Zebralam podsumowanie roslin, ktore zamowilam jeszcze w grudniu i styczniu, plus zeszły tydzien i troche jestem w szoku ile tego wyszlo.
Plusem jest to, ze ograniczylam sie gatunkowo tylko do tego co juz rosnie i przetrwalo oraz to do czego "mam rękę".
Jeszcze tylko dokupie jeden rodzaj hortek i koncze zakupy. Zostawie cos sobie na deser stacjonarnie i na targach. Potrzebuje kilka iglakow, kolezanka kupila mi niezłego cyprysika. Bedzie co sadzic. Z tym chce sie uporac szybko zeby po szadzeniu uporzadkowac teren, wyrwac nadmiar chwastow i takie tam. Z tyczeniem rabat naprzeciw tarasu jestem zmuszona poczekac na lubego, ale juz mi obiecal weekend w kwietniu, ze to zrobi, chce tez 2 sciezki zrobic przez rabaty. Chcialabym obsadzic rabate po prawej stronie tarasu. Chociaz to moze byc niewykonalne czasowo.
Duzy plan jak na sezon, nie wiem czy dam rade i bede miec wystarczajaca ilosc roslin. Bagienko na nerkowej nie daje mi spokoju.
Na jednej z rabat mam juz runianki i wyzsze krzewy, tam dołoże fiolki jako zadarnienie czesci rabaty. Pozostałe runianki i fiołki ida w inne miejsca. Ale chcialabym plamy zeby tez balaganu za duzego nie robic. Generalnie fioleczki chce sadzic na polaciach, na ktorych docelowo nic nie bedzie rosło. Dołoze tam tylko smiałki, konwalie i paprocie, niech sobie las rosnie.
Znalazlam z lata taka fotke, za ogrodzeniem las konwalii, jesooo jak stamtad pachnie.
Ale fajna focia. Konwalie też mam w dzikiej części ale nie za dużo. Sucho tam strasznie, w przeciwieństwie do twojego lasu.
Plany prac na sezon ambitne. O ile cię znam to zrobisz wszystko i jeszcze punkty nadprogramowe
Jola, oby Zdjecie, to 1/10 tego poletka konwalii, ciagnie sie wzdłuż brzegu bajora. Nie ukrywam, ze chce w weekend uszczknac sobie tego dobra i przeflancowac do siebie, konwalie w masie wygladaja oblednie. Nie sa to jakies odmianowe ale nie musza byc.
Przepiękne są te cortenowe ozdoby. Bardzo pasują do Twojego ogrodu.
To w sumie możliwe. Kupiłam jakąś mieszankę na allegro. Nie wiem co z tym teraz zrobić, męczy mnie kilku kilowe pudło w kotłowni z tym ziarnem. Zapiszę sobie nazwy tych twoich mieszanek na przyszłość.