Cześć
Cieszę się ,że Co sie podoba u mnie,dziękuję !
Magnolia dostaje nawóz do magnolii Agrecol i gdy jest susza często jej leję deszczówkę i rośnie jak szalona i tyle opieki z mojej strony
Muszę je przeprowadzić jak najszybciej, myślę, że w sobotę, teraz fajnie wilgotno, pulchna ziemia. Mieszankę podłoża pod rodki mam przygotowaną na nowym miejscu, tylko przesadzać.
Też ciąglę się biję z myślami, co tu robić, muszę jeszcze do Bogdzi napisać, czy ma sens sadzenie tych fińskich na słońcu.
A jakie inne roślinki lubia kwaśno i słońce ale i wietrzne stanowisko oprócz wrzosów?
Co do dostawy napiszę na priva
Effka a kiedy będziesz rodki przeprowadzać? Ja mam posadzone 3 na rabacie przy tarasie, strasznie głupio wybrałam im miejsce bo rabata oczywiście jest słoneczna. W zeszłym roku wieszałam nad nimi osłonę Ale to oczywiście jest bez sensu, roślinom należy się zmiana miejsca żeby było im dobrze. Podobnie jak u Ciebie widzę różnicę : jeden w cieniu ma się świetnie a te na słońcu wiecznie poprzypalane. Zdecydowanie będę je przenosić i wiem już że upieranie się na rodki na słonecznych rabatach jest bez sensu...ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu czy sadzenie innych odmian ma sens, żebyś znów nie musiała szukać nowego miejsca
Gdzie to taka dostawa roślin była? Magnolia piękna
Właśnie przesadzania magnolie nie lubią....
A dajesz jej nawóz i podlewasz szczególnie w upały....ja latem podlewam bardzo często, jak różaneczniki deszczówką..
Dziękuję
Fajnie, niech wzrośnie sprzedaż, będzie piękniej
Wiosną magnolie zachwycają mnie najbardziej
Ja mam posadzony pod nią barwinek variegata,a w zeszłym roku dosadziłam hakonechloa macra....więc w korzeniachh nie będę grzebać,tylko wiosenne cięcie i tyle....
Ostatnio pospolite ruszenie na zamówienia roślinne obserwuję i mnie zachciało się pobuszować co nieco
Na moim celowniku Klon palmowy Orange dream - zasiała mi Ewelinka ziarno i wykiełkowało w głowie, że ładnie by się wpisał w miejsce, które planuję zmienić Konkurencją dla niego jest bez czarny Golden Tower, ale nie wiem czy nie będzie mu za ciemno..
Hmm, u mnie magnolia Alexandrina nie chce rosnąć. Praktycznie nie ma prawie przyrostów, no może kilkucentymerowe
Myślę, czy by jej nie przesadzić, podciąć. Może ruszy.
Co dajesz swojej, że tak szybko rośnie?
O rany! Przepięknie poprowadzona magnolia! Też myślę, że wzrośnie sprzedaż po Twoim porównaniu Napisz proszę, czy rzeczywiście pod nią nic nie rośnie? Jak sobie z tym radzisz u siebie? Bo właśnie zniechęca mnie do magnolii fakt, że pod nimi widzę zazwyczaj w ogrodach klepisko...