Kasiabżurawki na słońcu chyba by nie dały rady.
Dominika11no ciasno strasznie. Pan w ogrodniczym poradził mi hortensje na taką rabatę, ja wcześniej w ogóle nie brałam ich pod uwagę, podobno dadzą radę. Cisy byłyby świetne ale powoli rosną a ja chciałabym żeby szybko coś mi ten murek sąsiada zasłoniło. Bukszpany i daniki za niskie.
Kokesz, Pszczelarnia z tymi miskantami to chyba rzeczywiście przesadziłam

ale przydały by mi się tam jakieś zimozielone trawy, bo hortensje to jeszcze ze 3/4 lata zanim się rozrosną, a jak na wiosnę będę je cięła to ten murek przez jakiś czas będzie widać zanim nowe pędy się zazielenią.
deszczowymaj bluszcz! Czemu ja o tym nie pomyślałam?! Tylko muszę podpytać sąsiad czy mu na siatce nie będzie przeszkadzał, bo to jego ogrodzenie. Dzięki!
Maryplanuję tam na wiosnę linię kroplującą. Selserię rozważam, bardzo mi się podoba.
Dzięki za rady! Generalnie chodzi o to że chciałabym się trochę zasłonić i przede wszystkim zasłonić paskudny murek, ale nie tujami, bo taki szpaler mam po drugiej stronie przez całą długość działki i już wystarczy. Wiem, że jest tam baaaardzo ciasno, dlatego wsadzę tam jeszcze tylko kilka sztuk zimozielonych traw (muszę przemyśleć, które z waszych propozycji najbardziej mi będą pasować) i poczekam do przyszłego roku żeby zobaczyć co z tego wyjdzie

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.