Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Renii 22:02, 08 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja jeszcze zimy nie przeszłam z nimi ale będę je kopczykować a na wiosnę dwa, które mam się nisko tnie, na 30 cm.

Ja mojego nie kopczykowałam, został tak na zimę i ma się bardzo dobrze
Nowa12 22:50, 08 kwi 2019

Renii napisał(a)

O jasna limonka to może się skuszę Agusia

Powiem ci, że wcale ci się nie dziwię bo ja za każdym razem mam dylemat jak przyjdzie mi ochota na kolejnego klona. A byłaś w szkółce Ibuki w Janowicach? Nie masz jakoś bardzo daleko a tam jest taki wybór klonów, że bez trudu byś coś wybrała. Ja kupiłam tam 3 moje klony.
Nowa12 22:53, 08 kwi 2019

Renii napisał(a)

Ja mojego nie kopczykowałam, został tak na zimę i ma się bardzo dobrze

To tym lepiej . Tylko jeszcze muszą dotrwać do zimy .
Aurelllia 22:56, 08 kwi 2019

Ojej jeżyki masz super Mój się obudził i potuptał gdzieś, mam nadzieję, że niedaleko, albo wróci z partnerem/partnerką Jak dzisiaj byłam na spacerze wieczorem to latają równo i szukają siebie nawzajem a fukają przy tym prześmiesznie
Nowa12 23:20, 08 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Ojej jeżyki masz super Mój się obudził i potuptał gdzieś, mam nadzieję, że niedaleko, albo wróci z partnerem/partnerką Jak dzisiaj byłam na spacerze wieczorem to latają równo i szukają siebie nawzajem a fukają przy tym prześmiesznie

No właśnie bo ty miałaś małego śpiocha . Ja to się zastanawiam jak to jest, że takie małe zwierzątko robi tyle hałasu. Tak szurają za płotem jakby dzik przechodził .
Nie wystraszyły się latarki bo oczywiście chcieliśmy je pooglądać. Tylko teraz mam dylemat bo w zeszłym roku miałam tyle ślimaków, że sypnęłam niebieskimi granulkami. A teraz nie chcę im krzywdy zrobić.
Aurelllia 23:42, 08 kwi 2019

Ja tak samo z tymi granulkami, w zeszłym sypałam, a teraz nie powinnam, bo jeże. A jak robiłam porządki przy kompoście i tam miałam dwie deski spróchniałe, to już się obrzydlistwa namnozyły, ale pozbyłam się ich Susza na razie straszna to warunków do rozmnażania nie mają
Nowa12 06:40, 09 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Ja tak samo z tymi granulkami, w zeszłym sypałam, a teraz nie powinnam, bo jeże. A jak robiłam porządki przy kompoście i tam miałam dwie deski spróchniałe, to już się obrzydlistwa namnozyły, ale pozbyłam się ich Susza na razie straszna to warunków do rozmnażania nie mają

Ja już sporo znajduję ślimaków. Ostatnio w jednej hortensji 3 znalazłam. Tyle, że na razie same z domkami. Ale jeszcze trochę i się pewnie pojawią te bezdomkowe obrzydlistwa, których u mnie jest co roku zatrzęsienie.
anabuko1 15:49, 09 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)

Acha. Puszczać go też na boki. Dobra. I tak ich dogladam codziennie jak nawiedzona .

Z wiosną wszyscy doglądamy zaglądamy gdzie sie da.
ale zaraz to się wymknie i szybciej będzie rosło.
A nowe roślinki to sprawiają,że częściej do nich zaglądamy, podglądamy i bardziej się z nich cieszymy.
Nowa12 20:05, 09 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Z wiosną wszyscy doglądamy zaglądamy gdzie sie da.
ale zaraz to się wymknie i szybciej będzie rosło.
A nowe roślinki to sprawiają,że częściej do nich zaglądamy, podglądamy i bardziej się z nich cieszymy.

Ja to się cieszę jak dziecko z roślin . I że powojniki już pąki mają .
Nowa12 20:08, 09 kwi 2019

Tak więc a propos podglądactwa ogrodowego moje dzisiejsze fotki .
Magnolia Genie.