Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

ren133 09:23, 10 maj 2018

Anitka napisał(a)

Widziałam go u ciebie. U mnie w masie jego siła.

Teraz oblegany przez owady.

To jest boskie!!!!!
Jak długo kwitną bodziszki?
ren133 09:25, 10 maj 2018

No po prostu cudownie jest u Ciebie
Widzę, że mam lekturę na późne wieczory
Kamcia 20:24, 10 maj 2018

Anitka napisał(a)

Nawet nie sadziłam, że tak fajnie to wyjdzie

Przepraszam, ale sobie to od Ciebie zgapie...

BKosimkArt 20:52, 10 maj 2018

Anitko boskie orliki!!! Te pełne są fanniejsze od pojedynczych bo łebki wystawiają do góry... moje mają takie zwisające, trudno dojrzeć ich urok...
abiko 22:14, 10 maj 2018

doczytałam o gradzie, ale dobrze, że tylko tyle.. tulipany już przekwitają..
orlik i bodziszek cudowny, no nasionka musisz zbierać, a ten bodziszek.. piękność
Zana 00:46, 11 maj 2018

Anitka napisał(a)
Dobrze, że to co miałam przesadzić z byli lub podzielić zrobiłam jesienią, bo tej wiosny byłoby to niemożliwe z powodu suszy. Rośliny dały radę przetrwać ten bezdeszczowy okres, pomimo,że nie za często widziały mnie z wężem lub konewką. Niektóre nawet kropli wody nie dostały. Za duże już są, trzeba by je cysterną podlewać. Krąg kwitnie i nowych kwiatków przybywa.

Anitko, cudowne widoki, no cudnie po prostu
Patrzę sobie na to trzecie zdjęcie i myślę: no jak, no jak nie mieć takiego tła wysokich drzew? Przecież one tutaj pół roboty robią! Czy ten kadr byłby tak zachwycający gdyby zamiast tych drzew był szpaler tujek?
Milka 06:57, 11 maj 2018

Też cię zaorlikowało, w tym roku boskie są
nicol21 07:04, 11 maj 2018

Dobrze, że czosnki przetrwały grad - bo tulipany i tak zaraz by przekwtiły a czosnki przecież dopiero zaczynają.

Morze bodziszków świetne!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anitka 08:07, 11 maj 2018

Agania napisał(a)
Gradu nie zazdroszczę...

Wiesz roślinki szybko się odbudują

Dzisiaj przycinałam kulasy bukszpanowe...ha, ha myśląc o Tobie...i jeszcze zaraziłaś mnie Caradonną...jutro powinny przyjechać roślinki

Ciekawe dlaczego tnąc bukszpany o mnie myślisz? Ja bukszpany dopiero końcem czerwca przycinam, jak zdrewnieją im młode przyrosty.
Ja mam w wielu miejscach Caradonnę, to moja ulubiona szałwia i chyba to już u mnie kolejna choroba
Anitka 08:31, 11 maj 2018

Agania napisał(a)

Uwielbiam...te czerwone to prawdziwa zdobycz...śliczne są

Do tej pory miałam dużo posadzonych głównie niebieskich i fioletowych, ale te są inne, bo przy klonie bordowym i kukliku są posadzone. Na razie malutkie, bo jak kupowane to jeden pęd miały, ale mam nadzieje,że szybko się rozrosną jak inne.
Była tam pusta luka zanim rozplenica i jeżówki rusą pełna parą, więc dodałam orliki, a tej wiosny dosadziłam bordowe sasanki.