Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:18, 23 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Ale Tu się dzieje szkoda tej brzozy obgryzionej..ale może pieseł wiedział co robi i teraz brzoza będzie tą Naj

Oddaję głos na hakonke między buksami i coś jeszcze by się przydało
no nie wiem, jedna trzecia tylko z niej została, trudno niech siedzi, zobaczymy

z tym hakone, no właśnie, mam już taki zestaw w jednym miejscu, ładny jest tylko z moim chciejstwem trawkowym nie wiem czy ją chcę znowu powtarzać. Niby powtórzenia wskazane, ale miejsca mi zabraknie żeby upchnąć te co mam no i w kropce jestem
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:10, 23 paź 2019

Do góry
Ale Tu się dzieje szkoda tej brzozy obgryzionej..ale może pieseł wiedział co robi i teraz brzoza będzie tą Naj

Oddaję głos na hakonke między buksami i coś jeszcze by się przydało
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:46, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pooglądałam placyk paleniskowy, fajnie wyszedł
Brzózki wpasowały się idealnie, jak im pienieczki zgrubieją i zbieleją fajnie tam będzie. Super. Ja wczoraj wsadziłam 400 cebulek, głównie narcyzy i iryski. Noc mnie zastała

Dzięki Asia, brzózki strasznie mi sie w tym miejscu podobają, jednak duet brzozy+sosny jest idealny. Na razie chucherka ale jak się podtuczą (a tam na rabacie prawie sam kompost i obornik) to będzie malowniczo

400 cebulek ulala!!! Wynik niezły Narcyzy tez sadzę a iryski muszę dokupić uwielbiam! Jeszcze sadzarkę kupię, żeby szybciej szło.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 23 paź 2019

Do góry
W ramach odpoczynku od kopania wyskoczyłam do szkółki i kupiłam ponownie brzozy, udało mi się też dorwać derenia milky way

no ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście zanim zdecydowałam się gdzie te brzozy maja rosnąć, mój pies zdążył mi jedną zjeść, myślałam że zawału dostanę jak zobaczyłam, poszła na koniec działki, może coś z niej będzie. Konieczna była ponowna podróż do szkółki miała być tylko brzoza a wzięłam jeszcze ostatnie 8 sztuk choiny kanadyjskiej, musiałam sobie jakoś tą stratę brzozy wynagrodzić tak wygląda bidulka, ciekawe czy coś z niej będzie.

nie wiem dlaczego pcham się ciągle w te brzozy, no coś nie chcą u mnie być, to już trzecie podejście. Mam jedną która była ładna a teraz zauważyłam, że od czuba znowu usycha.

tak więc ryzykuję z brzozami po raz ostatni

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:44, 23 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Lepiej, że postawiłaś na brzozy. Glediczja nie da ci cienia. To ażurowe drzewko. A więcej niż jedna obok siebie to już nie to...
Poza tym liście glediczji są żółtawe, z dereniami fajniej zagra kolorystyka brzóz. Brzozy i derenie to dla symbioza idealna

Ciszę się Iwonko ,że popierasz mój wybór
Też tak myślę ,że 1 glediczja by sprawy cienia nie załatwiła
A 2 obok siebie to nie to
Masz rację,że brzozy i derenie super pasują i w sezonie i zimie z czerwonymi gałązkami

Skłaniam się do planu z 4 brzozami,bo najlepiej to mi pasuje wizualnie i praktycznie
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:33, 23 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Tak miała być glediczja ,ale 1 szt nie załatwiłaby problemu ....bo głównie chodzi mi o cień, które drzewa dawały by od strony południowej na dom,a konkretnie przyszły taras....i myślę,że kilka brzóz szybciej urośnie i mi zacieni tą stronę
Glediczją będę nadal się zachwycać u dziewczyn
Mam mętlik

Lepiej, że postawiłaś na brzozy. Glediczja nie da ci cienia. To ażurowe drzewko. A więcej niż jedna obok siebie to już nie to...
Poza tym liście glediczji są żółtawe, z dereniami fajniej zagra kolorystyka brzóz. Brzozy i derenie to dla symbioza idealna
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:19, 23 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A może tak : trzy ale posadzone w jednej linii ?te czarne miotły to brzozy albo ta środkowa ciut do przodu,tak jak wcześniej pisała Asia i Anulka

Fajnie, tylko,że ta po prawo niestety blisko szamba i nie mogę jej tam posadzić
I pomiedzy tą po pierwszą po lewej a drugą byłaby duża przerwa...
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:14, 23 paź 2019

Do góry
A może tak : trzy ale posadzone w jednej linii ?te czarne miotły to brzozy albo ta środkowa ciut do przodu,tak jak wcześniej pisała Asia i Anulka
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:07, 23 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Brzozy fantastyczne!!! No i te liście 100% doorenbos Zazdroszczę możliwości aż takiego wyboru. U nas Kraków a w temacie lipa.
Najbardziej lubię wozić drzewa osobówką, gdy z przodu w nogach pasażera donica leży a reszta przypięta pasem Takich pasażerów uwielbiam
Najlepiej sadzić jak masz już drzewa i możesz w realu przymierzyć. Nawet najlepszy plan czasem spali na panewce. 4 brzoza wpisuje się rewelacyjnie. I odległości między nimi nadal spore. Na prawdę fajnie to wszystko wyszło.

No piękne panny udało mi się kupić
Takiego wyboru drzew to u mnie nie ma ,ale te bardziej pospolite gatunki to są

Też uwielbiam wozić osobówką takich pasażerów
Chyba będzie 4 brzoza ,bo będzie praktycznie i nie będzie ścisku
Jednak sadzenie pod linijkę wygra niestety natury nie oszukasz
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:38, 23 paź 2019

Do góry
No kochane,ale mam mętlik fajna jest ta opcja żeby placyk obsadzić brzozami,ale mi bardziej chodzi żeby na dereniowej były brzozy ,bo by mi cień rzucały tam gdzie chcę... hmmm
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:33, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A tak się nie da?

No właśnie ta pierwsza z lewej byłaby blisko buka...hm nie wiem...
I chodzi mi bardziej,zeby 2 brzozy były na dereniowej, bo dawały by mi cien na przyszły taras
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:29, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A tak się nie da?

Asia, ależ się wytrenowałaś w planowaniu Powiem ci, że świetna ta koncepcja. Przymierz Wiola tak te brzozy, o ile już nie jedziesz po czwartą
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:27, 23 paź 2019

Do góry
Brzozy fantastyczne!!! No i te liście 100% doorenbos Zazdroszczę możliwości aż takiego wyboru. U nas Kraków a w temacie lipa.
Najbardziej lubię wozić drzewa osobówką, gdy z przodu w nogach pasażera donica leży a reszta przypięta pasem Takich pasażerów uwielbiam
Najlepiej sadzić jak masz już drzewa i możesz w realu przymierzyć. Nawet najlepszy plan czasem spali na panewce. 4 brzoza wpisuje się rewelacyjnie. I odległości między nimi nadal spore. Na prawdę fajnie to wszystko wyszło.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:36, 23 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

No fajnie,fajnie

Asiu zrobiłam wizję lokalną z rana i wychodzi mi ,że muszę dokupić 1 brzozę
Myślałam,że tam w rogu nie posadzę ,bo druty,ale patrzę ,że one są jednak w większej odległości

Więc rozstawiłam jak radziłaś i jedną w rogu.... i podoba mi się bardzo

Byłoby tak....4 brzozy
Na placyku 2 i na dereniowej 2 szt.

Rozstaw ok. 3 m

Asia dobrze radzi, też mi coś z tym ustawieniem w rządek nie pasowało. Większość nasadzeń masz "pod linijkę" i warto brzozami ten schemat przełamać. Tak mi się wydaje.

Ja bym czwartej nie kupowała. Tę po lewej dałabym trochę do przodu, drugą od lewej leciutko w lewo i trzecią "gdzieś tak jakoś", żeby były w trójkącie. Placyk bym powiększyła z przodu, dorównałabym linię do dereniowej. Leżaczki a nad głową szumiące brzózki, mniam.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:26, 23 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

No fajnie,fajnie

Myślałam,że tam w rogu nie posadzę ,bo druty,ale patrzę ,że one są jednak w większej odległości

Byłoby tak....4 brzozy

Chyba tak lepiej ? Rozstaw ok. 3 m

Znacznie lepiej. Ten placyk robi się taki dopełniony.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:22, 23 paź 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
A gdzie masz dokładnie to szambo?

Na dereniowej przy tujach i dereniach...dlatego brzozy muszą być do przodu wysunięte...
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:25, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No i masz brzozy, faaaajnie. Jedynie co mi się nasunęło po wizualizacji to czy nie lepiej byłoby dać choć jedną również po tej drugiej stronie leżaczkowego placyku? Ale chyba nie masz tam już miejsca? Jakoś tak zgrzyta mi, że po jednej stronie inne drzewa i po drugiej inne

No fajnie,fajnie

Byłoby tak....4 brzozy

Chyba tak lepiej ? Rozstaw ok. 3 m
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:20, 23 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Wiola, brzozy przepiękne
Wyglądają na wyższe niż 2,5 m.

Piękne to fakt, wybrane z kilkuset
Brzozy dziękują
Dokładnie ich nie mierzyłam,ale obstawiam taką wys.
Brzozy mają dokładnie 3,30 - 3,40 m ,masz oko Aniu
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:18, 23 paź 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ale czad Tu też brzozy Super, piękne okazy, tfu, tfu...
Mam nadzieję Wiolu, że zarówno moje, jak i Twoje będą już na wiosnę się super prezentować

Mam i ja , ha ha
Mają już piękne białe pieńki,choć chudzinki
Będą na pewno
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:08, 23 paź 2019

Do góry
No i masz brzozy, faaaajnie. Jedynie co mi się nasunęło po wizualizacji to czy nie lepiej byłoby dać choć jedną również po tej drugiej stronie leżaczkowego placyku? Ale chyba nie masz tam już miejsca? Jakoś tak zgrzyta mi, że po jednej stronie inne drzewa i po drugiej inne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies