Świetne zakupy Fajnie kupować, gdy widać kwiaty. A floksy też lubię. mam białe i różowe, chyba, bo te drugie wiosną sadzone i jeszcze nie kwitły.
Patrzyłam u Ciebie na rutewkę, która ładnie komponuje się z różami. A nawet nie wiedziałam, że taka roślinka istnieje
Dopiero skonczylismy we dwoje podlewac ogród , mało wody to wolno idzie.
No to odpoczełas od komputera zaglądając do mnie?Kosmosy lubię , jak kwitna to są cudne i ile owadów do nich przylatuje , teraz napatrzyłam sie na nocne cmy a w dzień tez mnóstwo róznych. Macham Aniu..
Co do czyśćca to mi tez sie nie podoba jak kwitnie, ale podobaja mi sie jego liście przed i po, milusie włochate Ja też mam taką rabate co powiecmy ma kwitnąć przez cały sezon, a bywaja tygodnie że łyso jest czysciec podadziłam u siebie przed perovskią
floksy mamy przy samym tarasie właśnie z tej przyczyny
po wspaniale pachnących, wiosennych goździkach, to one przejmują "zapachową pałeczkę"...uwielbiam....
Ewuniu kochana jesteś, że się zgłaszasz po rozchodniki, bo zaczęłam się martwić co z nimi zrobię jak się rozrosną, a wiesz, że ja nie mam serca wyrzucać roślin. Obdaruję Cię nimi na pewno
Dobrze, że mi odradziłaś kupno tych chorych. Widzisz jaka ja jestem nawet takie chciałam kupić, bo mi ich było żal
Perowskia to akurat u mnie będzie miała dużo słońca
A szkółka to właśnie blisko Rogalina. Gosia tam sporo kupuje i ja też. Fajna duża szkółka, zdrowe rośliny i wiele odmian wrzosów i wrzośców mają - piękne
Tak jak piszesz ten krzak nie należy do porządnych, więc myślę, że z tyłu rabaty jako akcent kolorystyczny może być. Planuję go posadzić między dwa rozchodniki
Właśnie przeczytałam w artykule, że nie ma niebieskich i żółtych floksów.