Powiem ci, że wcale ci się nie dziwię bo ja za każdym razem mam dylemat jak przyjdzie mi ochota na kolejnego klona. A byłaś w szkółce Ibuki w Janowicach? Nie masz jakoś bardzo daleko a tam jest taki wybór klonów, że bez trudu byś coś wybrała. Ja kupiłam tam 3 moje klony.
Ojej jeżyki masz super Mój się obudził i potuptał gdzieś, mam nadzieję, że niedaleko, albo wróci z partnerem/partnerką Jak dzisiaj byłam na spacerze wieczorem to latają równo i szukają siebie nawzajem a fukają przy tym prześmiesznie
No właśnie bo ty miałaś małego śpiocha . Ja to się zastanawiam jak to jest, że takie małe zwierzątko robi tyle hałasu. Tak szurają za płotem jakby dzik przechodził .
Nie wystraszyły się latarki bo oczywiście chcieliśmy je pooglądać. Tylko teraz mam dylemat bo w zeszłym roku miałam tyle ślimaków, że sypnęłam niebieskimi granulkami. A teraz nie chcę im krzywdy zrobić.
Ja tak samo z tymi granulkami, w zeszłym sypałam, a teraz nie powinnam, bo jeże. A jak robiłam porządki przy kompoście i tam miałam dwie deski spróchniałe, to już się obrzydlistwa namnozyły, ale pozbyłam się ich Susza na razie straszna to warunków do rozmnażania nie mają
Ja już sporo znajduję ślimaków. Ostatnio w jednej hortensji 3 znalazłam. Tyle, że na razie same z domkami. Ale jeszcze trochę i się pewnie pojawią te bezdomkowe obrzydlistwa, których u mnie jest co roku zatrzęsienie.
Z wiosną wszyscy doglądamy zaglądamy gdzie sie da.
ale zaraz to się wymknie i szybciej będzie rosło.
A nowe roślinki to sprawiają,że częściej do nich zaglądamy, podglądamy i bardziej się z nich cieszymy.