Zły pomysł, pstrokacizna będzie potem złym tłem dla niższych nasadzeń. To już lepiej pasami, ale jednolite w jednym pasie. Poza tym pospolity rośnie dużo szerzej niż serbski.
Hicksii ma owoce, Hilli nie ma owoców, ale wolniej rośnie. Jak masz małe dzieci bezpieczniejszy będzie Hilli. A najlepiej posadź tuje Smaragd i je tnij równo, będzie i taniej i szybciej.
Za słabe zdjęcie jest, mało widać. Ostnica to nie jest bo ma za sztywne źdźbła, ale są beżowe, może to Molinia jakaś jest., ale to zdjęcie niestety nic nie pokazuje jednoznacznie.
To może być nawet kostrzewa sina, bo cosik z niebieskich kolorów tam widać.
Krzewy przed Rh nie wejdą moim zdaniem, jeśli to są hortensje. Ale pisałaś o azaliach więc japońskie wejdą, ale w jednym rzędzie.
Jeden róża głupio wygląda, może 3, moim zdaniem będzie ładniej ? Może dalej od brzegu trawnika, czyli bliżej płotu? a nie w tym samym rzędzie co pienny iglak.
Oj Danusiu, ależ my tu mamy dobrze, że jesteś
Faktem jest, że zdanie znajomych dla początkujących jest kluczowe (w moim przypadku też tak było). Skoro wszyscy mają to czarne pod spodem i jeszcze ze zgrozą pytają "nie dajesz agrowłókniny?", patrząc się na człowieka jakby spadł z księżyca, to można stracić pewność co do własnych nieśmiałych przekonań
Gdybym wcześniej trafiła na ogrodowisko i zobaczyła to, co jest w tym wątku, miałabym znacznie więcej pieniędzy w portfelu i mniej pracy do wykonania.
Mam satysfakcję bo takie obrazy też już pokazywałam w Mai dwa lata temu. To świetny pomysł.
Przekopiujesz Moniko ten temat do działu wystawy? albo ogrody świata. Sebek założył watek ogrody belgijskie