Witajcie. Ok 10 dni temu położono u mnie trawę z rolki. Od 1 dnia była bardzo intensywnie podlewana, obecnie nawodnienie jest ustawione na 15 minut nad ranem co drugi dzień. Koszona była już 2x bo rośnie dość szybko. Trawa z dnia na dzień robi się co raz bardziej żółta. Co robić ? Czy to za dużo wody, grzyb ?
Jednak zdjęcia robione przez inną osobę zawsze pokazują ogród trochę inaczej.
Oczywiście ogród piękny, to i zdjęcia piękne.
Madziu, a co to za prześliczna róża?
Basiu, Mirko, Ewo, dziękuję za miłe słowa. Ta kępka kwiatów to rzeczywiście szałwia. Widziałam na targu idento, tylko w kolorze bordo. Może sobie jeszcze dokupię. Tylko ta susza okropna zmusza do częstego podlewania. Tylko czekać, jak władze miasta zabronią podlewania ogródków. To wszystkie byliny padną. Walka z suszą i szkodnikami. Póki co jeszcze kwiaty cieszą oko. Róże nabrały tempa.
Kwiatek niepozorny, ale pachnący.
Przypadkowo trafił do ogrodu wraz z nasionkami czarnuszki z torebki.
Na forum pytałam o nazwę.
Okazało się, że to rezeda wonna.
Człowiek uczy się całe życie
Edi75 przekłamałam rzeczywistość. Rabatę robiłam 2 lata temu, a wydawało mi się, że rok temu. Czas zasuwa ... Ale wciąż uważam, że bardzo szybko przyrastają
Tu w donicy z mini różowym rozchodnikiem.
Jakiś mały kawałek zaplątał się kiedyś na rabacie przy opasce i teraz mam tam dywanik. I do tego stopa się tam wysiała. Warunki idealne mają bo suchy piach.
Oczywiście wszystkie rojniki zimują zimą na tarasie