Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Narodziny ogrodu Eweli 11:56, 04 sie 2015

Do góry
sliczne floksy
Skąpana w słońcu 23:02, 03 sie 2015

Do góry
Świetne zakupy Fajnie kupować, gdy widać kwiaty. A floksy też lubię. mam białe i różowe, chyba, bo te drugie wiosną sadzone i jeszcze nie kwitły.
Patrzyłam u Ciebie na rutewkę, która ładnie komponuje się z różami. A nawet nie wiedziałam, że taka roślinka istnieje
Rododendronowy ogród II. 21:46, 03 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W ramach odpoczynku od komputera.... nadrabiam zaległości u Ciebie.. uzbierało sie dużo, wiec tylko obrazki.

Floksy masz obłędnie piękne, dużo i aż pachnie przez monitor.. Kolorowo, a RH robią piękne zielone tło.. i kto by parzył na wyschniętą trawę???

Dopiero skonczylismy we dwoje podlewac ogród , mało wody to wolno idzie.
No to odpoczełas od komputera zaglądając do mnie?Kosmosy lubię , jak kwitna to są cudne i ile owadów do nich przylatuje , teraz napatrzyłam sie na nocne cmy a w dzień tez mnóstwo róznych. Macham Aniu..
Rododendronowy ogród II. 19:00, 03 sie 2015

Do góry
W ramach odpoczynku od komputera.... nadrabiam zaległości u Ciebie.. uzbierało sie dużo, wiec tylko obrazki.

Floksy masz obłędnie piękne, dużo i aż pachnie przez monitor.. Kolorowo, a RH robią piękne zielone tło.. i kto by parzył na wyschniętą trawę???
Ogród Mirelli 18:21, 03 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Floksy kwitną lipiec-wrzesień mam ich 5 szt.

Gołe rabaty nie będą, bo nam posadzone rośliny, które kwitną wcześniej i później, tak aby zawsze coś było kolorowego, kwitnącego.

Czyściec wełniasty nie znam tej rośliny.
Poszukałam, ale niezbyt mi się podoba

Co do czyśćca to mi tez sie nie podoba jak kwitnie, ale podobaja mi sie jego liście przed i po, milusie włochate Ja też mam taką rabate co powiecmy ma kwitnąć przez cały sezon, a bywaja tygodnie że łyso jest czysciec podadziłam u siebie przed perovskią
Wilcza Góra 14:21, 03 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja dzisiaj właśnie byłam na floksowych zakupach

A jak mi w samochodzie pachniało.
floksy mamy przy samym tarasie właśnie z tej przyczyny
po wspaniale pachnących, wiosennych goździkach, to one przejmują "zapachową pałeczkę"...uwielbiam....
Jestem w polu 13:45, 03 sie 2015

Do góry
Mam floksy, ale te płożące, a one są trochę inne. A może mają za sucho, albo jakaś choroba grzybowa.
Jestem w polu 13:29, 03 sie 2015

Do góry
Marta o ile dobrze pamiętam to Ty masz floksy?
Co się dzieje z ich liśćmi od dołu, że się robią żółte i w plamy?
U Ciebie też tak jest?
Makowo na Kociewiu 11:12, 03 sie 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna różanka, floksy, jeżówki, bukszpany - wszystko mi się bardzo podoba.

Na różance będą zmiany na jesień ...teraz też coś tam dłubię ale tylko delikatnie np wczoraj wywaliłam kocimiętkę bo śie niemożliwie pokładała
Skąpana w słońcu 09:52, 03 sie 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Piekne zakupy sadzonki śliczne , az kusi wybrać sie na giełde kwiatową

Dziękuję za pochwałę. Mam ten komfort, że mam gdzie sadzić. Floksy mus mieć ze wzgledu na zapach. Kwiaty też maja ładne
Ogród Mirelli 07:07, 03 sie 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ja nie jestem przekonana do floksów, one teraz kwitną czy przez całe lato? bo jak teraz to bez sensu bo bys miała gołe rabaty, a chcasz żeby było ładnie przez cały sezon? A nie myślałaś o czyśćcu wełniastym,przed rozchodniki? kwitł wcześniej a jak go zetniesz to utworzyłby ci szary dywan przed rozchodnikami?

Floksy kwitną lipiec-wrzesień mam ich 5 szt.

Gołe rabaty nie będą, bo nam posadzone rośliny, które kwitną wcześniej i później, tak aby zawsze coś było kolorowego, kwitnącego.

Czyściec wełniasty nie znam tej rośliny.
Poszukałam, ale niezbyt mi się podoba
Rododendronowy ogród II. 06:45, 03 sie 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Bożenko witam się po przerwie cudne pokazałaś hortensje i floksy, moje chorują co roku na mączniaka, robisz coś z nimi że masz takie piękne?

Moje nie chorują ale to bardzo stare odmiany, nic z nimi nie robię nawet nawozu nie daje .Miło Cie widziec.
Ogród Mirelli 23:57, 02 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kolejne miejsce. Na przodzie rabaty jako wykończenie trzy rozplenice, a między nimi floksy.

Jak się rozrosną to będzie za gęsto.
Ogród Mirelli 23:54, 02 sie 2015

Do góry
Kolejne miejsce. Na przodzie rabaty jako wykończenie trzy rozplenice, a między nimi floksy.

Ogród Mirelli 23:03, 02 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tak jak piszesz ten krzak nie należy do porządnych, więc myślę, że z tyłu rabaty jako akcent kolorystyczny może być. Planuję go posadzić między dwa rozchodniki

Właśnie przeczytałam w artykule, że nie ma niebieskich i żółtych floksów.

No to wiem czemu moje niebieskie floksy nie wyszły z ziemi, bo ich nie ma
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:54, 02 sie 2015

Do góry

Haniu , pozdrawiam .Chciałam Ci pokazać jak ładnie zakwitła hortenzia od Ciebie . Moja ma tylko jeden kwiat .Floksy zakwitły .Pa..
Ogród Mirelli 22:26, 02 sie 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
No cudne te rozchodniki dostałaś. I jakie zdrowe jak będą miały taki kolor to ja się piszę na odnóżkę przy rozmnażaniu
A floksy - cud malina. Ja dostałam od Napi białe ale w tym roku nie zakwitną - może w przyszłym.
Perowskia rośnie wysoko i lubi suche i słoneczne stanowiska - tyle o niej wiem.
A co to za zaprzyjaźniona szkółka ?

Ewuniu kochana jesteś, że się zgłaszasz po rozchodniki, bo zaczęłam się martwić co z nimi zrobię jak się rozrosną, a wiesz, że ja nie mam serca wyrzucać roślin. Obdaruję Cię nimi na pewno
Dobrze, że mi odradziłaś kupno tych chorych. Widzisz jaka ja jestem nawet takie chciałam kupić, bo mi ich było żal

Perowskia to akurat u mnie będzie miała dużo słońca

A szkółka to właśnie blisko Rogalina. Gosia tam sporo kupuje i ja też. Fajna duża szkółka, zdrowe rośliny i wiele odmian wrzosów i wrzośców mają - piękne
Ogród Mirelli 22:11, 02 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ja tez musze koniecznie kupić floksy. Tak mi się podobają..

Ładne są i te moje nawet ładnie pachną
Ogród Mirelli 22:06, 02 sie 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Floksy w super kolorkach, ja kupiłam kłącza, miały być niebieskie, a są różowe.
Perowskię mam, raczej z tych nieporządnych. Urósł duży krzaczor, muszę dać z przodu niskie iglaki, bo u mnie dół krzewu ma nieatrakcyjny, jakiś łysy.

Tak jak piszesz ten krzak nie należy do porządnych, więc myślę, że z tyłu rabaty jako akcent kolorystyczny może być. Planuję go posadzić między dwa rozchodniki

Właśnie przeczytałam w artykule, że nie ma niebieskich i żółtych floksów.
Rododendronowy ogród II. 18:34, 02 sie 2015

Do góry
Bożenko witam się po przerwie cudne pokazałaś hortensje i floksy, moje chorują co roku na mączniaka, robisz coś z nimi że masz takie piękne?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies