod Białymstokiem 08:50, 31 lip 2014

Do góry
ale żeby powrócić do ogrody wklejam świeże fotki tego co przygotowałem do przedogródka - nasadzenia może na jesień - ale raczej na przyszły rok

ma być tam już mega nowocześnie - inspiracja oczywiście jest - kto zna Gardenarium pewnie już się domyśla - oczywiście w mojej micro skali

bardzo mało miejsca w tym prostokącie przed domem - i nie chciałem, żeby jakoś by taki mocno inny - więc przeniosłem troszkę tę rabatę na wrzosowisko.... może da to efekt płynniejszego wejścia do ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:47, 31 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Eve, chcę sprostować, nie jest najpiękniejszy, jest w setce najpiekniejszych, czy najwspanialszych jak zwał tak zwał, ale tam rankingu i podium nie było, po prostu setka

Ale te nazwiska wśród których jestem, to jest najważniejsze a nie numerek

Danusiu! Dla mnie najpiękniejszy !! Oczywiście, że to wielki sukces, że Twoje nazwisko wśród tylu sław to wisienka na torcie To tak jakbyś znalazła się wśród Noblistów
Zdrówka dla mamusi !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:17, 30 lip 2014

Do góry
Ogromne gratulacje dla ciebie Danusiu i Gardenarium ( wiadomo stanowicie całość,jesteście zgraną ekipą... )
Bardzo się cieszę z Waszego wyróżnienia...ale kto,jak nie Wy miał je otrzymać?
Cały świat sie dowie,że Polacy też mają piękne ogrody

Ogrodowisko zmieniło wiele ogrodów,bardzo dziękuję za forum...sama czerpie z niego pomysły i inspiracje
Poznałam tu wspaniałe osoby

Jeszcze raz gratuluję i dziękuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 30 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki Marzenko za wpis wspaniały w mojej III części, Ty zdecydowanie szybko reagujesz na wszelkie moje malutkie, nawet wtrącone mimochodem, zdanie i daje to celne rezultaty, co mnie z kolei daje satysfakcję i pewność, że moja intuicja ogrodnicza jest dobra i natychmiastowa w danym momencie

Danusiu duma mnie ropiera z powodu Twojego sukcesu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:21, 30 lip 2014

Do góry

A dobry duszek czuwa i się tylko uśmiecha ...
Gratuluję Tobie Danusiu oraz całej ekipie Gardenarium tak wspaniałego wyróżnienia!
To ogromne osiągnięcie i fajnie, że Wasza ciężka praca została zauważona. To bardzo cieszy i motywuje!
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:15, 30 lip 2014

Do góry
kris_bialystok napisał(a)
trawnik (raz nawożony, nigdy nie pryskany) może nie idealny - ale chyba nie jest źle
bałem się, że jest zbyt mało zbity i gęsty, że nie będzie wyglądać ta ścieżka - ale efekt mnie zadowala!

i to dzięki Wam!

A ja podejrzewałam,że jest to położony trawnik z rolki. Aż prześledziłam wątek Krisa. No niewiarygonde to jest. Bez jednego nawet chwaścika, idealnie nasiona rozłożone. Idealny kolor. Trawniki z siewu tak nie wyglądają jak je sieją amatorzy, co szukają porad na forum ogrodniczym. Niewiarygodne. Wspaniała robota, a podejrzewałam że robisz nas w bambuko

Tylko się czepnę, że do prostych linii rabat ten kształt mi nie pasuje.
Jakbym patrzyła na zdjęcie z ogrodu z lustrem.
Altana w ogrodzie 21:08, 30 lip 2014

Do góry
Skąd masz zdjęcie?

Projekt tej altany robił architekt, nie ma gotowych projektów więc nie znajdziesz, Zleć architektowi i zrobi za pieniądze. Tak jak projekt domu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:39, 30 lip 2014

Do góry
Składam podziękowania za gratulacje i owacje i czekam na Wasze wizyty z niecierpliwością, nie tylko incognito
Czasem człowiek czuje się opuszczony bo udzielam porad, a na wątki ogrodowe nie wpisuję się, choć zaglądam. Ubolewam zatem, że nie mam z Wami takiego kontaktu jak najbardziej pracowite Forumowiczki No i nie mogę sobie poplotkować ogrodowo

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 30 lip 2014

Do góry
Dzięki Marzenko za wpis wspaniały w mojej III części, Ty zdecydowanie szybko reagujesz na wszelkie moje malutkie, nawet wtrącone mimochodem, zdanie i daje to celne rezultaty, co mnie z kolei daje satysfakcję i pewność, że moja intuicja ogrodnicza jest dobra i natychmiastowa w danym momencie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:28, 30 lip 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Gratuluję Danusiu, od 4 lat kocham Twój ogród miłością wielką, dla nas jest on wzorem doskonałości i wielkiego smaku! Najpiękniejszy ogród na świecie! To wspaniałe, że w końcu polska projektantka została dostrzeżona, wyróżniona, no i że to właśnie Ty jesteś!!!
Dziękuję Ci za wszystkie inspiracje i proszę o więcej Rzadko piszę ale jestem u Ciebie zawsze na bieżąco

Eve, chcę sprostować, nie jest najpiękniejszy, jest w setce najpiekniejszych, czy najwspanialszych jak zwał tak zwał, ale tam rankingu i podium nie było, po prostu setka

Ale te nazwiska wśród których jestem, to jest najważniejsze a nie numerek

Irenko, ja zajęta, wątek założyłam jednym ciągiem, dziś nagranie Mai w nowym ogrodzie z zeszłego roku, nie widzieliście go, to zobaczycie potem szybka jazda samochodem, która skończyła się fotką na radarze w Żabiej Woli z wynikiem 120 na 70 - prawie pirathmm ale jechałam po mamę na dworzec, bo wożę ją po lekarzach.. więc to najważniejsze co mam do wykonania

Jutro sprint po lekarzach i odwożenie mamy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:13, 30 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Szczere,najszczersze gratulacje.
TOP 100 współczesnych projektantow to jak Oskar !!! Cudownie, że to co robisz w Polsce doceniono wreszcie na świecie!
Gdyby krytycy obejrzeli metamorfozy pod Twoim wpływem naszych ogródów , to zgodnie ze slangiem ogrodowiskowym szczęki by im wpadly w krzaki
To dzieki Tobie codziennie jestem na forum od prawie 2,5 lat, to przez Ciebie w deszczu sadzę róże, to przez ciebie po jednym zdaniu ze brakuje w ogrodzie purpury przesadzam żurawki lime na georgia peach.
Owszem dzieki Luciano mam graby, ale dzięki Tobie zamiast budleji mam 7 purpurowych buków I jestem dumna że mam rabatę Danusiową
Buziaki dla Ciebie, Witka, Grzesia i całej ekipy Gardenarium. Życze aby ta publikacja przełożyla sie na kolejne wspaniałe zleceni i abyśmy mogli z wypiekami na twarzy oglądać nowe fotorelacje.

Po książkę już się ustawiam w kolejce a na CHFSh gdy będziesz miała wystawę dojadę nawet na rowerze
Witam Kochani 19:59, 30 lip 2014

Do góry
Polecam ten artykuł https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/376-dobor-odpowiednich-roslin-do-ogrodu

Masz tutaj kompendium wiedzy na ten temat, jeśli sobie nie poradzisz zleć projekt dobremu specjaliście w tym zakresie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:36, 30 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Brakuje traw, czegoś wyższego na tle domu i czegoś czerwonego.

Już nie wiem co tu zrobić. Mam pustkę w głowie.
Nie mam nic wysokiego więc nie wiem co zakupić .
Mam trawy red baron, 2 małe cisy fastigiata aurea ,1 cis taxus bacatta i dużo runianki.
to co jest teraz mogę zabrać z tej rabaty a posadzić coś innego by pasowało do miłorząba.

Poniżej jeszcze raz zdjęcie dodam:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies