Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 16:27, 07 sie 2015

boguslawa_ma... 19:49, 07 sie 2015

Danusiu widzę że roślinki po gradobiciu doszły do siebie i nawet ładnie kwitnąPozdrawiam
danuta_szwajcer 20:46, 07 sie 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Danusiu widzę że roślinki po gradobiciu doszły do siebie i nawet ładnie kwitnąPozdrawiam

to wichura, nawałnica powaliła mi kilka drzew, grad mnie oszczędził tym razem, ale strach pomyslec co będzie po tych upałach Pozdrawiam
Tesska 21:48, 07 sie 2015

no ja tez sie boje jak przyjdzie brza. Danusiu szpalerek floksów cudny ile tak na oko roslinek posadzonych ?
Urszulla 03:42, 08 sie 2015

danuta_szwajcer napisał(a)

Mój M tak fajnie mi podłączenia pod ziemią zrobił z tej studni, pompa i tylko pstryk na studni i super wygodnie się podlewało a teraz wszystko muszę przygotować by z kranu korzystać a , że do tej pracy ogrodowej jestem sama to czasami nie wyrabiam albo mi się nie chce. U nas susza okropna"( stare drzewa już nie daja rady, trawa to tylko wspomnienia. Pozdrawiam Zaraz dam kilka zdjęć z hortensjami bo one mi się obstały, tylko wyjątkowo późno mi kwitnąDzisiaj miałam na pare dni jechać w Twoje strony ale rozsądek mi mówi by to przełożyć.
ciekawa jestem tych rozwiązań studni. Koniecznie.buziak bo na telefonie można czytać ale pisanie jest okropne.
danuta_szwajcer 11:42, 08 sie 2015

Tesska napisał(a)
no ja tez sie boje jak przyjdzie brza. Danusiu szpalerek floksów cudny ile tak na oko roslinek posadzonych ?

Tak z 10 ale wiesz ja je wykopywałam z różnych miejsc z ogrodu w takich bryłach, u mnie floksy dobrze rosną. Szukam teraz jeszcze ciemnego fioletu, mocnego rózu i takiego bladego. Dobrze znoszą susze tylko niestety szybciej przekwitają. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 11:47, 08 sie 2015

Urszulla napisał(a)
ciekawa jestem tych rozwiązań studni. Koniecznie.buziak bo na telefonie można czytać ale pisanie jest okropne.

No mam nadzieję, że dojedziesz do mnie to zobaczysz Dzisiaj wczesnym rankiem o swicie już podlewałam te biedne roślinki ale wszystkich nie dam rady bo sama wiesz ile tego u mnie i na tyłach pod płotami są już takie wymęczone. Miłego odpoczywania i pozdrów morze
ewsyg 11:49, 08 sie 2015

Tak z 10 ale wiesz ja je wykopywałam z różnych miejsc z ogrodu w takich bryłach, u mnie floksy dobrze rosną. Szukam teraz jeszcze ciemnego fioletu, mocnego rózu i takiego bladego. Dobrze znoszą susze tylko niestety szybciej przekwitają. Pozdrawiam

Danusiu, a może tutaj zrobisz zakupy. Ja ostatnio właśnie byłam na zakupach floksowych.

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/phlox_-_plomyk

Najlepiej tam podjechać bo nie wszystko mają na stronie sklepu. Widziałam wszystkie kolory o których piszesz
Milka 12:02, 08 sie 2015

to wichura, nawałnica powaliła mi kilka drzew, grad mnie oszczędził tym razem, ale strach pomyslec co będzie po tych upałach Pozdrawiam

My tez wycinaliśmy drzewa, został nam jeszcze jeden świerk, może nisko w parasol przytniemy, bo ma kąt nachylenia 45 stopnituje musimy 1m ściąć, aby te nachylenia zlikwidować, powoli się zrobi, oby już nas nie nawiedzało to tornado
Dobrze, że kwiecia masz pełno, zamiast drzew wybierzesz inne, pewniejsze, np daglezje, są cudne i szybko rosną i nie śmiecą
danuta_szwajcer 12:12, 08 sie 2015

ewsyg napisał(a)

Danusiu, a może tutaj zrobisz zakupy. Ja ostatnio właśnie byłam na zakupach floksowych.

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/phlox_-_plomyk

Najlepiej tam podjechać bo nie wszystko mają na stronie sklepu. Widziałam wszystkie kolory o których piszesz

Bardzo Ci dziękuje bo jeżeli pewniak to chętnie zrobie zakupy ale już po upałach. Zaraz posprawdzam co mają.