Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Małymi krokami-Ogród Wioli 16:50, 28 paź 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
super
ani sie obejrzysz a będa widoczne drzewa

Dzięki
Też tak myślę, bo brzozy podobno szybko rosną
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:16, 28 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy posadzone podoba mi się bardzo nawet eM pochwalił
Słabo widać te chudzinki

Dereniowa poszerzona i przesadzone 3 kulki z buksa....masakra jakie one były ciężkie
Z czasem pewnie wymienię na cisy...wiosną seslerię podzielę a i muszę opalikować brzozy

Widok z altany ...fajnie leżaczki ukryte

Foty słabe,ale co nie co widać

Lecę do was
super
ani sie obejrzysz a będa widoczne drzewa
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:52, 28 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

fajnie,że Ci się podoba , dzięki
Jak te brzozy podrosną będzie super i trochę cienia w końcu
Chociaż ta część ciągle w budowie ......jeszcze do zrobienia taras,rabaty wokół, ścieżka z płyt i nowy trawnik....ale to co już jest już cieszy oczy niech sobie rośnie

Powiem Ci,że też jestem z tego żywopłotu bardzo zadowolona....6 sezonów i po 3 m mają...wiosną będziemy je w końcu ciąć na docelową wysokość 2,5 m....uwielbiam takie żywopłoty cięte od linijki

Zanim się obejrzysz,to i u Ciebie urosną
Nie wyobrażam sobie tego miejsca bez żywopłotu.....nic nie widać z drogi i sąsiadów

no właśnie tego mi potrzeba intymności , choć rola tła dla innych roślin równie ważna.Taki zamknięty zieloną ścianą ogród to moja bajka
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:24, 28 paź 2019

Do góry
DorKa napisał(a)
Boże cóż za precyzja! Pięknie to wyszło a te proste linie to mistrzostwo świata Świetny kącik wypoczynkowy a tych szmaragdów nieustannie Ci zazdroszczę

fajnie,że Ci się podoba , dzięki
Jak te brzozy podrosną będzie super i trochę cienia w końcu
Chociaż ta część ciągle w budowie ......jeszcze do zrobienia taras,rabaty wokół, ścieżka z płyt i nowy trawnik....ale to co już jest już cieszy oczy niech sobie rośnie

Powiem Ci,że też jestem z tego żywopłotu bardzo zadowolona....6 sezonów i po 3 m mają...wiosną będziemy je w końcu ciąć na docelową wysokość 2,5 m....uwielbiam takie żywopłoty cięte od linijki

Zanim się obejrzysz,to i u Ciebie urosną
Nie wyobrażam sobie tego miejsca bez żywopłotu.....nic nie widać z drogi i sąsiadów
Bylinowa łąka 23:56, 27 paź 2019

Do góry
Moje foteczki stare, bo z 13 października, ale wstawiam. Przynajmniej jeszcze trochę koloru na nich jest.

Widok z dołu na brzozy, a powyżej domku złociły się graby.

Kalina Kilimandżaro i molinia arundinacea

Więcej nie pokażę, bo zdjęcia wgrywają się bardzo wolno, a jutro dzień roboczy.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających i dobranoc.
Ogród z rzeźbą 19:37, 27 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja doszłam do wniosku, że za mało mam roślin, które są jesienią żółte, wszystko jakoś na czerwono, brązowo mi się przebarwia. Jedynie hakone All Gold świeci seledynowo

A u mnie z kolei odwrotni, żółtego aż nadto. Niemalże z każdej strony rosną stare brzozy, żółty po oczach daje. To teraz dosadzam właśnie w czerwieniach i pomarańczach. Powolutku zaczyna się robić troszeczkę kolorowo u mnie jesienią, ale jeszcze parę lat pewnie trzeba poczekać. Sukcesywnie będą pojawiać się jakieś nowe nasadzenia. Ale i tak już jest lepiej. Kiedyś w październiku to już niemal smutek i nostalgia, a teraz już troszkę coś się dzieje.

Jakieś opóźnione floksy, teraz stoją w wazonie. Już trochę marnawe, ale...

Kwiaty we włosach 19:27, 27 paź 2019

Do góry
Piękna jesień, piękne fotki z trawami Ach te brzozy ... Kociaki słodziaki Te ostatnie zdjęcia są po prostu cudowne
Zielony zakątek z Antonówką 18:26, 27 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Skąd ja to znam?

Czekam zatem na foty

Przepiękne te dorodne brzozy, zupełnie jak moje

Aniu, wszyscy to znamy wiem, ale mi bardziej chodziło o dobranie roślin ze względu na trudne warunki jakie tam panują, korzeń na korzeniu, twarda glina, wiele roślin nie chce tam rosnąć, zanikają, zamierają, o kompozycję raczej się nie martwię przekopałam dość głęboko ziemię, dodałam mączki bazaltowej, obornik granulowany, korę, ziemię z obornikiem - naczytałam się porad Toszki u różnych kobiet , i zobaczymy czy nowe nasadzenia sobie poradzą, a są to hosty, zwykłe paprocie i trawy przytachane z lasu, wyglądają jak sit
Zielony zakątek z Antonówką 17:52, 27 paź 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Tak Gosiu, jesień jest piękna

Z nowości :

5. kolejny raz zrobiłam rabatę przy zakątku leśnym, myślę że teraz już będzie dobrze ...

Foty nocą lub jutro, zobaczymy

Skąd ja to znam?

Czekam zatem na foty

Przepiękne te dorodne brzozy, zupełnie jak moje
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:12, 26 paź 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No to Kochana Ty masz tam miejsca!
To nie na cztery brzozy, tylko na cały zagajnik

Zdjęcie rzeczywiście dość wąskie i nie wiem, jakie ta rabata ma wymiary.

To ostatnie niezagospodarowane miejsce. Rabata jest dość duża ale jeszcze tam tuje (wiem, ze nie lubisz ) z trawami. Jak zmobilizuje się do założenia wątku to wszystko rozrysuję. Na razie czekam na ogrodzenie itp.
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:55, 26 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy posadzone podoba mi się bardzo nawet eM pochwalił
Słabo widać te chudzinki

Dereniowa poszerzona i przesadzone 3 kulki z buksa....masakra jakie one były ciężkie
Z czasem pewnie wymienię na cisy...wiosną seslerię podzielę a i muszę opalikować brzozy

Po Twojemu na prosto, ale fajnie Podoba mi się
Blaski i cienie nowego życia 15:51, 26 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Fotki w mgle cudne Jeszcze zielono u Ciebie Pozdrawiam

Udało się przyciąć tuje od ulicy do wysokości ogrodzenia, brzozy na nisko i wyciąć 2 stare śliwki i posprzątać po bałaganie więc jestem szczęśliwa.

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:31, 26 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!

Tak posadzone i cieszę się bardzo
Burza mózgów jest fajna
No ten hamak już widzę oczami wyobraźni ...
Powiem Ci, że z tymi brzozami w kamieniach nie było aż tyle roboty.... najwiecej się natyrałam na dereniowej....zerwać darń, przekopać z dobrociami, 3 mega ciężkie buksy przesadzić i dopiero posadziłam brzozy...

E tam cebul nie posadziłam...zabrakło mi dnia i sił...
A dziś na ogród czasu brak...

Ty pewnie dziś coś podziałasz Iwonko ... ladny dzień się zapowiada
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:22, 26 paź 2019

Do góry
Brzozy posadzone Burza mózgów i świetna decyzja. Kiedyś hamak nawet między nimi rozwiesisz Z dereniami niesamowicie się komponują, ta sama tonacja. Domyślam się, ile było roboty w tych kamieniach... Chociaż z poszerzeniem rabaty też pewnei zeszło. A jeszcze cebule posadziłaś Turbo napęd Dziś i mnie taki potrzebny!
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:57, 25 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Wiola świetnie wyszło pięknie te brzozy się wpasowały w Twój ogród pod linijkę

Też tak myślę Madziu dzięki
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:46, 25 paź 2019

Do góry
Wiola świetnie wyszło pięknie te brzozy się wpasowały w Twój ogród pod linijkę

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:40, 25 paź 2019

Do góry
Gochna napisał(a)

No to Kochana Ty masz tam miejsca!
To nie na cztery brzozy, tylko na cały zagajnik

Zdjęcie rzeczywiście dość wąskie i nie wiem, jakie ta rabata ma wymiary.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:20, 25 paź 2019

Do góry
MonikA napisał(a)

Sadzilam dziś żurawki i przesadzałam i dzieliłam carexy. Wyjęłam tulipany ale nie posadziłam. Moze jutro, sadzarke skocze kupic bo swojej nie moglam znaleźć i wtedy sie zbiorę.

Apropo brzóz to pięknie ci wyszło. Aż mi szkoda ze nie mam miejsca na nie. Czekam z toba do wiosny na zielone listki

No to też popracowałaś
Ja to poczekam chyba na deszcz z tulipanami, bo mi ręka odpadnie od sadzarki... piękny mamy październik ,ciepły i słoneczny ,ale suchy...dziś znowu cisy musiałam podlewać....eh

Dzięki za brzozy
No u Ciebie też by pasowały może z czasem znajdziesz miejsce
Fajnie,to czekamy razem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies