Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:15, 29 maj 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...podzielam zdanie dot carexów Ice Dance - rosną szybko. bezproblemowo i dają niesamowity efekt...jestem nimi zachwycona..teraz kolej na testowanie Evergold...

Forumki chwalą, to powinno być dobrze Testuj tylko 100 postów? Latwizna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:54, 29 maj 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Trawka Ice Dance godna grzechu, choć mam jedną w przechowalniku i żółte liście ma od spodu. Chyba głodna jest. Muszę przesadzić
Dużo masz bylin Sebek. Taka angielskość się robi u Ciebie, szlachetność .
Czytam dużo o opuchlakach i nawet krewetki widziałam tu na zdjęciach (ble) i w tym jednym przypadku bardzo dziękuję Panu Kretowi. Co kilka dni zadeptuję kółeczka z podniesionej ziemi wokół żurawek. Wiem, że tam pewnie jest jakieś menu.

To chyba jedyna ich zaleta Bylin dużo, nazywam tą rabate Caritas, bo mało co na nią nie kupiłem reszta dostałem lub to rośliny z wymiany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:26, 29 maj 2014

Do góry
...podzielam zdanie dot carexów Ice Dance - rosną szybko. bezproblemowo i dają niesamowity efekt...jestem nimi zachwycona..teraz kolej na testowanie Evergold...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:34, 29 maj 2014

Do góry
Trawka Ice Dance godna grzechu, choć mam jedną w przechowalniku i żółte liście ma od spodu. Chyba głodna jest. Muszę przesadzić
Dużo masz bylin Sebek. Taka angielskość się robi u Ciebie, szlachetność .
Czytam dużo o opuchlakach i nawet krewetki widziałam tu na zdjęciach (ble) i w tym jednym przypadku bardzo dziękuję Panu Kretowi. Co kilka dni zadeptuję kółeczka z podniesionej ziemi wokół żurawek. Wiem, że tam pewnie jest jakieś menu.
Moja codzienność - ogród Oli 23:06, 28 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Co to za trawki między miłorzębami chyba posadzilaś....szukam jeszcze jakiegoś wypełniacza do kulek z cisa?

Zeciu to Ice Dance
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
[img
I podzielone Ice Dance

Teraz

Ja się pytam: jak nie lubić ice dance?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

ale pieknie zrobiłeś a miałeś sie uczyć hi hi hi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 28 maj 2014

Do góry
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 28 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo mi sie ta trawka podoba, co to takiego ?

Carex Ice Dance - podpisałem na górze Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:50, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

I podzielone Ice Dance

Dokładnie rok temu były takie

Teraz

bardzo mi sie ta trawka podoba, co to takiego ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:46, 28 maj 2014

Do góry

I podzielone Ice Dance

Dokładnie rok temu były takie

Teraz

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 28 maj 2014

Do góry
Na froncie pościskałem żurawki - było ich więcej, ale opuchlaki bardzo się w zeszłym roku postarały...

Tam gdzie były wrzośce posadziłem sadzonki turzycy Ice Dance - jestem nią mile zaskoczony, że tak szybko rośnie

Wrzośce pościskałem i wreszcie mam dywanik

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:52, 27 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Hm dumam... Lawenda czy rozplenica little bunny ? U mnie wybrałam little bunny .... twoja lawenda viva ma szansę być piekna nawet zima.... Pomyśl jednak o trawce, nie musi być ice dance...
Pieknie i stylowo juz jest.
Moja pluskiwca niby rośnie pod brzozą ale lepetyna ma w pełnym słońcu, noegi jednak w całkowitym cieniu. Dla koloru ozdobnych liści warto ją sadzić.

Madżenko na rabacie jest 5 rozplenic i one zostaną ... ta rabata mocno trawiasta ma być z założenia ...
aktualny pas ice dance zastąpi viva ... zimozielona ona prawie przecież ... a ja muszę z okna kuchennego w lawande siem gapić ...
dziś w sklepie na o widziałam cudną turzycę ... nawet myslałam, ze sztuczna ... była bezimienna ... musze wrócić i może dowiem się co to za jedna z czytnika ... po kilku godzinach jej wizualizowania wiem, ze musze po nią wrócić

świecznica musi być ... zakochałam się na zabój ... a jak zobaczyłam foto z jakrawozieloną hakone pod nią to mnie oslepiło ... hakone jakoś nie lubię (nie mam logicznego wyjaśnienia ... i nie sądzę by to było na stałe ... świecznica mi się bardzo nie podobała ) ... ale paprocie mają taki sam odcień ...

http://www.pinterest.com/pin/463659724106387717/

jednak waham się nad takim połączeniem bo paprocie są zbyt wysokie ... a ja pazerna na liście świecznicy ... no nie fiem ...

co do pięknie i stylowo ... kofana jesteś ale wiele się we mnie krystalizuje dopiero ... coś tam zaczynam czuć ... i gdzieś tam sobie idę ... mam nadzieję dojść do swojego pięknego ogrodu ... choć ciut tak pięknego jak Twój ... bez cukru ... serio pieron jest fliczny )))))
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:38, 27 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mój głos lawenda na front... będzie ładniej, a Ice Dance do cienistej rabaty którą rozświetli.

Anek no i ja mam fioła z tą lawendą a w sobotę notowałam i słoneczko tam działa super ... ice pójdzie na wprost gdzie jednak jakiś czas dom otula rabatę cieniem ... obie (rabaty znaczy ) na tym skorzystają ...

Mala_Mi napisał(a)Świecznica nie lubi za dużo słoneczka... kwitnie stosunkowo krótko... lubi dość wilgotono.[/quote

w miejscu gdzie teraz jest tojeść słoneczka mniej ... znacznie mniej więc jest ok dla świecznicy ... za nią donice z jednorocznymi i parkan z buksika ... pod 50 cm aranżu (bendzie ! ... uruchomić wyobraźnię ) ... więc tak sobie mniemam, że dla tego jej zjawiskowego kwitnienia mogę sobie na nie poczekać ... a kolor samych liści w międzyczasie będzie ozdobą ...

Rozumiem dylemat z kjubem niezpominajkowym....

samo połączenie mnie urzekło ... i gdzieś zaistnieje ... ale nie tu bo to punk bardzo dostrzegalny tak z ulicy jak z mojej kanapy ... poza tym to miejsce pod kamienicą wymaga wysokich nasadzeń ... coś musi zamknąć w ramionach tę studnię pod ceglaną ścianą ... nie wiem dlaczego 20 lat temu na to nie wpadłam ... jak to mówią lepiej późno niż wcale ...
dlatego ramiona a później sama słodycz pod ...

Mala_Mi napisał(a)
Bodziszek z paprocią... piękna aranżacja Baaaaaardzo mi się podoba
Może z ogrodniczkowaniem jeszcze sie uczysz, ale zmysł estetyczny masz wysoko rozwinięty.. i stworzysz cudo nie ogród.... a jakbyś miała nadmiar gotówki..to dopiero byśmy wisiały wszystkie na płocie

Anuś ten brak nadmiaru to mi nawet czasami jest ratunkiem od nieprzemyślanych inwestycji ... w omawianej szkółce oczami to ja bym kciała fszystko a jak wiesz rancza to ja nie mam ... i dobrze muszę się dowiedzieć co chcę konkretnie ... już zbyt kocham rośliny by je wyciepać ot tak po prostu ...

inna rzecz, że Adamo wciąż powtarza, że ja z każdego faceta zrobiłabym milionera ... o ile wcześniej byłby multimilionerem ... ale ja twierdzę, ze mu to podszeptuje jego złośliwy testosteron .

no właśnie ... gdy oglądam "Gardeners ..." i tam ten facet w szelkach wtyka tak od niechcenia swe roślinki w rabaty ... ciacha a potem oczy wychodzą jestem jak zaczarowana ... to instynkt ... i Ty to masz ... nie żeby specjalnie ... ot tak mimo woli ... a ja wsadzam jeżówkę w rządku i to silniejsze ode mnie ... wierzę, ze kiedyś wyrzucę z oczu te lenijkę
a kompozycja jak wiesz nie moja ... angielska ... my tylko zgapiamy bo cóż wyłamywać drzwi gdy już ktoś ma do nich klucz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:24, 27 maj 2014

Do góry
Hm dumam... Lawenda czy rozplenica little bunny ? U mnie wybrałam little bunny .... twoja lawenda viva ma szansę być piekna nawet zima.... Pomyśl jednak o trawce, nie musi być ice dance...
Pieknie i stylowo juz jest.
Moja pluskiwca niby rośnie pod brzozą ale lepetyna ma w pełnym słońcu, noegi jednak w całkowitym cieniu. Dla koloru ozdobnych liści warto ją sadzić.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:14, 27 maj 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Planowałam 20 szt. ice dance, ale na rabatę gdzie przez pół dnia słonce dosyć ostro świeci, a potem cień. Podobno te irish lepiej znoszą słońce tylko są ciutke niższe , za to do metra szerokie. Sama nie wiem....

Na stronach sprzedawców trawek są dobre opinie, wyglada ladnie. Docztralam, że to jednak morrowi. Jak się bedzie rozrastać będizesz dzieli. Moja ice dance też się rozrasta...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 27 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Niestey nie znam irish. Zaraz oblookam

Planowałam 20 szt. ice dance, ale na rabatę gdzie przez pół dnia słonce dosyć ostro świeci, a potem cień. Podobno te irish lepiej znoszą słońce tylko są ciutke niższe , za to do metra szerokie. Sama nie wiem....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:54, 27 maj 2014

Do góry
Względy estetyczne
Jak masz tam słońce to daj lawendę.. która jest śliczna, a w Twoim wydaniu zawsze prześliczna. do róży lawenda pasuje.
Względy paktyczne
Ice dance lepiej rośnie w półcieniu, cieniu, na słońcu jest brzydsza, po zimie ma często brzydkie końcówki, które mnie wnerwiają i dlatego tę trawkę wyciepałam.... dałam jej teraz drugą szansę.. ale bez przekonania.

Mój głos lawenda na front... będzie ładniej, a Ice Dance do cienistej rabaty którą rozświetli.

Świecznica nie lubi za dużo słoneczka... kwitnie stosunkowo krótko... lubi dość wilgotono.

Rozumiem dylemat z kjubem niezpominajkowym.... na chwilę obecna mam ochotę zlikwidować moje poletko tulipanowe całkowicie i posadzić jakie byliny... ale wiem, że wiosną bym była rozczarowana.. wiec idę wetknąć moje aksamitki pomiędzy tulipki.... niech rosną... by rabata nie wnerwiała.

Bodziszek z paprocią... piękna aranżacja Baaaaaardzo mi się podoba
Może z ogrodniczkowaniem jeszcze sie uczysz, ale zmysł estetyczny masz wysoko rozwinięty.. i stworzysz cudo nie ogród.... a jakbyś miała nadmiar gotówki..to dopiero byśmy wisiały wszystkie na płocie
Zmałpowałam od ciebie trawki i jeżówki, tylko u Ciebie tak od linijki, a u mnie.. jak u mnie

I wiem już gdzie są Kostomłoty.... niestety godzina przejazdu byłą taka, że zawsze było zamknięte... to jest ogromna szkółka, u nas takich dużych nie ma.. Nawet ta koło Bogdzi jest większa niż nasza największa ..
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:24, 26 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie się robi Z jednej strony na froncie konweniowalaby ta lawenda, ale z drugiej strony Ice Dance jest fliczna przez cały rok.... Ale to jest Twój tron

no to mi napomagałeś

właśnie dlatego mam dylemat ... ice dance przeszłaby na wprost ... a viva jest w zasadzie zimozielona ... no i co tu począć ... czy ogrodowiskowiskowo siem zapytowywuje "jak żyć" ?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:21, 26 maj 2014

Do góry
Pięknie się robi Z jednej strony na froncie konweniowalaby ta lawenda, ale z drugiej strony Ice Dance jest fliczna przez cały rok.... Ale to jest Twój tron
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies