Myślałam, że zasnęłaś w tej wannie.
Te duże trawy ruszą w maju. Nic im nie jest.
U mnie szałwia w kilku miejscach wyginęła (wygniła). Chyba latem było za dużo wilgoci. Dokupiłam dzisiaj, bo by mi jej brakowało.
Iza bardzo dorodne, widzisz, gdybyś była w pobliżu, odsprzedałabym część, jutro koleżanka będzie i część zabierze, bo jednak u siebie nie wcisnę wszystkiego
anabelka Red pączkuje
no i pierwsze kwitnienie moich 3 szt. Leonard Messel
jak urosną, będą górować nad łukami
może kiedyś zakwitnie to razem z montanami- powojnikami
pięknie pachną, jak gwiaździsta
potem montany i inne powojniki i róże, w nogi idzie heliotrop i szałwia
jeszcze raz mam nadzieję że czytelnie ale juz widzę że kiepsko
opiszę po kolei roślinki
trzcinnik krótkowłosy ew. niewyskoki miskat (lepiej trzcinnik)
Molinia Moorhexe + czosnek wysoka odmiana
Sporobulus lub hakanchloa mara
carex montana lub inna kępkowa trawa
Perowska Blue Spire lub przegorzan Ritro
Rozchodnik okazały(odmianowy) lub szałwia okręgowa Purple Rain
Bukszpany lub świerk czarny Nana lub podobny
Tawuła brzozolistna Tor
Graby Fastigata
Jestem mega zadowolona, że to obrzeże już jest teraz jeszcze zostaje wkopanie obrzeża przy ognisku i na kwaśnej i finisz jeżówki i reszta towarzystwa przy tej pogodzie idzie w tempie, z dnia na dzień coś wychodzi i cieszy buziol
Nooo, jestem pod wrażeniem. Tyyyle roboty machnęliście
Jeżówki to już sporo Ci wychodzą, u mnie jeszcze siedzą cichutko w ziemi. Szałwia ledwo, ledwo wychodzi.
Ten jaśmin mam jak się wchodzi do II ogrodu przy pergoli, ten dywanik to macierzanka ( chyba). A jak Twoje przetaczniki? Moje odbijają. Zmarzła mi ta szałwia kolorowa, może jeszcze odbije, bo w tamtym roku było to samo i smagliczka też zmarzła. Radykalnie przycięłam, może zrobi niespodziankę i odbije. Ciekawe jak kwiatki u mamy?
Urzędniczych batalii współczuję. Dostawałam białej gorączki, kiedy podczas budowy trzeba było latać za jakimiś pieczątkami. Brrr..
Ogród Ci pięknieje. Jest do czego tęsknić i wracać.
U mnie podobnie jak u Makusi, szałwia się zbuntowała. Albo nie służy jej glina albo sadzonki się zestarzały. Już jesienią nie chciały się odbudować po cięciu.
Przyjemnego weekendu.
Asiu, dziś tawułka wczesna zaczęła wypuszczać listki. To pogoda sprawia, ze wszystko w oczach się budzi . U ciebie pewnie też, jak pojedziesz na działkę, miło cię roślinki zaskoczą. Dziś widziałam, że przywrotnik startuje, a wczoraj nie było go widać. Szałwia też ma już maleńkie listki
Sesleria heufleriana zaczyna kwitnąć