Cofaj było tylko do 28 maj..... nie wydolę więcej... ale szałwia z przywrotnikiem wygląda super.... chyba zmałpuję, nie wiem tylko co M na to, bo znów mu sie będą pod kosiarkę rzucać
Moje Ice Dance też podzieliłam... i teraz maja być niskie... zobaczymy... na razie się słuchają i stanęły w miejscu
U mnie mają gdzieś 25 cm wysokości - ale Ania Mała Mi przywiozła mi kiedyś kępę od siebie i to były potffory na pół metra - u mnie oczywiście zmniejszyły rozmiar, by dostosować się do reszty
Trawka Ice Dance godna grzechu, choć mam jedną w przechowalniku i żółte liście ma od spodu. Chyba głodna jest. Muszę przesadzić
Dużo masz bylin Sebek. Taka angielskość się robi u Ciebie, szlachetność .
Czytam dużo o opuchlakach i nawet krewetki widziałam tu na zdjęciach (ble) i w tym jednym przypadku bardzo dziękuję Panu Kretowi. Co kilka dni zadeptuję kółeczka z podniesionej ziemi wokół żurawek. Wiem, że tam pewnie jest jakieś menu.
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.
Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.
Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny
No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.
Madżenko na rabacie jest 5 rozplenic i one zostaną ... ta rabata mocno trawiasta ma być z założenia ...
aktualny pas ice dance zastąpi viva ... zimozielona ona prawie przecież ... a ja muszę z okna kuchennego w lawande siem gapić ...
dziś w sklepie na o widziałam cudną turzycę ... nawet myslałam, ze sztuczna ... była bezimienna ... musze wrócić i może dowiem się co to za jedna z czytnika ... po kilku godzinach jej wizualizowania wiem, ze musze po nią wrócić
świecznica musi być ... zakochałam się na zabój ... a jak zobaczyłam foto z jakrawozieloną hakone pod nią to mnie oslepiło ... hakone jakoś nie lubię (nie mam logicznego wyjaśnienia ... i nie sądzę by to było na stałe ... świecznica mi się bardzo nie podobała ) ... ale paprocie mają taki sam odcień ...
jednak waham się nad takim połączeniem bo paprocie są zbyt wysokie ... a ja pazerna na liście świecznicy ... no nie fiem ...
co do pięknie i stylowo ... kofana jesteś ale wiele się we mnie krystalizuje dopiero ... coś tam zaczynam czuć ... i gdzieś tam sobie idę ... mam nadzieję dojść do swojego pięknego ogrodu ... choć ciut tak pięknego jak Twój ... bez cukru ... serio pieron jest fliczny )))))
Anek no i ja mam fioła z tą lawendą a w sobotę notowałam i słoneczko tam działa super ... ice pójdzie na wprost gdzie jednak jakiś czas dom otula rabatę cieniem ... obie (rabaty znaczy ) na tym skorzystają ...
Hm dumam... Lawenda czy rozplenica little bunny ? U mnie wybrałam little bunny .... twoja lawenda viva ma szansę być piekna nawet zima.... Pomyśl jednak o trawce, nie musi być ice dance...
Pieknie i stylowo juz jest.
Moja pluskiwca niby rośnie pod brzozą ale lepetyna ma w pełnym słońcu, noegi jednak w całkowitym cieniu. Dla koloru ozdobnych liści warto ją sadzić.