Obejrzałam fotki piękny przedogródek, szałwie -rewelacja. Pięknie wyglądają z jasną zielenią tawuł i iglaczków. Co to za szałwia i jak długo rozrastała się w takie kępy? Moje mikruski straszne
Ślicznie u Ciebie . Mówcie co chcecie ale zimozielone akcenty w ogrodzie robią robotę. Fajne tło dla całej reszty. Bardzo fajna ścieżka jak w tajemniczym ogrodzie Moja nowa szałwia kupiona na targu jest mocno niebieska. Czy po kolorze można stwierdzić co to za odmiana ?
Bardzo ładnie u Ciebie, przedogródek fajny, tawuły robią dobrą robotę na rabatach, fajnie rozjaśniają, uwielbiam ich kolorystkę młodych listków. Ogólnie mam zajawkę na limonkowy kolor. A już szałwia plus limonka ehh.
Taki jest plan żeby było jeszcze ciekawiej i kontrastowo
Ten przetacznik rozmnażałam przez dwa lata z jednej skromnej kępki Fajny jest i wdzięczny, po kwitnieniu tworzy niską zieloną kępkę.
Widoczki jak zwykle śliczne . Szałwia jest the best ,u mnie teraz kocimiętka robi furorę,ludzie się zatrzymują i pytają. Najlepsza jest moja teściowa ,bo na pytanie co to odpowiada ,że to lawenda
Ten szpalerek niziutkich przetaczników rewelacyjny! jak trawka za nimi bujnie, będzie jeszcze ciekawiej.Myślałam w pierwszej chwili, ze to szałwia tworzą śliczną obwódkę
u mnie tez kwitną
w Białymstoku! i tez nie mam zbyt wiele słońca (jarzmianki wrecz rosną w więkzzosci w cieniu)
załwia w najbardzie slonecznym miejscu - niektore kwitna, inne dopiero sie zbierają - Caradonna zakwitla najszybciej, po niej różowa
Jakby patelnia zrobila sie u Właścicielki tego ogrodu )
Polubił mój ogród. A mam go z jednego kłącza z biedronki. Dzieliłam dwa razy w roku. Tak, to szałwia.
Uśmiejecie się. Po dwóch latach znalazłam chabra wielkogłówkowego w swoim ogrodzie. Tzn. wysiałam nasiona, skiełkował, potem go hartowałam i... pamieć się urwała. Nie pamiętałam, co się z nim stało. Wydawało mi się, że go wysadziłam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. Szukałam dwa lata temu, szukałam w tamtym roku. Więc uznałam, że nie ma i nie będzie.
A w tym roku się znalazł i będzie kwitł.
Tak jak pisałam wczoraj u Jolki, zajączek wczoraj spał sobie na trawniku na środku po lewo od drzewa.
Myslę, żę on tu sie urodził, bo od małego maluszka widzę go bardzo często.
Szałwia