Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:36, 16 mar 2019

Do góry
AnkaK napisał(a)
Cześć Wiolu wiosenne! Cudnie działasz, wszystkie decyzje trafione. Podglądam cichutko, wszystkie ochy i achy napisane Powiedz, czym karmisz magnolie, że rośnie jak opętana? Kocham je więc wyczytałem chyba wszystko o nich i nawet stosuję zalecenia, ale Twoja to jakiś cyborg!

Cześć
Cieszę się ,że Co sie podoba u mnie,dziękuję !
Magnolia dostaje nawóz do magnolii Agrecol i gdy jest susza często jej leję deszczówkę i rośnie jak szalona i tyle opieki z mojej strony
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:59, 15 mar 2019

Do góry
Wani napisał(a)
Effka a kiedy będziesz rodki przeprowadzać? Ja mam posadzone 3 na rabacie przy tarasie, strasznie głupio wybrałam im miejsce bo rabata oczywiście jest słoneczna. W zeszłym roku wieszałam nad nimi osłonę Ale to oczywiście jest bez sensu, roślinom należy się zmiana miejsca żeby było im dobrze. Podobnie jak u Ciebie widzę różnicę : jeden w cieniu ma się świetnie a te na słońcu wiecznie poprzypalane. Zdecydowanie będę je przenosić i wiem już że upieranie się na rodki na słonecznych rabatach jest bez sensu...ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu czy sadzenie innych odmian ma sens, żebyś znów nie musiała szukać nowego miejsca

Gdzie to taka dostawa roślin była? Magnolia piękna

Muszę je przeprowadzić jak najszybciej, myślę, że w sobotę, teraz fajnie wilgotno, pulchna ziemia. Mieszankę podłoża pod rodki mam przygotowaną na nowym miejscu, tylko przesadzać.
Też ciąglę się biję z myślami, co tu robić, muszę jeszcze do Bogdzi napisać, czy ma sens sadzenie tych fińskich na słońcu.
A jakie inne roślinki lubia kwaśno i słońce ale i wietrzne stanowisko oprócz wrzosów?
Co do dostawy napiszę na priva
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:39, 15 mar 2019

Do góry
Effka a kiedy będziesz rodki przeprowadzać? Ja mam posadzone 3 na rabacie przy tarasie, strasznie głupio wybrałam im miejsce bo rabata oczywiście jest słoneczna. W zeszłym roku wieszałam nad nimi osłonę Ale to oczywiście jest bez sensu, roślinom należy się zmiana miejsca żeby było im dobrze. Podobnie jak u Ciebie widzę różnicę : jeden w cieniu ma się świetnie a te na słońcu wiecznie poprzypalane. Zdecydowanie będę je przenosić i wiem już że upieranie się na rodki na słonecznych rabatach jest bez sensu...ja bym się zastanowiła na Twoim miejscu czy sadzenie innych odmian ma sens, żebyś znów nie musiała szukać nowego miejsca

Gdzie to taka dostawa roślin była? Magnolia piękna
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:17, 14 mar 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Hmm, u mnie magnolia Alexandrina nie chce rosnąć. Praktycznie nie ma prawie przyrostów, no może kilkucentymerowe
Myślę, czy by jej nie przesadzić, podciąć. Może ruszy.
Co dajesz swojej, że tak szybko rośnie?

Właśnie przesadzania magnolie nie lubią....
A dajesz jej nawóz i podlewasz szczególnie w upały....ja latem podlewam bardzo często, jak różaneczniki deszczówką..
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:14, 14 mar 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
O rany! Przepięknie poprowadzona magnolia! Też myślę, że wzrośnie sprzedaż po Twoim porównaniu Napisz proszę, czy rzeczywiście pod nią nic nie rośnie? Jak sobie z tym radzisz u siebie? Bo właśnie zniechęca mnie do magnolii fakt, że pod nimi widzę zazwyczaj w ogrodach klepisko...

Dziękuję
Fajnie, niech wzrośnie sprzedaż, będzie piękniej
Wiosną magnolie zachwycają mnie najbardziej
Ja mam posadzony pod nią barwinek variegata,a w zeszłym roku dosadziłam hakonechloa macra....więc w korzeniachh nie będę grzebać,tylko wiosenne cięcie i tyle....
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:06, 14 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Wiola .....Śliczne stokrotki ........a magnolia wyprowadzona idealnie

Dzięki Madziu
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:05, 14 mar 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
bo Wiola ma rękę do cięcia - magnolia dzięki takiemu prowadzeniu nabrała szlachetnego wyglądu i nawet spora docelowo Susanka wygląda mega zgrabnie.

Lubię ciąć to fakt
Ona taka zgrabna sama rośnie,bo korony wokół jeszcze nie cięłam tylko podgoliłam jej nóżki
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:26, 14 mar 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wiolka, ale szybko rośnie ta Twoja magnolia!

No szybko
Liliowo i kolorowo:) 17:28, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Forsycje już prawie pękają. wiosna pełną parą.

Forsycje w dniu dzisiejszym, nawet magnolia pęka, jak zrobi się bardziej ciepło to będzie już wiosna pełną parą. Pozdrawiam serdecznie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:04, 14 mar 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Cudna ta Twoja nowa magnolia, będzie pani zadowolona

Mam nadzieję, dziękuję
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:00, 14 mar 2019

Do góry
Cudna ta Twoja nowa magnolia, będzie pani zadowolona
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:13, 14 mar 2019

Do góry
Ostatnio pospolite ruszenie na zamówienia roślinne obserwuję i mnie zachciało się pobuszować co nieco

Na moim celowniku Klon palmowy Orange dream - zasiała mi Ewelinka ziarno i wykiełkowało w głowie, że ładnie by się wpisał w miejsce, które planuję zmienić Konkurencją dla niego jest bez czarny Golden Tower, ale nie wiem czy nie będzie mu za ciemno..

No i znowu ta magnolia mnie męczy też ach...
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:56, 14 mar 2019

Do góry
Hmm, u mnie magnolia Alexandrina nie chce rosnąć. Praktycznie nie ma prawie przyrostów, no może kilkucentymerowe
Myślę, czy by jej nie przesadzić, podciąć. Może ruszy.
Co dajesz swojej, że tak szybko rośnie?
Pszczelarnia 13:28, 14 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)

Ale gdyby przyjąć, że 1 magnolii wystarczy 1 ar to jest jeszcze na kilka miejsce - mam nadzieję że ogrodnik tego nie czyta .

Niemniej czekam na magnoliową odsłonę a wcześniej na ciemiernikową.

usmialam sie no ale nie sama magnolia ogrod zyje
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:27, 14 mar 2019

Do góry
O rany! Przepięknie poprowadzona magnolia! Też myślę, że wzrośnie sprzedaż po Twoim porównaniu Napisz proszę, czy rzeczywiście pod nią nic nie rośnie? Jak sobie z tym radzisz u siebie? Bo właśnie zniechęca mnie do magnolii fakt, że pod nimi widzę zazwyczaj w ogrodach klepisko...
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:33, 14 mar 2019

Do góry
Wiola .....Śliczne stokrotki ........a magnolia wyprowadzona idealnie
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:30, 14 mar 2019

Do góry
bo Wiola ma rękę do cięcia - magnolia dzięki takiemu prowadzeniu nabrała szlachetnego wyglądu i nawet spora docelowo Susanka wygląda mega zgrabnie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:59, 14 mar 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczna magnolia
szkoda ze u mnie nie chcą rosnąć

Dziękuję, oj szkoda. Ciekawe co jej przeszkadza hmmm
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:14, 14 mar 2019

Do góry
Wiolka, ale szybko rośnie ta Twoja magnolia!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:58, 14 mar 2019

Do góry
śliczna magnolia
szkoda ze u mnie nie chcą rosnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies