Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:14, 24 maj 2018

Do góry
Obejrzałam fotki piękny przedogródek, szałwie -rewelacja. Pięknie wyglądają z jasną zielenią tawuł i iglaczków. Co to za szałwia i jak długo rozrastała się w takie kępy? Moje mikruski straszne
Mój zakątek - początki 08:28, 24 maj 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Powsadzałam te liatry, będzie co będzie. Jak się nie sprawdzą to zmienię im miejsce, tak myślałam, że chętnie dałabym im szałwię, jak mi coś odbije to kupię parę w sobotę i wsadzę.

Skoro nie widzę sprzeciwów, ani zatwierdzeń co do rozstawu też nie to tak zostaje. Jak coś to będę operować wielkościami.

No ciekawa jestem tej liatry, daj znać kiedy wyjdzie i czy zakwitnie.
Co do buksików to szałwia je pożre chyba... może jakieś trawki im daj?

Edit: jakie tam masz odległości między buksami?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:20, 24 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Ślicznie u Ciebie . Mówcie co chcecie ale zimozielone akcenty w ogrodzie robią robotę. Fajne tło dla całej reszty. Bardzo fajna ścieżka jak w tajemniczym ogrodzie Moja nowa szałwia kupiona na targu jest mocno niebieska. Czy po kolorze można stwierdzić co to za odmiana ?

Dorka, dziękuję, cieszę się że Ci się podoba .
Ja nie umiem rozpoznać odmiany. Moje niebieskie to też nn.
Może Twoja to Deep Blue?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:18, 24 maj 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
Bardzo ładnie u Ciebie, przedogródek fajny, tawuły robią dobrą robotę na rabatach, fajnie rozjaśniają, uwielbiam ich kolorystkę młodych listków. Ogólnie mam zajawkę na limonkowy kolor. A już szałwia plus limonka ehh.

Fajnie, że Ci się podoba .
Rzeczywiście limonka z niebieskim i fioletowym jest super.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:38, 24 maj 2018

Do góry
Ślicznie u Ciebie . Mówcie co chcecie ale zimozielone akcenty w ogrodzie robią robotę. Fajne tło dla całej reszty. Bardzo fajna ścieżka jak w tajemniczym ogrodzie Moja nowa szałwia kupiona na targu jest mocno niebieska. Czy po kolorze można stwierdzić co to za odmiana ?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:20, 24 maj 2018

Do góry
Bardzo ładnie u Ciebie, przedogródek fajny, tawuły robią dobrą robotę na rabatach, fajnie rozjaśniają, uwielbiam ich kolorystkę młodych listków. Ogólnie mam zajawkę na limonkowy kolor. A już szałwia plus limonka ehh.
Wszystkiego po trochu 07:03, 24 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ten szpalerek niziutkich przetaczników rewelacyjny! jak trawka za nimi bujnie, będzie jeszcze ciekawiej.Myślałam w pierwszej chwili, ze to szałwia tworzą śliczną obwódkę

Taki jest plan żeby było jeszcze ciekawiej i kontrastowo
Ten przetacznik rozmnażałam przez dwa lata z jednej skromnej kępki Fajny jest i wdzięczny, po kwitnieniu tworzy niską zieloną kępkę.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:37, 23 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś. Szałwia fajna, duża. Trochę, żałuję, że dokupiłam Deep Blue mogłam inną odmianę dokupić

Dziękuję Mirellko .
Nie żałuj, dokup innych i już . Gdzieś upchniesz . Tylko ta moja Ostfriesland to się wykłada, ostrzegam.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:33, 23 maj 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Widoczki jak zwykle śliczne . Szałwia jest the best ,u mnie teraz kocimiętka robi furorę,ludzie się zatrzymują i pytają. Najlepsza jest moja teściowa ,bo na pytanie co to odpowiada ,że to lawenda

he, he, niezła teściowa
ja nie zaryzykowałam z kocimiętką, bo moje koty od razu ją zdemolowały, nie zdążyłam nawet wyjąć z doniczki...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:30, 23 maj 2018

Do góry
Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś. Szałwia fajna, duża. Trochę, żałuję, że dokupiłam Deep Blue mogłam inną odmianę dokupić
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:16, 23 maj 2018

Do góry
Widoczki jak zwykle śliczne . Szałwia jest the best ,u mnie teraz kocimiętka robi furorę,ludzie się zatrzymują i pytają. Najlepsza jest moja teściowa ,bo na pytanie co to odpowiada ,że to lawenda
Wszystkiego po trochu 21:45, 23 maj 2018

Do góry
Ten szpalerek niziutkich przetaczników rewelacyjny! jak trawka za nimi bujnie, będzie jeszcze ciekawiej.Myślałam w pierwszej chwili, ze to szałwia tworzą śliczną obwódkę
Ogród z widokiem na jezioro 19:56, 23 maj 2018

Do góry
GorAna napisał(a)

Jolu, piękne u Ciebie nie tylko niebieskości
Masz chyba wyższą odmianę szałwii, a może to wynik lepszej gleby

Gleba u mnie dość dobra, szałwia omszona u mnie ma ok 60-70 cm, natomiast Marcus nie przekracza 30 cm

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:11, 23 maj 2018

Do góry
Szałwia omszona w tym roku bije rekordy wysokości
Ogród pod lasem 15:55, 23 maj 2018

Do góry
malgol napisał(a)
kwitną ci już jarzmianki?? i szałwia? Ze u dziewczyn ze słonecznymi ogrodami to rozumiem,ale u Ciebie też? to nie jest sprawiedliwe

u mnie tez kwitną
w Białymstoku! i tez nie mam zbyt wiele słońca (jarzmianki wrecz rosną w więkzzosci w cieniu)
załwia w najbardzie slonecznym miejscu - niektore kwitna, inne dopiero sie zbierają - Caradonna zakwitla najszybciej, po niej różowa

Jakby patelnia zrobila sie u Właścicielki tego ogrodu )
Ogród pod lasem 15:33, 23 maj 2018

Do góry
malgol napisał(a)
kwitną ci już jarzmianki?? i szałwia? Ze u dziewczyn ze słonecznymi ogrodami to rozumiem,ale u Ciebie też? to nie jest sprawiedliwe
Iza, to kolumnowe drzewko to buk? wpadł mi pomysł do głowy ,że zamiast lilaka po budlejach posadzę takiego miedzianego buczka Jak on rosnie?

No kwitną, prawie wszystkie odmiany, już od jakiegoś czasu.

Ten buk to Purple Fountain, taki wąskokolumnowy, dość powolnie rosnący, więc szukaj od razu dużego.
Ogród pod lasem 14:46, 23 maj 2018

Do góry
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:14, 23 maj 2018

Do góry
malgol napisał(a)

Kolejna dziewczyna co ma taki piękny przywrotnik... I szałwia?

Polubił mój ogród. A mam go z jednego kłącza z biedronki. Dzieliłam dwa razy w roku. Tak, to szałwia.

Uśmiejecie się. Po dwóch latach znalazłam chabra wielkogłówkowego w swoim ogrodzie. Tzn. wysiałam nasiona, skiełkował, potem go hartowałam i... pamieć się urwała. Nie pamiętałam, co się z nim stało. Wydawało mi się, że go wysadziłam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. Szukałam dwa lata temu, szukałam w tamtym roku. Więc uznałam, że nie ma i nie będzie.
A w tym roku się znalazł i będzie kwitł.
Słoneczny Ogród 11:30, 23 maj 2018

Do góry
Tak jak pisałam wczoraj u Jolki, zajączek wczoraj spał sobie na trawniku na środku po lewo od drzewa.
Myslę, żę on tu sie urodził, bo od małego maluszka widzę go bardzo często.

Szałwia

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:24, 23 maj 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Przywrotnik już zaczyna kwitnąć.

Kolejna dziewczyna co ma taki piękny przywrotnik... I szałwia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies