Powiem "nie" na taki układ Kojarzy się z karuzelą.
Nic poza wysokość płotu? Ależ nie, tutaj aż się prosi "coś" poza wysokość płotu, bo rabata jest spora i wszystko takie niskie będzie niestety nieproporcjonalne.
Zrób zdjęcie w szerszym ujęciu a nie tylko do płotu, bo ważne jest to, co widzisz za płotem a nie tylko płot. Płotu w ogóle nie powinno być widać, bo przytłacza ogród i nie pozwala cieszyć się roślinnością. gapię się na ten płot.
1. żywopłot z cisa, tusi ciętej Smaragd innego gatunku, ale cięty łądnie w formę prostopadłościanu
2. buk 'Rohan Obelisk' lub inne drzewo może być kolumnowe, Jego kolor wyznaczy to co ma być pod spodem pod nim. Jeśli będzie zielone to krzewy mogą być bordowe, jeśli drzewo bordowe - to pod nim hortensje o białych kwiatach i przebarwiające się na burgund jesienią.
3. miskant 'Variegatus'
5. Carex o białych listkach lub co innego obwódkowego, mogą być nawet białe Begonia semperflorens
Popraw ten plan. Ze skosu i bokiem to naprawdę słabo można to sobie wyobrazić. Połóż plan na podłodze i zrób normalne zdjęcie z góry, jakby to był skan Pomóż nam a nie utrudniaj
Ja w każdym razie pomogę gdy będzie dobry planik i dasz mi link na pw, że już jest.
Tutaj pasują żółte formy pienne cyprysika Yvonne lub podobnego lub żółtej tui na pniu. Masz tu dużo bordowego a więc żółty jak najbardziej pasuje.
Posadź w tym fragmencie ogrodu trawy miskanty, najlepiej Variegatus albo Morning Light. Drzewo by się przydało, wszystko jest takiej samej wysokości i cudze dom y dominują nad twoim ogrodem.
Justyno soki beda dal anas, najwyzej sie z Kims podzielimy. A jak nam za duzo zrywania bedzie to zostawimy dla ptaszkow
Ogrody widzielismy same pierwsza klasa a ogrodnicy naprawde super. Moj M nie za badzo lubi w nieznane jezdzic do obcych ludzi a potem wracac nie chcial prawie
Elisa
Violka no kochamy sie
Komu jajeczko na sniadanie?
M wlozyl do wylegarki z 20 beda pisklaczki za 20 dni
Ceramika do przydomowych swiatyniek-domków dla duchów ziemi.Zwykle swiatynki sa w ogrodach przy domu. Im większy dom, tym bardziej rozbudowany domek dla duchów,żeby nie czuły się gorsze Codziennie składa się w nim ofiarę -kadzidełka,wianuszki z jaśminu, jedzenie, soki, nawet kawa w filizance nie jest rzadkoscia. Raj dla szczurów
Proszę o pomoc. Co mogę posadzić na miejscach iglaków oznaczonych na foto na obwódce, tak by było jednolicie i miało wygląd. Iglaków już nie ma w tym miejscu, gdyż wyglądały nijak, każdy innego pokroju i wielkości
Miejsce jest dość ograniczone z uwagi na wbetonowane obrzeże przy kostce brukowej. Myślałem o czymś z niewielkim systemem korzeniowym. Jaki kolor wybrać i w jakich odległościach dać nasadzenia. Czy ewentualnie można będzie dodać oświetlenie w postaci słupków? Z prawej strony w dolnym rogu jest niewidoczna furtka, natomiast z lewej strony za chodnikiem stoi dom tzw. słupek