Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 08 lip 2012

Do góry
Sebek , jak tobie nie wyjdzie to komu ???? się ja zapytuję ??? Barierki bajerne i kosteczka miodzio i rabaty podrosną angielskie i również będzie rewelacja .... Już ja się o to u Ciebie nie martwię Pozrowienia dla mamy !!! A jutro na 18-tkę wpadnę z kwiatkiem ..... dzisiaj ściskałam swojego straszego na 20-tkę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 08 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
absolutnie tępy nie jesteś i mówię to tylko w obronie własnej bo cóż wówczas miałabym powiedzieć o sobie ... i mam pytanko jaką ziemię przygotować pod pochruście ? ... czym nawozić ... coś mi dzwoni, że Florovitem ale nie mam pewności ?

Po pierwsze chciałem Ci podziękować za to cudne określenie, bo pachruszcze co chwilę powtarzałem - teraz będę sobie zmieniał

A jaką ziemię - to zależy o jakie rośliny chodzi, jak byliny to najlepiej próchnicę odkwaszoną - albo kompost
Ogrodnik mimo woli 21:50, 08 lip 2012

Do góry
Gratuluję Aniu 700 stron

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:49, 08 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Znów przeczytałam o bukszpanach i zalamalam się nad tym moim ... niech on już da oznaki życia
może doradzisz czym go podlegać? narazić dostawał flawo... o znów zapomnialam nazwę

Skor ci nie idzie na florovit to podlej go magiczna siłą nawóz interwencyjny do ogrodu. Na ktorej stronie go masz ?

tak Sebek wiem wiem jak pesel

Marzenko nie pamiętam a jestem na telefonie długi to potrwa zanim znajdę
Po prostu ogród... 21:49, 08 lip 2012

Do góry
No nie pokazywałaś tego miejsca - a bardzo fajnie wygląda!
Moja Oaza spokoju 21:48, 08 lip 2012

Do góry
również pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:43, 08 lip 2012

Do góry
waska napisał(a)
Znów przeczytałam o bukszpanach i zalamalam się nad tym moim ... niech on już da oznaki życia
może doradzisz czym go podlegać? narazić dostawał flawo... o znów zapomnialam nazwę

Florovit?
Ogrodnik mimo woli 21:42, 08 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Strasznie ładnie u Ciebie Aniu A u mnie wczoraj w nocy była baaaaaardzo porządna burza - nareszcie mocno popadało, bo już chodzenie z wężem mi się nudziło....

Ładnie to będzie..... na razie plac "budowy"...ale nabiera kształtów
Mi też chodzenie z wężem sieznudziło...... bo nie jestem w staniewszystkeigo podlać.. a ziemia aż drze się PIĆ! Jest burza, ale obchodzi bokiem, tylko pas mi straszy.... ale nie tak bardzo bo do łązienki jeszcze się nei schowaliśmy..... tylko pod biurkiem...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 08 lip 2012

Do góry
Dziękuję Aniu - miałem mieć urządzone rabaty w angielskim stylu ( założone w tym roku), ale jestem zbyt tępy na takie nasadzenia - choć jak pochruście urośnie to może rzeczywiście coś z tego będzie Ale to za 2-3 lata

Mój mały raj na ziemi :) 21:35, 08 lip 2012

Do góry
hehe, Sebek też się cieszę !
Ogród Sylwii od początku :) 21:34, 08 lip 2012

Do góry
Wszystko oczywiście pokażę ale straszy od rana burzą i dopiero teraz okrutnie się rozchulało .... zdjęć teraz nie mam ale jutro nadrobię zaległości ..... Okulkowałam również sosnę i kosodrzewiny bo rosły na skarpie i gałęzie pochyliły się ku spadkowi skalniaka ..... Rewelacji nie ma ale mam nadzieję , że ruszą ....Hortensje Pinky Winky x 3 również posadziłam wraz z trawami kosodrzewiną i rozplenicą , dojdą tam thuje Aurea Nana .....

W nadchodzącym tygodniu mam obiecaną wywózkę śmieciowiska i czekam z ogromną niecierpliwością aż ten bałagan zniknie z oczu bo widok tego psuje cały urok ogrodu ....

ha ! mój M namówił mnie dzisiaj na zmianę kostki , na granitową oczywiście nie teraz ale w przyszłym sezonie ..... Kształty będą zachowane . Normalnie byłam zaskoczona , no pozytywnie .....

Marzenko , jutro prawdopodobnie o ile czas pozwoli M nabędzie mi sprzęta do sprzątania czyli to co masz Ty . Już mnie nie będzie dmuchawa tarmosiła bo po sprzątaniu przez cały dzień mam wrażenia jak by mnie prąd poraził

Sebek - wszystko zostało posadzone , dlatego poniekąd cieszy mnie odrobina deszczu a przerażają błyskawice , choć ja bardzo lubię burzę , natomiast nie lubię jak mi prąd wyłączają .....

Magduś - jutro obiecuję wstawię fotkę ..... wisienka kosztowała mnie jedynie 45 zetka ale wielkim okazem nie jest .... Marzenka ma takie dwie u siebie w ogrodzie .... ładny ma kolorek i chyba warto..... Musisz podpytać odnośnie systemu korzeniowego aby u Ciebie znalazła dogodne wartunki ze względu na wysoki poziom wód gruntowych .....

Martuś - dziękuję za informację .... postaram się jednak poszukać nazwy tego kwiecia .... bo mam teraz wątpliwości a lubię mieć pewność
Mój mały raj na ziemi :) 21:34, 08 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ana, właśnie byłam u Ciebie !
oj bądź matką chrzestną, ale ta musi (!) odwiedzać czasem swe dziecię....

Jestem już ojcem chrzestnym bonsai Syli to może i tego kawałka ogrodu zostanę Jeszcze nikt się nie zgłosił

a proszę bardzo, proszę bardzo
niniejszym mianuję Cię ojcem chrzestnym mojej doliny hortensji Sebek

Sponiaczek

Choć w zasadzie moja reakcja powinna być taka :
http://mamtaksamo.com/post/26202671288
Ogród w Holandii 21:33, 08 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Przepiękna rabata - no i te przywrotniki!

oj tak !!! cudna

Anulu, chyba mam przyjemność gościć Cie po raz pierwszy? Jeśli tak to cieszę się, że zajrzałaś. Ja Twój ogród oczywiście znam. Może następnym razem się odważę i jakiś ślad zostawię
Ogród w Holandii 21:26, 08 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Przepiękna rabata - no i te przywrotniki!

oj tak !!! cudna
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:26, 08 lip 2012

Do góry
Przepiękna ta dzisiejsza róża - prawdziwa Lady rodem z Anglii!
Ogród u stóp klasztoru 21:24, 08 lip 2012

Do góry
Twój jeden tegoroczny nabytek (choćby Larisa) ma więcej kwiatów niż moje 10 krzaków w rządku do tej pory!
Mój mały raj na ziemi :) 21:20, 08 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Jestem już ojcem chrzestnym bonsai Syli to może i tego kawałka ogrodu zostanę Jeszcze nikt się nie zgłosił

a proszę bardzo, proszę bardzo
niniejszym mianuję Cię ojcem chrzestnym mojej doliny hortensji Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 08 lip 2012

Do góry
Ehhh - może się skuszę Jak widać ( a może nie?) skusiłem się na cięcie cisów, a to jest sukces

OK - zrobię sobie jutro urodzinowe cięcie - no i drugie urodziny ogrodowiska - nie wiem jak Wy, ale ja mam dwa torty naszykowane na tę okazję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:17, 08 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenko Bukszpany były już raz cięte, ale sam nie wiem czy je znów przyciąć, strasznie są biedne Na razie podlewam co jakiś czas albo interwencyjnym albo florovitem....

Ja bym je cięła jeśli mają przyrosty. Pamiętasz co Danusia mówiła przy kulkowani, im ostrzej je teraz przytniesz tym bardziej regularne będą w przyszlym roku.
A teraz jest dobry moment na kolejne cięcie bukszpanów.
Mój mały raj na ziemi :) 21:17, 08 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies