ProAgro obecnie jest zabronione i możesz go nie dostać, mnie teraz też załatwiałi Confidor, też nie można kupić, nie daruj sobie jak masz możliwość kupienia, jest najlepszy.
Ale to nie było złośliwe. Jest florovit do iglaków, florovit do liściastych i chyba nawet uniwersalny . Wtedy tez mi napisałaś kup florovit to poszedłem i kupiłem: do iglaków
Pewnie, ale trzeba pomysleć do jakiej grupy zaliczysz świerk?
Do ozdobnych z liści, zimozielonych.
Kup Florovit w 5 litrowej bańce, nie te specjalistyczne w małych buteleczkach z napisami "do roślin kwitnących - wiadomo że nie, do roślin balkonowych - wiadomo że nie... duża bania florovitu bez dodatkowych napisów
Każda donica i uprawa w niej roślin, które pozostają na zimę, niesie niebezpieczeństwo przemarznięcia, uda się albo nie
Ocieplanie czasem nic nie daje, i tak przemarznie i tak, więc lawenda także. Raczej na pewno przemarznie, a ocieplenie - szkoda czasu. Najlepiej, jeśli chcesz przechować lawendę - zakop ją do ogrodu w gruncie.
Donice to mała objętość ziemi, a najlepiej przed mrozem chroni ziemia.
Zawielka jest ta rabata i oderwana od płotu, powiększ trawnik, zrób rabatę do płotu, nie zasłaniaj pięknego widoku w oddali, zywopłot do wysokości płotu, obwódka bukszpanowa po granicy rabaty
ale żeby powrócić do ogrody wklejam świeże fotki tego co przygotowałem do przedogródka - nasadzenia może na jesień - ale raczej na przyszły rok
ma być tam już mega nowocześnie - inspiracja oczywiście jest - kto zna Gardenarium pewnie już się domyśla - oczywiście w mojej micro skali
bardzo mało miejsca w tym prostokącie przed domem - i nie chciałem, żeby jakoś by taki mocno inny - więc przeniosłem troszkę tę rabatę na wrzosowisko.... może da to efekt płynniejszego wejścia do ogrodu
Danusiu! Dla mnie najpiękniejszy !! Oczywiście, że to wielki sukces, że Twoje nazwisko wśród tylu sław to wisienka na torcie To tak jakbyś znalazła się wśród Noblistów
Zdrówka dla mamusi !
Ogromne gratulacje dla ciebie Danusiu i Gardenarium ( wiadomo stanowicie całość,jesteście zgraną ekipą... )
Bardzo się cieszę z Waszego wyróżnienia...ale kto,jak nie Wy miał je otrzymać?
Cały świat sie dowie,że Polacy też mają piękne ogrody
Ogrodowisko zmieniło wiele ogrodów,bardzo dziękuję za forum...sama czerpie z niego pomysły i inspiracje
Poznałam tu wspaniałe osoby
A dobry duszek czuwa i się tylko uśmiecha ...
Gratuluję Tobie Danusiu oraz całej ekipie Gardenarium tak wspaniałego wyróżnienia!
To ogromne osiągnięcie i fajnie, że Wasza ciężka praca została zauważona. To bardzo cieszy i motywuje!
A ja podejrzewałam,że jest to położony trawnik z rolki. Aż prześledziłam wątek Krisa. No niewiarygonde to jest. Bez jednego nawet chwaścika, idealnie nasiona rozłożone. Idealny kolor. Trawniki z siewu tak nie wyglądają jak je sieją amatorzy, co szukają porad na forum ogrodniczym. Niewiarygodne. Wspaniała robota, a podejrzewałam że robisz nas w bambuko
Tylko się czepnę, że do prostych linii rabat ten kształt mi nie pasuje.
Jakbym patrzyła na zdjęcie z ogrodu z lustrem.
Składam podziękowania za gratulacje i owacje i czekam na Wasze wizyty z niecierpliwością, nie tylko incognito
Czasem człowiek czuje się opuszczony bo udzielam porad, a na wątki ogrodowe nie wpisuję się, choć zaglądam. Ubolewam zatem, że nie mam z Wami takiego kontaktu jak najbardziej pracowite Forumowiczki No i nie mogę sobie poplotkować ogrodowo
Dzięki Marzenko za wpis wspaniały w mojej III części, Ty zdecydowanie szybko reagujesz na wszelkie moje malutkie, nawet wtrącone mimochodem, zdanie i daje to celne rezultaty, co mnie z kolei daje satysfakcję i pewność, że moja intuicja ogrodnicza jest dobra i natychmiastowa w danym momencie
Eve, chcę sprostować, nie jest najpiękniejszy, jest w setce najpiekniejszych, czy najwspanialszych jak zwał tak zwał, ale tam rankingu i podium nie było, po prostu setka
Ale te nazwiska wśród których jestem, to jest najważniejsze a nie numerek
Irenko, ja zajęta, wątek założyłam jednym ciągiem, dziś nagranie Mai w nowym ogrodzie z zeszłego roku, nie widzieliście go, to zobaczycie potem szybka jazda samochodem, która skończyła się fotką na radarze w Żabiej Woli z wynikiem 120 na 70 - prawie pirathmm ale jechałam po mamę na dworzec, bo wożę ją po lekarzach.. więc to najważniejsze co mam do wykonania
Szczere,najszczersze gratulacje.
TOP 100 współczesnych projektantow to jak Oskar !!! Cudownie, że to co robisz w Polsce doceniono wreszcie na świecie!
Gdyby krytycy obejrzeli metamorfozy pod Twoim wpływem naszych ogródów , to zgodnie ze slangiem ogrodowiskowym szczęki by im wpadly w krzaki
To dzieki Tobie codziennie jestem na forum od prawie 2,5 lat, to przez Ciebie w deszczu sadzę róże, to przez ciebie po jednym zdaniu ze brakuje w ogrodzie purpury przesadzam żurawki lime na georgia peach.
Owszem dzieki Luciano mam graby, ale dzięki Tobie zamiast budleji mam 7 purpurowych buków I jestem dumna że mam rabatę Danusiową
Buziaki dla Ciebie, Witka, Grzesia i całej ekipy Gardenarium. Życze aby ta publikacja przełożyla sie na kolejne wspaniałe zleceni i abyśmy mogli z wypiekami na twarzy oglądać nowe fotorelacje.
Po książkę już się ustawiam w kolejce a na CHFSh gdy będziesz miała wystawę dojadę nawet na rowerze
Już nie wiem co tu zrobić. Mam pustkę w głowie.
Nie mam nic wysokiego więc nie wiem co zakupić .
Mam trawy red baron, 2 małe cisy fastigiata aurea ,1 cis taxus bacatta i dużo runianki.
to co jest teraz mogę zabrać z tej rabaty a posadzić coś innego by pasowało do miłorząba.