Na wiosnę podnawozisz i się wyrówna, różnica wynika z małej zasobności/żyzności gleby tam gdzie żółta trawa. Teraz już się nie nawozi więc poczekaj do wiosny.
Ja mam ścieżki trawiaste w warzywniku, ale aby były wyniesione ponad kwatery??? a kwatery jakie? z czego, wyniesione czy na poziomie gruntu? Ja nie rozumiem zupełnie pytania, a jeszcze jak to technicznie zrobić to musi być wszystko wiadomo co i jak.
Miałam różne rośliny wiosną, ale z powodu wirusa wszystko wsadziłam do ogrodu, purpurowego to nawet miałam siewki. W przyszłym roku od początku dni otwartych mamy zamiar mieć rośliny, różne, stoły są już zrobione.
Turkuć podjadek to szkodnik ogrodowy i musisz poczytać o jego stadium rozwojowym oraz czym się żywi. Zjada larwy (czyli pędraki) innych owadów i podgryza rośliny.
Pędrak to postać larwalna owadów głównie chrząszczy. W tym też turkucia podjadka.
Czy to jego ślady nie wiem.
Turkuć nie ugania się za pędrakami bo one żyją w glebie, więc nie biega pod ziemią, to oczywiste.
Są specjalne preparaty ekologiczne, które pokrywają wątrobowce i hamują ich wzrost. Jesień i zima podobno dobrym okresem na ich stosowanie, szukaj w necie nazwy.
Danusiu Ona ma już jedną budę tu gdzie mieszkamy ocieplaną styropianem i jest ok Na styropian będą deski dawane które nie będą z nim miały kontaktu bo łaty 5cm, a styropian 4 cm, więc podłoga nie będzie skrzypieć Wełny nie mam, a styropian od kolegi. Ona z tej budy na razie będzie korzystać pewnie tylko jak w ogrodzie będziemy i nie będzie czasu na Nią patrzeć czy nie kopie, tak to biega na górze po lasku Ona z tych kopiących niestetyPodziękuj Witkowi za podpowiedzi, cenne są takie wskazówki, bo o tym nie wiedziałam, mam nadzieję, że uda się tak zrobić by było dobrze
Jeśli mogę doradzić, styropianu psy się podobno boją, bo skrzypi czy coś, lepsza jest wełna. Nie rób budy ze styropianem. Witek tak mówi, a jak mówi to wie