Nie dokończona rabata ale najważniejsze trawy posadzone, kocimiętka i róże bonici. Trzeba jeszcze wykończyć obwódka albo dam odpady płytki granitowe albo kołki brzozy wbije do ziemi i poprzeplatam pędami z winobluszczu.
Dzisiaj piękna pogoda udało mi się wypielic najdłuższa rabatę pod szmaragdami. Ciężko było bo tam jałowce płożące badyle długie na 1,5 metra aby wyciagnac chwasty z korzeniami trzeba się natargac, ale zrobione spokój.
Teraz cięcie jałowców i skalniak do pielenia brzozy samosiejki już rosną
Po prawej choina kanadyjska ok. 4 metrów przepiękna tysiące bombelkow na końcu każdej gałązki
Róże powoli sie już u mnie rozwijają mróz im krzywdy nie zrobił
Przy altanie jeden kwiat
Aaa, wstawiłaś zdjęcie kloników, a ja pochwaliłam zdjęcia tej odmiany, jak sobie w necie obejrzałam. To teraz muszę Twoje własne okazy pochwalić po raz drugi! Cudowne tfu!! są i będą świetnie na froncie wyglądać i widok z okna kuchennego masz świetny
Nadrabiam, ale to musiałam zacytować - ten układ traw z lawendą masz boski!
I te brzozy, co były wcześniej! Niedługo hamaczek zawiesisz
Świetne te szerokie ujęcia!
Brzozy Doorenbos sztuk trzy przyjadą w przyszłym tygodniu bo za wysokie do auta. Śmieszne bo mega wysokie a prawie nierozgałęzione, za małe doniczki chyba miały. U mnie w puszystej glebie nabiorą ciałka
Kasiu, znalazłam po 110 zł za takie już lekko wybielone wysokość ok. 2,5-3 m. Jadę dzisiaj do tego sklepu negocjowac cenę, będę też tam kupować klona japońskiego więc może za 3-4 brzozy i klona da chociaż z 10-15% rabatu a nie jak zwykle tylko 5%.
Obejżdziłam i obdzowniłąm okoliczne szkółki, pewnie nie wszystkie ale nikt nie ma ... jak już to wielkie po kilka stów a na takie mnie nie stać.
Dziękuję za miłe chęci jak znajdziesz doorenbosy daj znać.